1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Anastasia9228

Anastasia9228 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2020
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    542
    Eve nekolku veceri so red spijam so sestrami vo soba zaedno arno ama jas znaci sekoja vecer stanuvam so pistenje sonuvam ne ubavi raboti onaka kako da mesecaram taka stanuvam svesna sum se sekjavam se samo sto ja plasam sestrami. Dali mozi da e povrzano so anksioznost inace sum mnogu plasliva licnost po priroda. I sto mozam da napravam za da se smiri ova

2. Mmm123

Mmm123 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2020
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    48
    E bas taka se fokusiram i si baram maani so bi se reklo. Falaa ti ❤

На MissChievous му/ѝ се допаѓа ова.
  3. AAKG

AAKG Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2019
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    1.353
    Истото ми се случува и мене во овие два дена. Денес беше поарно ама еве пак такихардии и тешко во градите.

4. Sonjuska36

Sonjuska36 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2021
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    25
    Ako pies nekoi apcinja mozi od niv da tie.....ke pomine ..

5. Anastasia9228

Anastasia9228 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2020
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    542
    Ne nisto ne pijam ama mnogu mozokot si go zamaram koga ke legnam koga ke se zavrti edna misla i nikako nemozam da zaspijam i koga ke zaspijam taka mi se slucuva mnogu ne ubavo spienje. Gledam serija Vampirski dnevnici mozi od toa mi e sto gledam 24/7 bukvalno si go zamaram mozokot so gluposti...

6. Sonjuska36

Sonjuska36 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2021
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    25
    Staci slusalki slusaj muzika I dosta so serija ako ja gledaa vo red ama da se zamarash so nea NEMA potreba....

На Anastasia9228 и Monica87 им се допаѓа ова.
  7. Simpleman

Simpleman Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2018
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    42
    Алал да ти е девојко, човек да те чита и да ужива, те читам и многу се пронаоѓам, нека не те буни никот горе
    Се надевам дека ќе ти се среди ситуацијата како на тебе, така и на сите нас, темава е прибежиште од се што ни се случува надвор и доаѓаме овде во овој свет за да бидеме меѓу своите и да се бориме заедно.
    Остани силна и продолжи да бидеш активна на темава, твоите зборови значат. Поздрав

На Tarara, maja.mitrova и jagoda777 им се допаѓа ова.
  8. Monica87

Monica87 Активен член

Се зачлени на:
    30 март 2021
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    112
    Јас сум подобра деновиве,ак
    Драго ми е!
    Подеднакво ми значат вашите зборови!
    Затоа сум и тука.
    Можда ќе се прославам како анксиозната писателка!
    Среќна сум што чув дека делиме слични патешествија низ лавиринтот од анксиозноста..
    И прекрасна е!
    Мора да сме горди и среќни на нашата чувственост...
    Само такви луѓе можат да бидат анксиозни.
    Ве гушкам сите.
    Слободно пишете ми и во инбокс за што и да сакате.
    Периодов сум слободна и често тука.
    Имајте убава ноќ, спијте слатко, а и да не спиете, не вознемирувајте се.
    Никој од инсомнија не умрел.
    Се читаме!

На krofnicka27, Simpleman, Anastasia9228 и 7 други им се допаѓа ова.
  9. Ffffffff323

Ffffffff323 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2021
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    31
    Од утрово ми е тешко во градите како нешто да ме претиска, притисокот покачен 140 со 90 што може да е, не знам веќе што да мислам и што да правам..

10. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    561
    Не мерете притисок. Барем јас уште кога ќе го видам апаратот добивам тахикардии и нормално притисокот се зголемува. Еднаш ми измерија пулс 160! Пушти некоја серија, пиј лимонади, јади чоколада :D Ќе ти помине ;)

На maja.mitrova, Sonjuska36 и Monica87 им се допаѓа ова.
  11. Ffffffff323

Се зачлени на:
    10 февруари 2021
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    31
    Јас веќе 4-5 месеци го мерам по 10 пати у дено ама пулсот ми е околу 70-80 а притисокот ми се качува до 140 со 80-90 не знам што да мислам дали е анексиозност или нешто полошо се си мислам дека имам хипертензија..

12. AAKG

AAKG Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2019
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    1.353
    Дали при некој физички отпор чуствувате непријатност, стегање во градите и срцебиење?

На jagoda777 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Monica87

Monica87 Активен член

Се зачлени на:
    30 март 2021
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    112
    Snegce , bravo!
    Se soglasuvam, apsolutno!
    I novi opsesii sozdava.
    Ednas na bolnica mi merea pritisok i od tahikardijata dijastolniot mi se pokaci na 90 a sistolniot mi bese 105, gotovo da se spojat. Lekarot mi rece dobar e, duri dijastolniot 90 e normalen mi rece, ama jas anksiozno skrenata pocnav da se opsesiviziram zosto mi bese 90 dijastolniot i 2 meseca potrosiv vo katadnevna opsesija i citanje po google literaturi za hipertenzija dodeka soorugot ne mi rece deka ke mi vikne brza pomos za da me privedat vo mentalna ustanova..Ne mozev da se skoncentriram na nisto drugo. I kukata ja trativ zamislete..
    Koe dragoceno vreme od zivotov go gubime so nasite opsesii, namesto najsetne da razmislime za pricinite koi ni gi sozdavaat ovie opsesii, a ne vo krug da merime i da ja hranime anksioznosta.
    Dragi moi anksioznosta bara postojano hrana, nenasitna e, a taa hrana e merenje pritisok, odenje po lekari, testovi, i pak nikogas ne ste mirni, oti bara poveke i poveke i poveke dodeka ne padnete od iscrpenost.
    Najprvo kazete si deka ne mora da imate hipertenzija.. Oti stalno trgnuvate od toa da imate?
    I da imate ke ja testirate vo period koga ke ste poopusteni. Ne se umira odma od hipertenzija. Baba mi 90 god zivea so pritisok 200, ne piese ni terapija.
    Drugo 140/90 ne e pritisok. I da odete na lekar nema da vi dadat terapija za tolku. Ke vi recat da smenete nacin na zivot..
    A pritisokot moze da odi i do 200 koga ste voznemireni i ocekuvate los rezultat, i poradi ova na mnogu luge im se dadeni lazni dijagnozi za hipertenzija a istite vrska nemaat od toa oti se samo anksiozni i nazdravo si krkaat terapija.
    Ve molam smirete se i kazete si veke fucking ednas deka moze da bide i dobro.

На maja.mitrova, jagoda777 и Ffffffff323 им се допаѓа ова.
  14. Ffffffff323

Се зачлени на:
    10 февруари 2021
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    31
    Fala ti, malku me opusti

На Monica87 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Monica87

Monica87 Активен член

Се зачлени на:
    30 март 2021
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    112
    Лека ноќ на сите, земете црна чоколада или какао, го поттикнува лачењето на хормонот на среќа ..
    Нека ви биде ритуал секоја вечер.
    Хранете се поздраво и со насмевка кажете си дека ништо не е толку црно колку сте замислиле.. И гушнете се сами ако немате кој, оти таа прегратка кон себе е најпрекрасната мислам..
    Без неа не можеме и другите да ги прегрнеме.. ♥️

Ноќва малку, а од утре да се опуштиш повеќе. Храни се здраво, биди активна, најди си работи што ти прават задоволство. Ако имаш проблем дома, со приватниот живот, финансии било што, пробај да работиш на нивно решавање колку и да е тешко тоа овде во Македонија. Ништо не е невозможно.
    Не ја храни анксиозноста со нови стравови. Работи на причините за истата. Мора да има причина.
    Сѐ ќе биде добро.
    Лека ноќ.

Принцот Филип-фосил, рикнал на 100 год. Цел ден сум потресена, ништо не ми се прави...

Последна измена од модератор: 12 април 2021
    На maja.mitrova, Simpleman, Blondie715 и 4 други им се допаѓа ова.
  16. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.689
    Допаѓања:
    10.120
    И мене ме шокираше веста, ептен изненадно и неочекувано :( Кога чув дури и тахикардии имав и броев од 20 наназд за да се смирам...

17. Monica87

Monica87 Активен член

Се зачлени на:
    30 март 2021
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    112
    Хахаха хахаха, да, исто!

На maja.mitrova и EvAngelos им се допаѓа ова.
  18. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.230
    Како сте друштво? Се држите ли?
    Јас сум ок, некои денови сум повознемирена отколку други, зависи... Но главно добро се држам. Доаѓањето на пролетта ми влијае добро, имам повеќе енергија и многу сум активна, не ми останува многу време за лоши мисли.
    Избегнувам читање/слушање вести, едноставно си ја гледам мојата работа и се трудам да не ми влијаат многу настаните во туѓите животи. Јас сум многу емпатична и за жал, како што имаше спомнато некоја членка погоре, како да ги преживувам и туѓите проблеми...
    Колку и себично да звучи вака, понекогаш ни е потребен и малку егоизам па дури и себичност, да си посветиме внимание на себе. Кој ако не ние самите, нели?

На krofnicka27 и Guns N` Roses им се допаѓа ова.
  19. lolipoppp

lolipoppp Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2020
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    156
    Здраво дечки, како сте?
    Јас катастрофа, прележав ковид еве месец од симптоми и се опседнав, уште читам, се мислам дека нешто ќе ми се случи се напнувам се нервирам. Проверив рез се добро... се смирив сега пак паника ме фаќа. За да си ја смирам психата треба секоја недела проверки да правам, а на приватно тоа доста кошта. Како да оттргнам лоши мисли ми се смачи веќе|(

На Guns N` Roses му/ѝ се допаѓа ова.
  20. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.700
    Поспано се осеќам. Осеќам вртоглавица, вознемирена сум.
    Искочив на ваздух, џабе.
    Нема лек за мене..

На Guns N` Roses му/ѝ се допаѓа ова.