Ne gi pij na gladno, inace normalni se i macnini i vrtoglavici 2-3 nedeli, posle pominuva.....pij tecnosti, odmaraj, posebno ako ti se vrtit, ne e nisto strasno ✌️
Колку што знам тоа е опсесивно-компулсивно нарушување.Какви мисли имаш ме интересира ако можи да знам?Мене ми се случува истото.
И јас одев кај неа и ми се дереше како луда бидејќи на почетокот ја одбивав терапијата.Не сакаше да ме прими на преглед бидејќи бев Скопје кај друг лекар и ме избрка.А исто така и му се дереше на едни други пациенти кои ги примаја во хотелот Молика поради самоизолација.Имам и статија за тоа кој го избраа за градоначалник на болницата.Браво.Немам коментар за тие што гласале за неа.
Da, site skoro si patime od taa nestabilnost. Ama sprotistavi mu se na toa izlezi na pocetoko tesko posle ke se naviknis ke ti se sredi, samo ne se zasednuvaj doma uste poloso e.
Здраво пишав и во темата за екстрасистоли ама не е активна одамна Пошо сум анксиозна дали има некој од оваа тема како мене со прескоци на срцето?И како се справувате ? Додека ми одговори матичниот јас сум упаничена не знам што би се напила, дали хелекс ќе помогне?Немам лекови за срце а и не смеам тоа на своја рака... Совет?
Nemas potreba od lekovi za srce tuku probaj so vezbi za disenje da go sredis. Eventualno verapamil mozes da zemes za da ja smiris rabotata na srceto. Toa ne e nesto jako apce, tuku da ne naprega srceto
Pozdrav na site! Podolgo vreme ve citam, no, duri sega resiv da otvoram profil. Patam od anksioznost od dete, no nekako bese so nosliv karakter. Posle Kovid i nekoi privatni turbulencii se izgubiv kompletno. Posetuvam psihijatar, momentalno sum na AD, na mnogu mala doza. Na pocetokot mi pomognaa malku, denovive pak ne sum dobra. Novata fobija mi e vakcinata, potocno prostorot kade se dava. Uste sega se potresuvam koga ke me viknat da ja primam. Me plasi se' sto e povrzano so masovnost. Prviot panicen napad go dobiv na 18 god koga bev na glasanje za izbori. Mozda zvuci smesno, no imav cuvstvo deka ke umram. Istoto go imam sega za vakcinata. Ne se plasam od samata vakcina, kolku od samoto odenje vo salata. Inaku se cuvstvuvam prerazocarano od sebe oti ne mozam da si pomognam nikako. Imam prekrasno semejstvo, decko, koj mi dava enormna poddrska. Nisto ne pomaga. Od se' mi e strav! Ovaa godina go izgubiv cuvstvoto na stabilnost, komfor. Nigde ne me sobira! Duri doma se cuvstvuvam tugo. Kovidot me pogubi! Inace izgubiv i rabota, i prestresena sum za idninata.
Tolku mnogu se plasev od kovidot, cela godina vo stres, taman dojdov do vakcina sega pa me tepa film, kako ke vlezam vo sala, da ne me fati panika, sto ke se sluci posle toa???? Prasanja iljada
Истото, немам страв од самата вакцина колку од салата, луѓето таму.. Со социјално фобијски примеси е анксиозноства моја..
Jas utre ke se vakciniram, inaku sum bez AD podolg period i arna bev do denes. Sega me mavaat filmovi sto po vakcinata, sto li stavile vo nea, pa da ne mi nasteti. Denes sum so puls 100 i ne pagja. Citav za site vakcini, se isprocitav i trista gluposti. Ali moram da se vakciniram, mislam 50% stres ke mi namali.
Блонди, без страв за вакцината, сѐ ќе биде во ред. Мојот страв е повеќе социјален. Од салата, луѓето.. Ме плашат масовни настани. Ковид периодот ме докрајчи мене. Не знам дали ќе бидам способна да се замешам во општеството пак. Се плашам да влезам во јавен превоз, не сум возач. Се плашам од маркети. И многу сум разочарана од самата што не можам да си помогнам. Диши длабоко за пулсот и пиј чај од камилица. Сѐ ќе биде во ред со вакцината.