1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Sonjuska36

Sonjuska36 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2021
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    25
    Ne obrnuvaj vnimanie ke pomine srceto ne boli :)

2. Sonjuska36

Sonjuska36 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2021
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    25
    Ke ja ignoriram Denes ako Hanuman Jas uste poke ke se dvizam da vidam koj ke bide pouporen :)

На Mmm123 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Anksa

Anksa Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    102
    Така треба

4. st-el

st-el Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    4.688
    Jas odamna nekade pred 13 god, imav vakvi napadi na anksioznost, so prepotuvanje, brzo cukanje na srceto, cela prebleduvav. Sega sum poz na corona i pak mi se vrati stravot deka nema da mozam da disam, ama se toa e vo mojata glava, se tesam deka ke pomine.Vcera se napiv Lunerba pred spienje, svekor mi ne e dobar od koronata, a dobi i nesto kako skleroza, ne znae sto zboruva. Gospod neka ni e na pomos! Sekoj sto se soocuva so anksioznost ne e sramno da pobara strucna pomos ili da prima nekakva terapija. Jas od ponedelnik sum na rabota, se nadevam ke pomine i ova, barem nema cel den da sum doma...

На Anksa, maja.mitrova и Tarara им се допаѓа ова.
  5. Anksa

Anksa Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    102
    Само храбро се ќе помине..мора да живееме за денот кога конечно ќе кажат готово е нема ни еден заболен..барем јас се трудам со целава анксиозност која ме бутка повеќе во овој период само на ова да се надевам

На Sonjuska36 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ТрагачПоНадеж

ТрагачПоНадеж Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2017
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.118
    Јас редовно посетувам психијатар и примам терапија последниве три години и не се срамам да кажам на било кого.
    Имав тежок период кој едвај го пребродив ама неминовно беше да почнам со терапија.
    Алкохол не пијам ни капка заради апчињата ама поарно ми е без него.
    Сватив дека најтешкиот дел е да најдеш соодветен психотерапевт...ги сменив еден куп и сега заради пандемијава пак морав да идам присилно кај друг доктор за да ми препише терапија и ми падна смешно како ме осудуваше наместо да ме бодри.Смешки.
    Иначе дијагнозата ми е епизодна депресија

7. Stela_ohrid

Stela_ohrid Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2017
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    26
    Sum slusnala deka ima takvi psihijatri, toa go smetaat kako del od terapijata, da te osuduvaat, da ti vikaat i slicni raboti

8. ТрагачПоНадеж

ТрагачПоНадеж Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2017
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.118
    Па ако ти кажам дека сите се дрски и осудуваат наместо да имаат емпатија затоа ги менував и последната кај што бев ми рече дека сум ги менувал и ниеден не ми чинел, во смисол сум се понашал како разглаено "дете"

9. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.230
    Јас одвреме навреме имам подобрувања што траат и по неколку месеци, но анксиозноста секогаш ми се враќа. И тоа секогаш во различен облик, некогаш е хипохондрија, некогаш е опсесивно-компулсивната компонента поизразена, некогаш е социјална анксозност и немање желба да се гледам со никого.

Според вас, дали е подобро да посетувам психолог или психотерапевт или сепак психијатарот е најдобрата опција?

10. Stela_ohrid

Stela_ohrid Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2017
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    26
    Poznato mi e, i mene mojata mi zboruva takvi raboti, nikoj ne razbira kako ti e, nikoj

На ТрагачПоНадеж му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Anksa

Anksa Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    102
    И кај мене на истиот начин се манифестира ама јас си се држам до психијатарот бидејќи ми е погоден не е од оние што инсистираат на лекови а ако има потреба препорачува и психолог

На Stela_ohrid му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Anksa

Anksa Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    102
    Некогаш и мора така да се постават тоа им е еден од многуте начини на кој ни го тестираат трпението а и однесувањето во моментот...нормално постојат и исклучоци кои се едноставно исфрустрирани

На Stela_ohrid му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Simgeee

Simgeee Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2017
    Пораки:
    411
    Допаѓања:
    119
    Zdravo kako ste denes? Hic ne mi e dobro dali od sto sum napnata ovie denovi od stresovi vremeto ili ne znam sto drugo ama edna bolka oskeam vi gradive omalaksana sum nemam sila , ili moze da e post covid reakcija ili stvarno imam nesto vo srceto i samo samo samo misli ☹️☹️☹️???

14. Anksa

Anksa Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    102
    Исто е и кај мене со овие мисливе не знам како да се справам и јас сум постковид и во моментов ништо од лекови освен хелекс не смеам да примам зошто имам високи ддимери и се боцкам со клексани времево диполнително ме дотепува се со сила правам некој немир ме има фатено абе ништо не може да ми го тргне вниманието од овие глѕпости во главата едноставно не знам што со себе..а времето дополнително ми ја влошува состојбата

15. Simgeee

Simgeee Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2017
    Пораки:
    411
    Допаѓања:
    119
    Mene rez mi se dobri i d dimeri mi
    Bea visioki no so xarleto mi se namalija ama eve uste ne mozam psihcki da se smiram sve mislam deka nesto imam

16. Anksa

Anksa Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    102
    Може да ми кажеш колку време пиеше xarelto зошто кај мене не дадоа ефект а 2600 ми се ддимерите...А за стравот што го чуствуваш тоа е како постковид реакција го има кај сите штом ти се сите резултати добри нема причина за страв но ако ептен ти смета и не можеш да се справиш посети психијатар ќе ти олесни верувај

17. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    Poznato mi e ova :)
    Posle prelezuvanje na korona morate internisticki pregled da napravite, eho na srce, dopler, isto i kaj pulmolog. Ako toa se e dobro, ostanuva na stres. Jas gi imav tie isti simptomi, nemam prelezano korona, kako da mi se raspagjase gradnata koska, se srediv so elicea, ali prvo videte da ne e posledica od koronata. I normalno na psihijatar, za ponatamosni tretmani, sami nikako da posegate po AD

На Anksa му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    Ova sto go kazuvas ti e za pravo na psihijatar. Dali ke ti treba i nevroloski pregled, ke ti kaze psihijatarov, zosto ova so govorov me buni. Ne odlozuvaj, odi na psihijatar!

На Hanaaaaa17 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Simgeee

Simgeee Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2017
    Пораки:
    411
    Допаѓања:
    119
    Rezultatite mi se dobri i rengen sve napraviv krvna slika dobro, pred 2 meseca napraviv eho na srce ekg se uredno , valda od koronata vaka mi pa da si zakazam pak ne znam

20. Simgeee

Simgeee Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2017
    Пораки:
    411
    Допаѓања:
    119
    Samo 9 dena piev xarelti od 10 mg ddimerite mi bea 1073 posle toa na 280 mi se padnati dr rece vise da ne gi piam, i jas si mislam dali da napravam pak ponatamo krvna slika