Конечно чувствувам како си оди анксиозноста и деперсонализацијата, не можам да ви објаснам какво е чувството не се откажувајте борете се и се ќе биде добро
Zal mi e sto ova tema e se uste mng aktivna, mng dobro ve razbiram kako se custvuvate vo momentot no veruvajte mi deka ke go pominete.. Jas bez lekovi sum go pominal anksioznosta.
Ne znam dali od promena na vremeto ama nekako kako zasemeteno se cuvstvuvam , kako nervozno , nemam nikakva pricina za voznemirenost a sepak taka se osekam...
Здраво на сите, да се пофалам прво неврологот кај што одев после 6 месеци одлучи да ми ја прекине терапијата, ми кажа дека нема намера да ме држи долго на АД, симптомите значително ми се намалија, почнав и во теретана, првите 2 недели ми беше супер додека вежбав, не чувствував ништо и на ништо не мислев. Последниве неколку дена не се чувствувам баш најдобро вежбам и ја чувствувам вената кај слепоочницата како пулсира(може не е само кај мене) и притисок од двете страни на главата, некоја мачнина додека вежбам и после тренинг некое време така, некој за совет?мислење? Се плашам дека ќе прекинам да вежбам ако продолжи вака а не сакам, таман почнав нешто позитивно да правам а сега и тоа ме кочи.. помош
Премногу се фокусираш на симптомите, игнорирај ги и фокусирај се на тоа што ти е планирано во денот да го правиш.
Луѓе, таткото н колешката е болен од рак, исто као и мој роднина што беше близок, ама почина. Наеднаш ме фати страв и јас да не имам. Оти не јадам периодов овошје воопшто.... Ахх
Како се справувате кога сте сами дома? Не можам да се смирам од страв, ај тоа кучиња почнаа едно време да лаат агресивно и слушав гласови (не знам дали ми се причинуваше), што и да тропне мене срцето во петици ми е, здивот ми се зема од страв. Имам солзавец цело време во рака ама џабе, не можам да се смирам. Сите дома се 3та на работа, до 5 сабајле.
Пушти некој филм или серија. Јас кога сум сама скроз навечер во сите соби палам сијалица, и пуштам тв да имам гласови.
Познато ми е чуството. Јас пуштам музика, за да не слушам кога лаат кучињата. Често од страв ми се причинуваат чекори и гласови.
Дали тука има некој како мене главоболка од лева страна на главата првите 2 години се издржуваше секоја год магнетна се во ред се целосно испитано операција на циста на синус сега затворање ПФО на срце и повторно ме боли и ме притиска се е во ред а главата боли и боли пиам елицеа 10 хелекс 0.25 и л-теамин и повторно нема промени болката ја имам во април 5та година 4 магнетни 1 КТ 1Еег
Дали вашата ситуација им ја објансивате на колешките...? Јас почнав, но. Ништо. Не се нервирај. Ништо не е. И што дека останал татко ти без работа. Тоа не е ништо. Здрав и прав е. А јас не кажувам, он е мн нервозен, стресен и паничар. Зошто се нервираш ти ако си направила некоја грешка на работа и сл. Е сега, дојде во една стресна ситуација една колешка. И сеа се прави силна, ми кажува како издржува таа на работа и секогаш е насмеана а внатре и било тешко.... И велам, излези и плачи. И не ми вели, зошто да плачам. Демек храбра е она. Ох си велам СЕСТРЕ до кога ќе те видиме.... Допрва и следува тешкото. Демек и покрај тежок проблем таа работела,се смеела..
Zdravo! Moram da kazam deka se nasmeav koga go procitavtvojot tekst bidejki od sabajle me fati anksiozen napad i otvoriv da procitam od vasite postovi za da se uveram sebe si deka sum normalna Veke so meseci analiziram sto kako..koja sum , za sto me biduva, dali sum sposobna za nesto.. dali ima smisla moevo xiveenje..dali poluduvam , dali nekogas ke se vratam vo normala, se izgubi vrednost vo moite oci...no ako ti velis deka po dolgo analiziranje na prasanja na koi nikoj ne odgovoril veke ne e interesno, toa mi dava uteha mozebi ke mi zdosadi eden den i ke pustam se da vrvi bez da razmisluvam zosto..se uste ne se osmeluvam da pijam tableti zatoa sto go menuvaat hemiskiot sostav na organizmot.EDNO PRASANJE do site koi piele tableti protiv anksioznost .Dali tabletite vi pomognale da se vratite vo normala i podle koj vremenski period? I pisuvajte za toa sto vi se podobrilo?