1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. maja.mitrova

maja.mitrova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    171
    I jas isto bev kako tebe ama koga stignav tamy i veke resena da se vakciniram ne razmisluvav na toa.. vnatre pred samiot cin me fati nekoj strav ama si kazah sega tolku narod dosol, edvaj cekaat jas da ispanican u da si odam.. imase voda vo blizina i tow me smiri, doktori sto u da se slyci taka da ne se sekiraj

2. maja.mitrova

maja.mitrova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    171
    Dali nekoj odel na neurofidbek terapija i iskystva?

3. Bestgirllll

Bestgirllll Активен член

Се зачлени на:
    17 април 2020
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    6
    Koga dobivate tremori od anksioznost kako gi sreduvate potocno kako gi zemate pod kontrola

На gogimica му/ѝ се допаѓа ова.
  4. awayfromyou

awayfromyou Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2012
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    299
    Zdravoo kako ste ? Kako vi e ovie dva tri dena so promena na vreme .. postojano mi se povrakja, loso mi e vo zeludnikot i se cuvstvuvam slabo nekako vo teloto. Ne znam do sto e .. Pred 4 5 dena pravev krvna slika i sve e odlicno. Me fakja panika koga vaka se osekjam.

5. awayfromyou

awayfromyou Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2012
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    299
    Nisto posebno, probuvam da go trgnam fokusot od toa i da izlezam da pesacam . Najmnogu mi pomaga koga ne sum doma , osobena koga. e ubavo vreme , uste poubavo mi vlijae :)

На Blondie715 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    Mene me ubi tahikardija, ali znam od sto e, i ne obrnuvam vnumanie:rock:

7. CAPTCHAdaniel

CAPTCHAdaniel Активен член

Се зачлени на:
    12 мај 2021
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    11
    Zdravo na site Dali e mozno od anksioznost da imate tesko goltanje na hrana

8. Da! Ne samo tesko goltanje, nego i nemoznost da se goltne ponekogas. Kako da mi se paralizira refleksot za goltanje.
    Definitivno e od anksioznosta.
    Ne davaj mu znacenje i ne panici, ke se opusti koga ke se smiris..

На tanjita и CAPTCHAdaniel им се допаѓа ова.
  9. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    Da, mnogu jasen simptom na anksioznost, jas imav kako topka vo grlo. Ali sepak za se sto mislite deka e psihicki, prvo treba da se isklucat drugi bolesti. Toa e najdobro so doktor koj ja poznava dobro vasata istorija na bolesti, ako gi imate i so vasiot psihijatar.

На CAPTCHAdaniel и Избришан профил 146538 им се допаѓа ова.
  10. CAPTCHAdaniel

Се зачлени на:
    12 мај 2021
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    11

11. CAPTCHAdaniel

Се зачлени на:
    12 мај 2021
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    11
    Vi blagodaram mnogu se proveriv se mozno e dobro I krvna slika. Nekoj sovet za pobrzo da go nadminam

12. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    Fizicka aktivnost, najdobar lek za anksioznost, definitivno. I ne obrnuvaj vnimanie na simptomite, otkaci gi ti niv, zosto idat od tvojot mozok. Mora da se pokaze hrabrost vo ovaa borba :muscle:
    Btw Ako odite na psihijatar i vi preporaca terapija, da si go slusate

На Избришан профил 146538 и CAPTCHAdaniel им се допаѓа ова.
  13. Apsolutno. Mnogu cest simptom na anksioznost. Ne sakav nokva da i' pravam filmovi deka mozno e i da e nesto fiziolosko. Jas isto bev na pregled za grloto so sonda me snimaa, nemase nisto.
    Sekako deka najdobro e da se iskluci bilo sto fiziolosko prvo.
    Освен активноста, Блонди, многу е битно да немаш други проблеми кои ќе те фрлаат во амбис.
    Јас мислам дека најбитно е да имаш работа и добра работна атмосфера и горе долу хармоничен приватен живот и мирна средина за живот.
    Али не секој може да ги има овие привилегии да речам.
    Замислете да живеете во некој хаотичен град и бучно маало и едвај да преживувате со егзистенција. И згора на сето тоа да сте анксиозни.
    Многу фактори се потребни за едно анксиозно лице да може да работи на себе, и жал ми е што многу луѓе мислат дека анксиозноста е слаб или себичен карактер. Лично ми го викаат тоа.
    Најпрвин исто мој совет, почнете да ги запишувате убавите работи кои ги имате, секој мора да има барем една. Или некаква желба, сон.. На лист хартија, и прочитајте кога ви е најтешко

На Blondie715 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. sonki1111

sonki1111 Нов член

Се зачлени на:
    16 мај 2021
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    zdravo na site clenovi,nova sum ovde no od sinoka citam vasi iskustva.Mora da priznaam deka site znaete sto e toa sto vi ja predizvikuva anksioznosta,sto ne e slucaj so mene! dali nekoj ima iskustvo so asentra?

15. CAPTCHAdaniel

Се зачлени на:
    12 мај 2021
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    11
    Simptomi na anksioznost iskustvo pisete

16. CAPTCHAdaniel

Се зачлени на:
    12 мај 2021
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    11
    Nekoj sovet za anksioznost so problemi so goltanje a sednam. Da jadam dve zalcinja I se mislam imam. Nesto vo grlo a so voda OK e se sovet nekoj ili pomos

17. Моиве се како пред гилотина да сум константно. Еве веќе два месеца со исклучок на неколку денови, нон стоп ми е лошо.
    Трема, страв од животов, страв од иднината, страв од болести, губење на задоволство во сѐ, освен во цигари за жал. Неодлучност, константно анализирање, губење на амбиент. Никаде не се чувствувам сигурно и спокојно. Имам чувство како да сум дете кое го заборавиле родителите во градска гужва.
    Короната и сѐ што донесе таа дополнително ме фрла во амбис.
    Суицидни мисли сум немала никогаш, напротив премногу го сакам животот. Мојот проблем е енормна загриженост за истиот и негледање надеж дека ова ќе се смени.
    Се наоѓаш во ова?

На maja.mitrova и GirlLove им се допаѓа ова.
  18. CAPTCHAdaniel

Се зачлени на:
    12 мај 2021
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    11
    Isto I toa bolen sum nesto nesto mi e ke mi se sluci nesto ne jadam

19. CAPTCHAdaniel

Се зачлени на:
    12 мај 2021
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    11
    Kako nesto da mi stoi na grlo nemozam da jadam

20. Не мора да има причина. Има многу фактори, меѓу кои и генетски, физиолошки..
    А денес во корона животов и уште ако живееш во Македонија, не е нормално да не си анксиозен.
    Да се чудиш ако си анксиозен во некоја прекрасна држава со добра околина и хармоничен живот, али овде да верувај ми чудно е ако не си анксиозен.
    А освен ова, други причини и незадоволства можеш да влечеш од дете..
    Психотерапија, ако е неподносливо и психијатар побарај си.

На Blondie715 и sonki1111 им се допаѓа ова.