Pa moze da se kaze gi nadminav na nekoj nacin, dolgo vreme ne sum imala napad na panika, ne ni pametam koga bese tocno posledniot, godina dena sigurno, ali sepak seuste imam simptomi i seuste koga imam potreba pijam po polovinka Demetrin, ali da potenciram rekov "moze da se kaze na nekoj nacin" zatoa sto ne mozam da tvrdam deka pri silen stres povtorno ne bi se javil panicen napad. E sega, jas sum student i normalno imam stresni periodi cesto, kolokviumski, ispitni sesii, se blizi i diplomskata ali panicni vekje nemam za toa nivo na stres, toa sum go nadminala, a porano sum gi imala i toa cesto. Ista bev kako tebe, eden period od doma ne izleguvav voopsto, mi bese premnogu strav deka ke se onesvestam, nesto ke mi se sluci, eve jas ne vozam ali mi bese strav duri i koga nekoj ke me vozi, mi bese strav da se tusiram da ne mi se slosi pod tus pa da padnam i da se povredam, ustvari za zal uste do nekade mi raboti toj film i strav ama se trudam da preminam i preku nego. Mozebi ke zvuci glupavo i klishe ali soocuvanje so sopstvenite stravovi sekogas pomaga, mene mnogu mi pomogna. Strav mi e da ne se onesvestam na javno mesto? Pa dobro be neka se onesvestam, ne sum sama, ima lugje okolu mene, ke mi pomognat, ke padnam ke stanam.. Ili strav mi e da se tusiram? Epa denes 3 pati ke vlezam pod tus i ke izlezam ziva i zdrava! Ete takvi raboti.. Ednostavno e da se kaze ali treba mnogu trud i rabota za da se ostvari. Ne mozes da ocekuvas dela vednas ke se sredi, jas dolgo rabotev na sebe i svoite stravovi. Drugo, te molam eliminiraj se sto ti stvara dopolnitelni simptomi, na primer kafe, mene mi smetase premnogu i dolgo vreme ne go piev iako mnogu go sakam, a sega mozam i po 3 da pijam i ako seuste ne praktikuvam, pijam edno, eventualno dve. Kratko kazano raboti na sebe najmnogu sto mozes.
Пијам се,се напив денеска толку апчиња шо сега ме мавна филм дека срцево ќе ме фати,и неуробион пијав и се ама времево си го прави своето,и носам смар за грбов,имам спондилоза,т.е незнам точно бев Битола на магнетна и наместо горниот дел од грбов да ми го снимаат тие половината ми ја снимале,ама сигурно се шилци
И јас сум студент,и навистина многу голем проблем ми прави стресот ,катастрофа,при секој симптом си барам симптоми за болест. Мислам дека можеш да ме разбереш. Од стресот ми е цела анксиозност,што слушнам некоја стресна ситуација веднаш се плашам од неа.Значи не е до мене.До внатре е нешто. Се обидувам да не обрнувам внимание,и колку што е можно да се оттргнат од стрес.
Istata bev i jas, mnogu dobro te razbiram, uste potragicno e kaj mene sto jas studiram medicina pa pri sekoj eden simptom si zacrtuvav deka imam nekoja seriozna bolest koja predhodno sum ja ucela, pa vo iscekuvanje bev deka ke umram pa imav mnogu jaki napadi na panika. Site sme pod bilo kakov stres sekojdnevno za zal, osobeno vo ovaa situacija sega so pandemijata, uste povekje stres sekojdnevno i mora da se borime protiv nego, da pravime raboti sto ne pravat srekjni, sto ne opustaat i vo umot i vo teloto, odmor, relaksacija, prosetki i toa e toa, a covek koj ne bil pod bilo kakov stres ne postoi, ednostavno takov e zivotot..
Zaboraviv da ti napomenam vo predhodniot post, ne, nisto drugo ne piev osven Demetrin, togas uste go zemav redovno po sema kako sto mi bese kazano so postepeno namaluvanje da dozata, eliminirav se sto dopolnitelno mi smetase kako sto i ti napomenav predhodno, i da, dosta vreme pomina dodeka dojdov do situacija bez nieden panicen napad, dosta vreme "turbo" rabotev na sebe, 2 godini sigurno, ako ne i povekje nisto ne moze od denes za utre. Sega pijam tabletka samo za smiruvanje na nekoi simtomi koj seuste gi imam isto taka napomenav, na primer najcesto tahikardija, vrtoglavici ili gumeni noze pa mi se smiruvaat bez problem.
Јас од коа почнав да користам АД намалив со килажа, сто пати го прелистав упаството никаде го нема како несакан ефект. Не сум на диета и истиот режим на исхрана го имам. Вајда од стрес намалувам на килажа.
Здраво на сите! Чувствувам како пржење на кожата на грбот( како да сум се исончала). Дали некој го има ова чувство?
Да Paroxetine од 20мг. Сум го прекинувала... најдолго кога бев бремена и кога доев, ама сите симптоми ми се враќаа, па пак продолжував.
NA ZALASTATA PISUVA SE ZGOLEMUVA KILAZA A NA ZANFEXATA MOZE DA SE ZGOLEMI ILI NAMALI TAKA DA KOJZNAE TVOIVE KAKOV EFEKT DAVAAT.ZA ZEPIRATA LI ZBORIS?
@tanjita На едното место пишува намалување или зголемување на апетит...а на другото можно зголемување на килажа. Ти си во првото
Леле, журка на темава од лани досега. Јас само дојдов да ви се пофалам и да не се подречам дека анксиозност немам веќе четири години. Ни трага. Поминува дечки. Држете се, ќе се видиме на другата страна.
Дали во последните денови од циклусот се осеќате исто како во пмс.? Плачки, нервози, стегање во градите, со никој не ми се контактира