1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    Ќе си отидеш кај приватен психијатар, ќе ти даде розев рецепт и нема да влезеш во систем. А деметрин сам никако не се зема, зошто треба соодветно да се дозира и период колку да пиеш. Тој не е лек, денес го пијам, утре не. Твоја одлука. Ти посакувам среќа

На KiT му/ѝ се допаѓа ова.
  2. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    16.904
    Допаѓања:
    111.338
    Мене Ф дијагноза во боловање на работа ми стои па ме заболе!!! Што ви е бе со тие малограѓанштини. Ако ти е до толку страв земи Персен форте на природна база без рецепт одат и ќе те смири.
    Ќе и стоело во историја на пациент. Јака штикла. Криете па после не бе не знам од што умре здрав беше, а они 100 болести и состојби кријат доктор не знае правилна терапија да препише.

На Guns N` Roses, Tarara, Monica87 и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Stela_ohrid

Stela_ohrid Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2017
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    26
    I jas zemam bolovanja od na psihijatar, so ima da krijam a i site tamu znaat so mi e, a polovina se za na psihijatar a ne odat a nekoi skrisno pijat, jaka stikla ke stoelo vo sistem, pa neka stoi

На Monica87, nena2010 и KiT им се допаѓа ова.
  4. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.332
    Допаѓања:
    7.568
    Болести?!? Ти симнувам капа :?: не знаев дека е болест да си под стрес некое време, ме просветли! Поздрав :rofl:

5. ТрагачПоНадеж

ТрагачПоНадеж Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2017
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.118
    И јас сум земал два пати

На Stela_ohrid му/ѝ се допаѓа ова.
  6. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    16.904
    Допаѓања:
    111.338
    Не ми извртувај зборви. Читај малку наназад ќе видиш дека јас со години сум со дијагноза анксиозност и панични напади. И многу убаво знам што е и како е.
    Постот се однесува генерално на сите што кријат, па после леле мајко. Е леле мајко. Ако пиеш еден лек а друг ти дадат што е контраиндициран ? Затоа е таа историја на пациент а не што ќе речи Стојанка од Благодарево..

И што ти значи тоа да пробам со деметрин. Не е е тоа Ц витамин па ај да пробам дали Плива или Алкалоид. Ало тоа се лекарства кои лечат состојби. Што ако баш ти не треба да го пиеш. Јас на пример Асетра бе поднесувам. Другарка ми Хелекс не поднесува јас Дијазепам..она обратно. Не е тоа играчка. Затоа ти реков Персен на природна база и консултација со лекар.
    @Stela_ohrid Исто. Ме заболе искрено. Мене да ми е добро.

Последна измена: 24 април 2021
    На Guns N` Roses, Tarara и Monica87 им се допаѓа ова.
  7. Stela_ohrid

Stela_ohrid Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2017
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    26
    Stresot e najgolema bolest, i pocetok na site
    Tocno, i stresot e bas bolest od stres posle sve doagja i pritisok i migreni arteriite se stesnuvaat problemi so srceto i red drugi, taka da stresot e seriozna bolest

На Blondie715 и nena2010 им се допаѓа ова.
  8. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.332
    Допаѓања:
    7.568
    Не ти извртувам јас ништо ;) не сум некој со панични напади, само сум напната сакам да се олабавам малку, но имам пријателки кои имаат панични напади. Секој си има право на мислење, не сакам да се расправам ама ич. Фала на советот @nena2010 , секое добро.

9. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.332
    Допаѓања:
    7.568
    @Stela_ohrid да, самиот стрес не е болест..но е причина за неа ;) иако не работам на психијатрија многу повеќе од јасни ми се овие работи.

10. Monica87

Monica87 Активен член

Се зачлени на:
    30 март 2021
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    112
    Ко некои бабици на чешма, стресот та стресот, ајдеее до срцето отидоа.. Ги стеснувал артериите. Абе дај стеснете ја малку хипохондријата бе хипохондрици! Сѐ може да развие болест, а и не мора. Абе по болници работам цел живот, какви не пациенти изнавидов.. И такви кои во живот стрес не виделе и најздраво живееле цел живот па од карциноми умреа на 40ет. Па спортисти и какви не прездрави млади со инфаркти и ангини пекториси. Една година на коронарна работев, пациенти со најнормални тропонини умираа од инфаркти и такви со алармантни тропонини остануваа живи.
    Лани на предавање бев кај познат германски кардиолог, рече дека според новите истражувања анксиозноста и стресот штителе од инфаркт и помагале во преживување после доживеан инфаркт.
    Дај ставете прст на тоа главите вперени ко коњи само право, дека во сѐ ама апсолутно во СЀ има парадокс, и добро и лошо. Сѐ така функционира во универзумот, па зашто луѓето да се одвојуваат!?
    Вие повеќето сте хипохондрици, вџашени од телесните функции.
    Вас ваљда ви е страв и од срцето што ви чука..
    Па дај кажете нешто мотивациско овде, каде ви е хуморот..
    Само за срце, притисок и апчиња се зборува.
    Пу јаз'к да ви! Пооо кои хипохондрици господе боже!
    П. С На Елицеа сум два дена.. Многу сум расположена и пешачев 20 км денес. Ако продолжам вака ќе си се вратам Крит со пливање.
    Прв пат олку добро од АД се чувствувам!!!

На flower55555, Babygirll3, Bilhaan и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Monica87

Monica87 Активен член

Се зачлени на:
    30 март 2021
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    112
    И расположена за карање сум.
    Не можам да се препознаам.
    Ми доаѓа само да се карам.
    Страв немам од ништо. Само од два дена на Елицеа.

На Simpleman му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Simpleman

Simpleman Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2018
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    42
    Е како на карти да глеаш да сибиш векот

Прикачени фајлови:

На MMayers и Monica87 им се допаѓа ова.
  13. bijonse

bijonse Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2016
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    1.265
    ...и тоа не ти е на арно, вакви испади не те загрижуваат?
    секој човек кој е здрав нормално е во текот на денот да има некој стрес зависи од ситуација, тоа е одбранбен систем на телото да се справи со ситуацијата, стресот „преминува во болест“ ако се задржува подолго време, со часови, денови...месеци... без некоја причина и оправдување и тогаш треба медицинска помош, а не во текот на денот стрес, веднаш терапија да се омлитави телото на дадена „опасна“ ситуација што мора да се справи телото на природен начин?

14. Monica87

Monica87 Активен член

Се зачлени на:
    30 март 2021
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    112
    Сакав да се пошегувам малку.. Да истурам малку бес на додевниве писанија и да ве охрабрам да не ја храните анксиозноста со истите стравови.
    Знам многу добро што е стрес и како истиот може и не може да влијае на човековиот организам. Знам што е и хипоходрија која е многу тесно поврзана со анксиозноста, и муабети за здравјето уште повеќе ја хранат.
    Секако дека треба да се побара медицинска помош за секој проблем. Мојата поента беше да ги расположам малку оние кои ќе прочитаат што може стресот да направи и ќе почнат да имагинираат дека веќе имаат болест. Ајде кажете ми што има продуктивно во тоа да мелиме што прави стресот?
    Мислите не знаат луѓето што прави и дека не бараат помош?
    Па дај кажете и нешто убаво и мотивирачко па нека е тоа и испад како мојов, него додевштини само за болести.. Знаете колку хипоходрици има на странава кои само што ќе прочитаат срце, притосок, болест добиваат панични напади?
    Знаеме што прави стресот, и мелењето за истото ве прави посмирени? Дај кажете нешто убаво и смешно.. Какви се овие тажаленки.. Ајде, се умира од стресот. Препишете си смртна пресуда и чекајте ја.

На maja.mitrova и Simpleman им се допаѓа ова.
  15. Monica87

Monica87 Активен член

Се зачлени на:
    30 март 2021
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    112
    Оти да ме загрижуваат вакви испади?
    Човечки е да бидам и гневна и луда и секаква. Подобро ваква, него додевна.

На Simpleman му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Monica87

Monica87 Активен член

Се зачлени на:
    30 март 2021
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    112
    Не знам ни ја што барам на оваа досадија од страна.

На KiT и Simpleman им се допаѓа ова.
  17. Simpleman

Simpleman Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2018
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    42
    Моника зрачиш со позитива, не знам за другите членови али мене ме храниш, поубаво е да се гледа на животот полабаво, тука некаде прочитав еден многу моќен цитат..
    (Џабе ти е да живееш и 100
    години, ако се плашиш дека секој ден ти е последен)
    Прегрнете то животот, вашите сакани и уживајте во секој миг, исполнете го со убави мисли, со љубов, направете да се чуствувате исполнети...ако треба да се однесувате како дете па што, вашите сакани ќе разберат...мораат!
    Моника седи си тука и пишувај, на немој му значи тоа ❤️

На Babygirll3, maja.mitrova, KiT и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.332
    Допаѓања:
    7.568
    На истата страна сум со тебе, не работам во болница јас туку у приватна клиника и сега тука нашол некој на мене да ми вика стресот е болест.. па, не знам човек кој не е под некаков стрес. Али страницава и форумов ни е врв, тука не те поддржувам, а најмалку сакам да се расправам, тука сме за дебатирање. ;)

На Tarara и Nellie им се допаѓа ова.
  19. MMayers

MMayers Активен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2021
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    44
    Се согласувам со тебе... Моника да си седиш тука и да си пишуваш што ќе посакаш... а @Simpleman цитатов е премоќен :l:

На KiT и Simpleman им се допаѓа ова.
  20. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.577
    Допаѓања:
    40.005
    Дали некој има искуства со Тина Темелковска или Тина Васков?