Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. PetraPanka3

PetraPanka3 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    432
    Лелица , твојот проблем ( поминување на мост) го гледав пред некое време на тв , психијатарка реши да и помогне на девојка -да ја намали паниката при минување на мост .
    Девојката врескаше , плачеше секогаш кога беше на мост и никако не можеше да се смири ...
    Она што го праевеа заедно е обид за соочување на стравот , едноставно запознавање со него ... Полека почна да оди на мостот , па после некое време и да погледнува од него ... Колку подолго стоеше на мостот толку интензитетот на паниката и се намалуваше ... на крај го совлада стравот .
    Винерка спомна паника на дискотека , ја имав јас пред некој ден , потоа имав паника во автобус кој што има место за 50 - 60 луѓе а вози 100 ... и да не замарам со тоа што се помислив тогаш , но изборот е наш или подклекнуваш или победуваш , трето нема .
    Драго ми е што ја читнав винерката , и поз до драгите мои

На Winner-ka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. princessofthedark

princessofthedark Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2010
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    151
    како сте момчиња и девојчиња јас немав време да ви пишам бев зафатена со колоквиумте инаку да ви се пофалам добро сум одлично, денес само малце повеќе сум нервозна така ми почна денот и цел ден само некој глупости ми се случуваат ама не дозволувам ништо да ме совлада јас сум посилна од се
    инаку утре ќе идам на контрола на психијатрија па ќе видими што како ќе биде, како и да е ќе ве информирам обавезно :)
    имајте убава вечер :)

3. alehandro

alehandro Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2011
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    65
    дали некој знае да ми објасни и да ми казе која е разликата помеѓу пихоза и нервоза ве молам !!!поздрав

4. Winner-ka

Winner-ka Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2011
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    36
    Драгии мои јас само да ве поздравам најмногуу денес...посебноо за Петра :* .
    Кога ќе ми се напуни главчевоо со позитивни мисли и паметни работии пакк ќе ви пишаммм да ги споделам со вас драгии мои анкс пријателчиња :)

Ги гушкам и ситее останати, со една медведска гушка како што знае да каже Буцка :) :*

На PetraPanka3 и SanjaBucka им се допаѓа ова.
  5. Jarec22

Jarec22 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    22
    Здраво на сите, еве ме и мене, ако поголем дел можеби не ме знаат ама знам дека сите имаме заедничка тема на разговор :) Јас не сум баш нај нај деновиве, ама нз зашто еве веке трета година се истиот период ме фака паника повеке а тоа е кога земе да се менува времето, посебно маглата :) има ли страв некој друг освен јас од магла? јас порано ја многу сакав маглата ми беше убаво да се шетам кога имаше магла а сега ме е страв, па како е можно тоа, порано од ништо не ми беше страв а сега од најбаналните работи ме е страв и на се придавам значење, нз како веке да го тргнам од глава ова глупаво чувство. мислам да почнам да одам пак на психијатар малку да поразговарам со некој постручен и да се потсмирам малку... вие како се справувате со ова никакво време, имате ли напади? поззз до сите :*

6. PetraPanka3

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    432
    Е, благодарам винерке убаво што се сети. Медведска гушка слатко звучи , ама и помалку заспано за периодов хехе, поздравче

На Winner-ka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. zellenko

zellenko Истакнат член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    39
    Тука сум , тука сум. Следам што се случува.
    Навистина ми е мило што барем некој го послушал мојот совет и нашол барем малку утеха во биоенергијата.
    Смеам да прашам кај кого одиш ?

8. PetraPanka3

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    432
    Залутано постче , ќе да е ова ... Тука ја третираме само модната линија анксиозност , а таква ташна па и таква боја нема :D

На Winner-ka, SanjaBucka и lelica им се допаѓа ова.
  9. lelica

lelica Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2011
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    9
    Петра панче ова залутаново постче изгледа ни стигнало да ни разбие монотонија :D

На PetraPanka3, Winner-ka и SanjaBucka им се допаѓа ова.
  10. SanjaBucka

SanjaBucka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    460
    Здраво дечки, како сте? Што има?
    Го разгледувам форумов, темава и замислете за прв пат немам инспирација да пишам некому, ниту пак да се објаснам себеси.. И не, не сум анксиозна, но некако се' затупе на странава. Луѓе доаѓаат, исфрлаат се' она што не им е потребно и си заминуваат како на попатна станица. Не ги чувствувам веќе жарот и волјата. Фалат оние луѓе кои ми се "испречија" на патот за да воспоставам контакт овде на почетокот, оние интересни моменти каде со душа чекав да го отворам форумов.. Искрено, со ваков став не се поминува анкс. Дел од терапијата е , да, да се искажеш, но и во секој пост да има и по некој интересен настан, и знам ќе си речете "кој интересен настан жити се, јас не знам главата кај ми е" , но верувам и знам дека не сте биле цел живот анксиозни, туку сте биле Вие во вистинското светло на Вашата личност и сте имале лудории кои Ве исполнувале ... зарем не сакате повторно да ја живеете Вашата вистинска личност?!?!?!?!? Споделете го тоа, споделете по дел од нив во секој различен пост, разбијте монотонија на зидов, покажете дека се борите со пренасочување на мислите и во тешките моменти ... Дури и она што не е правилно и дозволено, споделете го, испровоцирајте да се пишува. Оваа тема и да оди оффтопик нема да се згреши, напротив, ќе биде од полза, позитивни мисли и моменти се потребни, какви и да се ..... Најмалку ми е битно да ми кажете "Секоја чест Сања за позитивноста и желбата да помогнеш" , но најмногу ќе ми биде мило да ми пишете "применувам се' што е добар совет од секого и се чувствувам одлично" ... Во Ваши раце е се' , да знаете ....
    Можеби попувам, но тоа е моето мислење, не морате да го прифатите ....
    Останете ми со здравје, чувајте се .. поздравче и секое добро ...

Уште еден музички поздрав, ме отсликува :D ....

http://www.youtube.com/watch?v=_yZZS4jxEgc

На SparkyAngel, anuskaNESTLE, Winner-ka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. zellenko

zellenko Истакнат член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    39
    Еве пошто не искара Сања, јас да кажам дека сум добро, си ги извршувам секојдневните обврски, одам на работа, по гости колку е тоа можно, со еден збор функционирам нормално.
    Пијам асентра и хелекс секој ден и нема ни А од анксиозноста.
    Во петокот имаше некој спој кај нас во зграда и ми прегоре струјомерот. Им се јавив на шушљупаците да дојдат да го заменат, а таа од техничка подршка ми вика: ааа ќе мора да дојдете во понеделник да поднесете барање за промена на струјомер.
    Какво барање бе, па не сакам јас ништо да менувам, не е изгорен по моја грешка туку по ваша, вие треба да си го смените по службена должност. Дечко, таква е процедурата, ќе мора да чекате до понеделник.
    Три дена како избеглица бев, по роднини и пријатели. Дома се ми се расипа во фрижидерпт.
    Во понеделникот одам во дирекција и барам да поднесам барање за промена, кога таму ми викаат дека мора да дојде екипа на увид да види по чија грешка било тоа.
    Абе дали сте нормални бе, 3 дена намам струја, де барање, де екипа, дај дојдете пуштете ми струја. Се ми е платено регуларно а живеам како номад по ваша грешка.
    Па ајде се јавија кај шефот, па шефот фала богу бил информиран за куршлусот во зградата и за неполни 3 саата заменија.
    Сега пак почна некој звук да се слуша од пумпната станица од парното од подрум а јас сум на приземје.
    Се слуша како на уво да ми бучи, во спална кај мене не се влегува од галама.
    У ПМ, само раат да не си :)

На Winner-ka и SanjaBucka им се допаѓа ова.
  12. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.105
    Па Сањо ма фала Богу, тоа е тоа, не планирам ништо повеќе да пишам.

Јас сум одлична, сумптоми имам, научив да живеам со нив, некогаш може ќе ги снема, може и не, ама јас сега бркам една љубов, па нешто ако биде супер, конечно нели, ако не, пак ок, ќе си дојде, а јас ќе се посветам секако на студиите.

А и тие шо пишат на facebook групата, а ги нема никаде на форум молим ви се, не очекувајте да ви пишиме ок ;)
    Осет луѓе осееет!

Поздрав до ..си знаете кои ве поздравувам, ХАХ! :)

На dunja, PetraPanka3 и SanjaBucka им се допаѓа ова.
  13. Winner-ka

Winner-ka Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2011
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    36
    Зеленкоо тотално бев доследна на твојот супер совет и одам кај Ласте веќе скоро месец, имам подобрување дефинитивно затоа и јас ги посоветував останатите на истото :) сега сеуште одам меѓутоа у меѓувреме ми се појавија главоболки (мислам јас одамна си ги имам) али веќе кога отидов кај него и сам тоа го увиде оставам и за тоа да ми помогнее :) Така да уште еднаш фала ти за советот, и само така апел до сите да даваат совети и начини и се што може да помогне и позитивно да влијае....се согласувам целосно со постот на Сања не може некој само да се пожали па сите да му помогнат па да се исклучии се до наредниот симптом...овде сме да делиме и споделуваме се не само кога ни е тешко.

Поздравчињаа до сите мои мили другарчиња :*

На SanjaBucka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. zoceeee

zoceeee Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    70
    здраво мили мои што правете како сте со анксот јас си имам преку ден напади така да си научив да ги дрзам под контрола и да не им давам многу значенје така така и ќе помине позз до сите вас гушки

На dunja и Winner-ka им се допаѓа ова.
  15. Nika666

Nika666 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    217
    Девојки стварно ми треба помош.. Уште од пред неколку години добивав напади на паники и слично али кратко траеа и еднаш годишно можеа да се случат. Но последниве три недели мислам дека скоро секој ден имам напади на паники и се полошо ми е. Имам ненормални вртоглавици дури во одреден момент неможам ништо да гледам, срцето ми чука премногу убрано, дланките ми се потат и цела се тресам и почнувам да паничам за некои глупости. Чуствувам дека ми се затвара грлото и неможам да дишам, како да ќе се угушам... Незнам како да им кажам на моите, глупаво ми е пошто веројатно и нема да ме сватат толку серозно али јас веќе неможам да влезам во автобус сама или да направам нешто сама. Кога сум вака со луѓе некако сум по смирена али сама кога ќе останам неможам да издржам. Како ќе дојде по стресна ситуација јас толку почнувам да паничам и да се тресам неможам да издржам веќе...

16. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Аkо некој го има тел број од ласте биоенергичарот нека ми го пише во лп.

17. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    98
    ама живот е ова да се бориш сам со себе упм

На ada21 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. cia123

cia123 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    draga NIKA666 , nema mesto za sram vo ovaa sostojba...poditno kazi im na tvojte roditeli i odi na psihijatar da ti dade terapija da se smiris malku i da porazgovarate ocigledno deka postoi skriena pricina koja ti predizvikuva anksioznost..sipmtomite na pocetokot se isti kako sto gi opisuvas, jas gi prezivuvav pred 4 godini...znaci poditno kazi doma i pravec na lekar za da bides pobrzo podobra...i pisi sto si napravila....

На dunja и Nika666 им се допаѓа ова.
  19. SparkyAngel

SparkyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.366
    Леле сте се изнапишувале неможам да ве изчитам, ја деновиве сум у фрки со колл недела ама од петок навака, ке можам да се уклучувам почесто и да ве читам и да ви се фалам-жалам :P со мојава состојба... хахаха, бев супер, ама колоквиумиве пак ми покачија стрес, така да од понеделник мислам дека ке си се вратам старата јас, без нервози, без несоници... ААаа и да и ке заборавев да ја поздравам Сања Буцка :)) и да ви посакам добра нок, без нервози грижи, нема нешто што не е решливо, и дека прашање на време е кога ке ни помине состојбава. поздрав my suport friends! :*

20. panika

panika Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво.Ме интересира дали хелекост создава зависност?!