Како сте денеска?јас од сношти лошо во желудников,вечер почнувам трета смена преспа се засонував и сега не се чуствувам воопшто убаво, катастрофа сум дали е до времево,дали посдсвесно ме мачат мисли колку и да се трудам да ги игнорирам почнав да ги сонувам, имам некои некои проблеми кај мајка ми кои индиректно не засегнуваат сите и кога и да помислам готово се јавува некој нов проблем,татко ми поради пиање го испратија на лекување во демихисар,со мајка ми се разведија на 65 год и ете само некој проблем и како после да излезам на крај со мисливе колку и да се трудам,морав да пишам ќе пукнев инаку,а почнав да сонувам како да се вратил и да се средил дека нема да пија и да развикува повеќе
I sega treba ti cela nok da se tresis? Zivotot e takov sekoj pominuva niz nesto slicno kako tvoeto sekoj so svojata maka no ne se preoptovaruvaj razmisluvaj pozitivno neznam kolku godini imas no gledaj pred tebe zamisli cel sto treba da ja ostvaris I trgni kon TOA se Dr na strana od edno vleguva od drugo izlegva misli samo za sebe
Знам и мажот ми ми вика имаш деца за гледање не се оптоварувај ама ете се трудев да не мислам ама не ми е сеедно,ете почнав да го сонувам поначесто,денеска ми е потешко од сонот
Sonot e son,zivej za realnosta se e tesko,boli no ke pomine stisni zabi I povtoruvajsi deka si silna I ke izdrzis ne ocekuvaj razbiranje od nekoj Dr pocni Sama da si veruvas na sebe nasminkajse doterajse I ajde na rabota
Секој сам мора да пронајде што е тоа што го смирува, а пред се да знаеш која е причината поради која ти се случува ова и да работиш на тоа, да ги отргнеш лошите мисли преку пренасочување кон некоја друга активност. Не го оставај умот да мисли на тоа, не мисли на притисокот бидејќи ти се покачува моментално од самиот стрес, ако има некоја друга причина ќе ти биде покачен постојано а не само моментално кога мислиш на тоа. Нашиот ум е чудо.
Ne se fokusirajte na simptomite i bezveznite misli i fantazii na ankcioznosta, fokusirajtese na zhivotoot zhivejte, opushtetese ne sne edinstveni eve ne eden kup sne tuka site so isti ili slicni simptomi, lekot e vo nas samite! Prifatetesigi problematikite od anksioznosta i trudetese da zhiveete normalno, nemojte vo isti krug ceeeelo vreme, istite misli, istite maki pa istoto i pa istoto, ostajtea neka si dejstvuva ankcioznosta sama ke se namali samo ne i davajte vazhnost i ne navlagajte nemate potreba fokusirajtese na zhivotot ova cudo se nadminuva samo taka, iskrajna molitva kon boga, zdravo hranetese, podaleku od alkohol, droga, kofein i slicno. Povejke sport, pozitivni lujge, rabota, ljubow, drugaruvajne, vitamini i voda, i najbitno barajte pomosh od bogaa ♂️❤️
Јас денес сум жива катастрофа. Позитивна на Ковид, сама, изолирана.... Ми се гади и 1001 мисла. Се гушам. Сигурно, ќе биде многу поубаво во иднина.
Zdravoo na moja bliska osobaa pri stresen cin pocna da vika na cel glas duri ima glas i pocna da vika deka mue nearno deka mozi da umre i deka mu teci nes niz glavata sig od nervite nes ima osekjano kako trnenje ili si zamisluvase deks mu teci nesto bese odnesena vo ambulanta primi apaurin i eve vekje nedela i nesto e super nema nisto
6ти,ама пак осеќам замор. Тоа е. Излегувам на тераса, да размрдам мозок. Одам до контијнер. Како си ти?
I jas ispadnav pozitivna 5 ti den od sintomi ama malku podobro se osekam tt nemam kaslam vo gradite nemam nisto ama pak me faka nekoj strav