Еден добар текст во контекст на она што го кажувам дека Анксот е состојба а не болест, дека не се "лечи" итн https://tanjinblog.com/svim-anksioznim-na-znanje/
Не знам што ќе се прави со овие паничниве напади, секој ден ги имам, нарочито пред спиење, во спиење и на сабајле кога ќе станам до крај 12 некаде, 13 часот, потоа ми е подобро, можеби дека легнувам многу рано, во 10-10 ипол навечер и станувам крај 6 сабајле и нема ни што да правам, ниту па има некој станат дома до 8-9 часот... Инаку грдава состојба (така ја викам анксиозноста и секоја друга психичка болест) ми има до сега поминато 2 пати и ми се има вратено 3 пати во рок од 2 ипол месеци, тие 2 пати кога ми помина како ништо да не било, ко препородена бев... Ама ете се врати повторно
A sto so tahikardijata?koga vi pomina ako ja imavte Jas pijam propranolol ke se namali no ne isceznuva duri I alarmot nasabajle mi pravi tahikardija
Ден и ноќ тахикардија имам, некогаш си мислам срцево од гради ќе ми излезе... Толку силно и брзо ми чука дури страшно, после ме боли од лева страна некаде во градите, ваљда мускулите од напнатост и уште повеќе ми е страв... Инаку мене сѐ ама буквално сѐ ми ствара тахикардија, дури и на сабајле кога ќе запеат оџите со тахикардија се будам од сон, паника ме фаќа...
Isto ama Eve me smitija ovie apcinja ama se mislam zarem cel zivot ke si ja nosam I sakav da prasam I ako piete apcinja Dali se opustate so caska alkohol onaka Edna ne da se pretera
Може само пиво да пиеш(дека има витамини пивото), така ми кажаа мене. Ама јас си пиев и коктел и ништо не ми беше.
Никако не смеат анксиолитиците да се мешаат со алкохол, во никој случај, ни една чашка, ни една голтка, држете се до тоа, само штета ќе си направите. И да не покажува сега, ќе покаже подоцна. Тоа е пишано правило, не смее.