Еве јас 6 дена како после 2 месеци се враќам на терапија ужас ми е се ми е поизразено и анксиозност и депресија немир опсесивни мисли ама така е на почетокот додека не ги прифати мозокот
Dosega ne sum sretnala namalena tezina navedena kako nesakan efekt kako rezultat na antidepresiv, nitu bilo koj drug psihotropen lek, jas izgubiv tezina pri samata anksioznost bidejki voopsto nemav zelba da jadam i mnogu slabo jadev, a mozno e poradi nekoj vid na antidepresiv da imas edinstveno namalen apetit pa toa da dade rezultat na namaluvanje na tezina.
Од кога почна пандемијата вака се осеќам јас 50% од времето.. Не само во циклус. И доста ми се лутат дека сум ги избегнувала ама тоа е.
Не е моментална криза. Највисок степен на анксиозно депресивно пореметување имав и строго решив дек ќе работам на себе и ќе ми помине. Вежбав секој ден по 3-4 часа. Се терав со сила да излегувам кога имав вртоглавици. Излегував во друштво и кафичи кога ќе ме удреа јаки анксиозни напади и епизоди. Патував сама. Спиев на трева сред поле за инат на состојбата. Да и докажам дека сум x10000 пати појака и ете - бидна, оздравев! Анксиозноста е избор, сфатете дечки. Само вие го имате клучот кон разрешување. Ако одлучите дека мора да помине утре - ќе помине!
Da, toa i go kazav ali toa e razlicno koga imas namalen apetit, ali kako sto razbrav jas ako ne sum razbrala pogresno devojceto imase navedeno deka isto jade kako i predhodno. Jas kazav taka zatoa sto na primer postoi situacija na bolest kade pri namalen apetit se namaluva telesna tezina i toa e logicno zosto nastanalo slabeenje ali moze da se javi i pri normalen vnes na ishrana pa duri i zgolemen vnes povtorno gubenje na tezinata i toa obicno se javuva kaj zaboluvanja na tiroidnata zlezda. (ova samo kako primer e navedeno) Vo toj kontekst bese kazano deka dokolku nastanalo gubenje na tezinata pri namalen apetit toa e logicno deka ke se sluci ali namaluvanje na tezinata pri normalen vnes na kalorii kako sto devojceto imase navedeno povtorno ke napomenam ako nesto jas ne sum sfatila pogresno, togas takov vid na nesakan efekt nemam sretnato i mozebi se javuva zaradi druga pricina.
Точно така, треба сите сами да го сватат тоа и да бидат упорни. Така и само така може да се победи анксиозноста
Daaaa Jas duri mislam i deka imam povekje simptomi pri krajot na ciklusot odkolku vo pms, osobeno slabost na celoto telo.
ve molam za odgovor. dali gubenjeto na sila, cuden pogled na svet, gubenje enegrija se simptomi na aksioznost?
Да, ама и не мора да значи. Може да станува збор за анемија или низок притисок, па дури и проблеми со вратот, притискање на пршлени поради што не стига доволно кислород до мозокот. Прво исклучи реални физички здраствени причини.
Дечки,ајде некако можам да се справам со стрес,си симптоми,ама со опсесивни мисли како се справувате? Успеал ли некој да ги надмини,јас се обидувам да ги надминам со тоа што си велам дека тие се само во главата и никаде на друго место,се надевам ме разбира оној кој има вакви мисли,најтешко ми е кога работам некоја работа кога правам нешто и ми се појавуваат и нешто ме тера да го повторувам тоа што го правам одново и одново.
Pomosh ne znam zosto me fakja strav da ne zaboravam nesto ukluceno posebno na rabota a isto i doma i proveruvam posl sto pati a posebno koga e za na rabota i povekje denovi ima se mislam deka ne sum isklucila nesto te kompjuter te za kafe aparat pa dali sum zakljucila i sl. Isto i za doma pos sto pati proveruvam dali mi e sporetot isklucen i sl. So e rabotata kako da ne mislam na takvi raboti? A znam deka se mi e iskluceno i sto pati sum proverila. Pomosh