Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Simpleman

Simpleman Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2018
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    42
    4 пати женава вчера ми вика "кесево не го зимај од кола" и добро ок, се качувам во стан гледам кесево у раце, и си дојде ми вика, ааа не билобил за тебе, си викам ах бе златна да не си ми у кожава

На GirlLove и MMayers им се допаѓа ова.
  2. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    Probaj so helex, ama mene ne mi prijase toj. Koga pocnav Elicea so demetrin poletav :) Pa eve sega povremeno samo demetrin, ama retko mnogu ;)

3. Ana.Kir

Ana.Kir Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2019
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    259
    Хелекс ( алпразолам) не е антидепресив.
    Елицеа, асентра се антидепресиви.

4. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.185
    Допаѓања:
    13.012
    Нормално е да има стресови во животот. Еве, сегашната ситуација е подобра, потсети се како си ги надминала тие денови, види до каде си стигнала, мисли добро - добро и ќе биде. Прифати ги сите свои стравови. Ќе се чувствуваш поудобно и опуштено. :hug:

На Katty52 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    Jas kako sto ja razbrav @Sonjuska36 ne prifatila antidepresiv. Zatoa i go kazav moeto iskustvo, deka mene mi pomogna AD, a so helex ne mi idese. A znam i na nekoi im pomaga i helex, bez AD pominuvaat. Inaku znam duso koj lek sto e, jas godina dena se borev so anksioznost

На Sonjuska36, Ana.Kir и eliesaab им се допаѓа ова.
  6. Ana.Kir

Ana.Kir Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2019
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    259
    Разбрав што сакаш да кажеш. Со задоцнување:)

На Blondie715 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. MMayers

MMayers Активен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2021
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    44
    Знам како ти е .. и мене ми е истото...ама пусто ме нервира многу така кога ќе заборавам а 3 секунди пред тоа сум мислел дека треба да направам нешто.

На Simpleman му/ѝ се допаѓа ова.
  8. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Со времево како сте?Јас катастрофа, притисокот покачен ушиве тапан ми се,пулсот и тој покачен,грбов и главава уште во спиење почнаја да ме болат

На FridaodaMk му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Simpleman

Simpleman Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2018
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    42
    Јас вчера се истрчав на лекар, 150/100 притисокот, сакаше лекарства да ми дава, ама му кажав дека во мирување ми е 110/70 и ми рече епа вознемирен си, знаејки ја мојата состојба, и сабајлево во 04 паничен напад, и ја имам одвреме навреме зуење ушите ама посебно се исплашив, на главата на едно место под темето немав коса, околу 3 см пречник, и ми даде еден шампон медицински...не знам која генерација си, ама ако си знаеш дека кога се мењава времето си имаш мака не се замарај.позз

На tasikike му/ѝ се допаѓа ова.
  10. MaKaRoN

MaKaRoN Активен член

Се зачлени на:
    3 мај 2021
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    53
    Оваа тема не ја најдов никаде па би сакала да прочитам ваши искуства ( би било добро да се стручни лица) а можеби и да си најдам конечно лек :) . Пред ПМС, први денови од циклус или по некој стресен период често се случува телото да ми е во некој грч, дури и се згрбавувам и често имам проблем со дишењето, односно потреба да земам длабоко воздух. Не секогаш ми успева да се стабилизирам па знам се доведам до паничен напад поради тоа. Воглавно и најголемиот страв од се можно е баш тоа дека нема да можам правилно да дишам, да не се угушам и слично, зашто се тоа носи попатни симптоми на срцебиење, вртоглавица и сл. Лекови не ми се опција зашто сигурно има некоја метода со која свесно би го решила проблемот, магнезиум во комбинација со Б6 ми е одлично решение за опуштање во тие периоди, но кога ќе помине дејството повторно исто. Проблемот веројатно е во грчење на мускулите па со тоа се пореметува цел процес. Ова веќе го има во описот на панични напади и анксиозност, но никако да најдам соодветна технка за дишење која нема да ме вознемири уште повеќе и да добијам поголеми вртоглавици туку напрорив ќе ме смири, бидејќи не секогаш сме во можност да се релаксираме. Дали редовната лесна физичка активност би ги спречила овие епизоди?

Последна измена: 6 мај 2021
    На Sonjuska36 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Anksa

Anksa Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    102

Еве на yotube побарај Једноставне технике за ослобаџање брига и анксиозности...мене многу ми помага

На MaKaRoN му/ѝ се допаѓа ова.
  12. crvec

crvec Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    13
    Дали има некој на Сероксат, да разменеме искуства?

13. Гога 16

Гога 16 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    2
    Здраво ве молам искуство со деметрин и зепира по колку време би делувало

14. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.234
    Допаѓања:
    3.937
    Ме е зепира не ми делуваше одма, после некоја недела.

На Гога 16 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Babygirll3

Babygirll3 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2019
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    181
    Jas zemav samo Demetrin bez ad i vednas bev podobro, dosta brzo mi gi eliminirase simptomite, a vo kombinacija so ad ne znam. :)

На Гога 16 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    Vaka da ti kazam najiskreno. Odev jas na psihijatar vo Svajcarija i bev na terapija 8 meseci so Elicea, a prviot mesecvo kombinacija so demetrin. Sega sum bez terapija i sum dobra. Dve nesta se mnkgu bitni za da ja nadmines anksioznosta: fizicka aktivnost( vezbanje, trcanje, planinarenje, pesacenje) i vtoro mnogu bitno da se cuvstvuvas ispolneto, da ti prevedam toa sto znaci, dobar sex i rabotna atmosfera ispolneta, t.e da ne sedis bez rabota, pa makar i koga si doma, raboti si nesto sto te ispolnuva, jas crtav. Mozokot da nema vreme da ti zabeguva.
    P. S izvini sto bev gruba, moze i direkna, ali jas taka se trgnav od hemija za anksioznosta

На BossGirl123, Mmm123 и mira.mira им се допаѓа ова.
  17. Sonjuska36

Sonjuska36 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2021
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    25
    Kako gi piese samo navecer? Po kolku?

18. crvec

crvec Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    13
    Здраво! Дали во првите две недели од примањето на Ад имавте мачнини и како ги надминувавте?

19. Babygirll3

Babygirll3 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2019
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    181
    Dva pati gi piev vo denot, ednas nautro, ednas navecer ali ne znam tocno kako ne se sekjavam pred nekolku godini bese, po sema gi piev.

20. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    Demetrin se pijat po sema prepisana od doktor. Jas prva nedela, 3x1/2, vtora 2x 1/2 i treta po 1/2 i posle mi rekoa po potreba, ali retko toa bese. Zavisi od procenka na lekar