Иста мака мачам како друга личност да станувам не само што сум вознемирена него и некои опсесивни мисли никако да ги тргнам од глава..а и цело тело ме боли секој мускул..ама кога знаеме дека е од времето некако полесно прифаќаме ..како утеха ни доаѓа
Ne mi e problem ne mi kaza nisto konkretno za da ne pogresi, bidejki taa nema ni tolku poznavanje na ovaa tema. Ako imas nesto slicno ili te interesira mozam da spodelam sto ke mi kaze psihijatarot.
Се оправ од плачење ноќва.. Си ја оплакував анксиозноства, карантините што ги доживеав во Грција.. Седум месеци во "затвор" . Пола човек се направив. На Крит има многу тешка клетва, вели - "Да не можеш да плачеш"! Потешка клетва немам чуено.. Да живеат солзите! Ќе пукнев да не беа тие..
I mene mi se slucuva najdobro da mi dojde edno isplacuvanje dur puknam i posle ko nova i mene mi se slucuva da si se izzalam samata sebesi posebno denovite koga bev preisplasena sega sum daleku podobro no normalno e deka ima posledici no jas veruvam vo toa ke dojde den da ne placime poradi ova tuku barem malku da se smeeme
Јас пак се воздржувам да заплачам за да не ме приметат другите ..тешка сум на солзи од мала ...некогаш ноќе кога сите спијат тогаш може да се пикнам во купатило и таму да се исплачам ...и олеснува зошто се насобрало нели...
Ви се случува ли да не можете да ги отргнете мислите и постојано да мислите на тоа како се чуствувате..јас не можам да се опуштам и на ништо да не мислам ..мислам главата ќе ми пукне на моменти мислам ќе полудам..Како Вие се справувате со тоа
Ви ја препорачувам на сите книгата Моќта на афирмациите Лујза Хеј 280 ден е кој ја нема прочитано да ја прочита мала ама моќна книга која ќе ви го смени размислувањето. Ако некој ја прочитал нека каже мислење кај мене влијаеше позитивно. И ви ја препорачувам.
Ги имам чирано Сум ја читала и моќта на афирмациите и моќта е во вас одлични книги ..но лично јас сум ги читала кога сум била посмирена за да можам да се сконцентрирам сега заради терапија за разредување на крвта освен хелекс не земам ништо друго антидепресивот што го пиев мораше наеднаш да го оставам и сега после месец и пол сум катастрофа целата сум во стравови...но ќе пробам одново да ја читам може ќе ми ги тргне малку мислите
Здраво!Дали некој има пиено Еглонил во комбинација со Диазепам? Ако може да споделите некое искуство?
Пиев порано, добро ја поднесував освен дијазепамот. Еглонилот ми го подобри апетитот и сонот. Не прашувај за терапија, си правиш полошо.
Точно така секој организам е различен и на еден исти лек неколку луѓе различно реагираат ..затоа секој треба да си ја почне терапијата која му е препишана и да почека одредено време да почне да делува..а за се понатаму косултација со лекарот што ја препишал
Анкса, апсолутно! И не е свесен колку е моќна сугестијата. Ако му напишев дека ми беше прелошо, или ќе му беше страв да ги зема или ќе му беше и нему лошо. Ве разбирам совршено, и мене ми доаѓа да се консултирам за терапија ама се контролирам оти знам дека само дополнително си штетам така..
Сосема си во право факт е дека од почетокот сите симптоми ќе му бидат зголемени на тоа психијатарот треба да го предупреди ..на пример кај мене на сите антидепресиви пошто долго време се борам со ова...сероксат занфекса..им требаше постепено скоро 3 месеци за онака да кажам е сега ми е подобро...кај некого уште првите две недели има подобрување ..кај секого различно ..но мора добар психијатар кој ќе биде посветен на пациентот и секако да се издржи одредено време...а на крајот ако нема ефект има и други лекови..Потполно те разбирам и те подржувам
Da vi preporacam eden youtuber Pisete na youtube Roberto David. Srbin e covekot go najdov slucajno gi gledav videata mng se interesni i mng dobro opisuva se so anksioznosta