Мене ми е чудно, одам на контрола,таман ми е термин. Осеќам како многу сум замислена и тешко се изразувам. Една недела ќе помини и уште не сум на Бт навикната, а 5 месеци не си бев вратена. Многу брзо заборавам, претходно нешто некој да ми кажи и се бунам, за обична ситница се бунам и ми се смеат.
Добредојде во клубот, јас ќе станам да земам нешто и заборавам за што сум станал, а за бунење да не зборувам. На таквите што ти се смеат не обрувај внимание воопшто, затоа што да бидеме искрени на секого му се случува тоа.
Истото е и кај мене премногу сме сконцентрирани на самоанализа наместо на тоа што во моментот треба да го направиме
imam prasanje dali nekoj od vas ima pijano zalasta i vo tekot na nejzinoto pienje po nekolku meseci da se zdebeli kako side effect?
Заластата делува веднаш и се дава за опсесивни мисли во случаеви кога почнуваат навистина да сметаат и да го пореметуваат нормалното функционирање ,не ретко се даваат и како помошен лек додека профункционираат АД т.е да се сузбијат првичните нус ефекти кои на почетокот на навикнување на терапијата се поизразени ...јас пиев навечер половинка од 5 значи 2.5 и доста ми помогнаа но од нив постојано се чуствував гладна и нормално се поправив..е сега се зависи од организмот од храната што се внесува физичка активност...така да никој со сигурност не може да ти каже како ќе ти делува тебе
Ma koj gleda debeleenje, ne se oddalecuvajte od temata, gledajte da najdite medicina sto vi odgovara i da se cuvstvuvate dobro, sto ste se zapnale za debeleenjeto
Потполно се согласувам гледајте да се смирите за да почнете да работите на себе ...килажата се качува и се симнува битно е здравјето и нормално да функционираме да ги оставиме стравовите позади нас
Добро утро на сите! Сакам да ве прашам тие што сте на АД, Дали во почетокот ви даваат мачнина и нагон за повраќање и колку време е така?
Алал да ти е за ова. Што ќе ми е да сум слаба ако не можам да функционирам нормално. Ако денот ми е пекол, ако мислите ми се лоши, ако секое излегување од дома ми е страв, ако не можам да сум продуктивна на работно место? Психата ми е побитна од килограмите, а ги имам побајаги.. Ама знаете што? Ме заболе уво. Премногу броби поминав за да се замарам со килограмите. Психата ми е најбитна.
Zdravo na site. Povtorno jas posle 2 godini. Neznam sho se slucuva so mene no ja pominav anksioznosta i se osvestiv deka toa e igra na umot i smeshno mi beshe kako jas voopshto vlegov vo toj zacaran krug. Se beshe okej, pogotovo poslednava godina koga zapoznav edna lichnost koja mi go smeni zhivotot skroz i mi e preubavo so nego go zasakav a i toj mene. No, poslednite mesec dena osekjam nekako negativna energija povtorno, panicni napadi poradi nekoi stresovi. I sega povtorno istite misli deka ke umram, povtorno se plasam da ne me snajde neshto. Nemozam da se smiram se me pogoduva. Na primer pritisokov periodov mi e nizok i jas si mislam deka kje umram i se toa, poslednive 10 dena sekooj den mi pagja. Neznam lugje ama ne mi prija ova.. kee pomine li povtorno se prasuvam..
Ееее по толку време земи размисли ти си ја победила сега зошто пак назад.Чукни глава во ѕид не се умира така лесно.
Јас еве се мачам со нестабилност абе ми се закачила не ме пушта а нозе ме болат од што се стегам а и на нозе мие работата така да си се сопкам самата себеси.Незнам дали има крај почнав со Хелекс 0,25 антидепресив не прифатив се борам со сите сили само ова да помине.Има ли светло на крајот?