Ne znam mn se plasam a mozit i ankcioznost da mie posto od istava rabota patev pred 3 god imav nenormalni bolki vo gradite i samo so zanfeksa i ansilan apcina mi prestana bolkata i sega imav mn stresen period i pak bolkava se pojavi
А дали знаеш колку причинители може да има со симптом градна болка? Доктор знае по кој редослед кој преглед да се направи за да се исклучи причинителот. Зошто самите се правите доктори кога не сте.
2018 se vlecev cela godina po bolnici nikoj ne otkri od sto togas napraviv 8 rng na pluca toi period ispiv skoro 30 antibiotici negde 150 infuzii inekcii sekoj den bev po.bolnici duri mi zgresija terapija napad dobiv vo zeludnikot mnogu strasni momenti imam preziveano a bolkata vo gradite mi se smiri samo so ansilan i.zanfeksa ama gi prekinav
Оваа сериозно?? Кој се тие доктори што лекуваат вака да им ја земат дипломата. При толку прегледи ако не ти е откриено ништо, тоа значи дека немаш болест туку е психолошка причината и за џабе земаш антибиотици и правиш рендген снимки, не знам како докторите те праќаат да се снимаш и ти препишуваат антибиотици, треба да имаш дијагноза за да се препише антибиотик исто и за да те пратат да правиш ртг снимка мора да има сомнение за нешто не одат тие работи туку така.
Dusava me bolit ko ce mi teknit vo pravo si od vrata na vrata me teraja imam cekano po hodnici sekoj den krvni sliki na sekoja katastrofa zatoa ne sakam da zavrsam pak po bolnici sega za ponedelnik imam rng uste toa ce go napram i ako prodolzit bolkata ce pocnam so starite lekarstva ansilan i zanfeksa fala ti na sovetite
Прво не требало да земеш антибиотик на своја рака, па уште па си земала и уште еден . Два антибиотика си земала на своја рака? Кој ти даде антибиотик, тој треба да ти го препишат иначе во аптека не смее да го издаваат без рецепт. Кој ти предложи да правиш ртг снимка? Матичниот да е не верувам. Сама го иницираше ова да правиш ртг? И не е дека си без терапија, имаш терапија сигурно имаш и дијагноза ,а самата си ја прекинала, со тоа ти се вратиле и симптомите. Сама сакаш да се лекува ама на своја штета.
Јас сепак мислам дека ти е на нервна база. Имаш доживеано стрес или подолго време си во напната ситуација па кога ќе се опуштиш ти удира по желудник. Ај направи си сода
Citram e escitalopram, eden od poslabite antidepresivi, jas pijam citalon nesto slicno ama pijam mala doza posto zeludnikot ne mi podnesuva taka da ne znam sto da ti kazam, kaj sekoj covek e razlicno dejstvoto
Sve bev vo red skoro godina dena ne gi piam ansilanot i zanfeksata ama imav golem stres izgubivme za eden den i tetka i vujko.maricnata me upati da pravam rng pred 2 nedeli ama jas ne pojdov i sega se uplasiv pojke zs bolkive se pocesti i zato pobarav denes da se snimam tek ponedelnik.ke odam
Sigurno fala ti mnogu jas se plasev korona da ne imam ama testot negativen ama brz test pa krvna slika mi bese sve vo red ama gradive bolkava me plasit
Znaci cim imas napraveno i test i krvna slika i ti e vo red , sigurno ti e na nervna baza. A mozi da e na nervna baza od pricina sto pri anksioznosta se zgrcuvaat muskulite, mene mi se desilo se da me boli i race noze grb se. I mnogu cesto anks luge osekaat gradna bolka i napnatost, ne si edinstven/a.
Не знам какви матични се што ги исполнуваат желбите на пациентите како да е желботека, изгледа појма нема што треба да направи иначе друго објаснување за ова нема. Не те прегледа матичниот? Страшно какво здравство имаме. Жално за пациентите.
Ne nema pregleda nee to za zelboteka taa me pusti da pravam rng uste pred 2 nedeli ama jas ne pojdov mislev ke se smirit bolkata so antibiotikot
Денес сум ужасно,треба да добијам рацеве како омалаксни ми се ,желудников катастрофа, срцево ми лупа како будало дури и ме уморува,грбов и тој со болка ,во главава како изгубена одам незнам кај одам и незнам што правам,панични одвреме навреме се тепам дека треба да добијам затоа ми е вака ужасно.
Neoleksanot e dodatok vo ishrana , priroden antidepresiv. Koga ke se piija ne e bitno bidejki ne predizv pospanost. Odluci sama, koga ti sakas. Ako patis od nesonica pijaj na vecer. Ako patis od opsta voznemirenost mozis i preku den.
Денеска бетар од вчера,одам мислам ќе паднам,ми се гади, притисокот покачен,грам сила немам во мене,како да ми студи,како ќе поминам на работа незнам одвај стојам а втора смена сум
Сакам да ви препорачам еден одличен јутубер што неделава го открив, има многу интересни видеа поврзани со анкциозноста, негативните мисли, ниската самодоверба итн. Башка естетиката на видеата е прекрасна, само да ги гледаш смируваат. Целиот вајб што го пренесува е релаксирачки и инспиративен.