Прво исклучете физиолошки проблем. Не мора сѐ да е поврзано со анксиозност. Одете на специјалист и проверете го грлото прво.
Посетете психолог, психијатар. Анксиозноста може да тригерира и физички симптоми. Овде можеме да се поддржуваме, да се тешиме, но професионалец стварно може да заврши работата. Дајте си шанса.
Не мора да значи дека е Анксиозност. Кнедла у грло можеш да имаш поради стрес, нервоза, трема, ако не е нешто физички... Многу лошо е секоја промена во телото по дифолт да се препишува на анксиозноста (особено ако немаш други симптоми). Дали имаш или немаш анксиозност треба да ти каже стручно лице.
Jas imam tremori...mi se izgubija edno vreme sea pak...stre koga imam i sum mn.napnata mi se javuva...treperenje na cela snaga.
Se boram nekako...koga sum prezafatena i imam rabora ne primetuvam nisto...no koga sum sama so sebe mn.se analiziram da ne mi e ova ona i si dodavam uste poveke napnatost i neudobnost i mi se reflektira treperenje na raka, na imuskuli i sl.Inace piev i AD Deprezol i Demetrin, go kacuvaat Serotoninot, no posle dolg period gi ostaviv...kade se ne bev sto se ne ispitav...ok e se.Sega pisle 5god svativ deka i bez tableti moze.Kaj mene bese akumuluran stres...tatko mi pocina, so vtoroto dete po bolnici mn.i od ko se se sredi DANOKOT si dojde, stravovi od bolesti pocnaa, psihicki mn.padnav, pa fizicki simptomi, knedla vo grlo, igranje na cela snaga ko vnatte mislam nervite mi igraa Uzas. Sega imam mn.obvrski na rab.nemam vreme tel da pipnam, pesacam dosta i se trudam so pozitivni luge da sum.Mn.mn.tezok pat pominav ne sakam.ni da se sekavam kolku mi bilo tesko so panicnive napadi, so opteretuvanje sama sebe.Sega sum povremeno na Demetrin i kolku mozam eliminiram i luge sto gledam deka ne mi se prijateli i nemam pardon za nikoj niti za avtoriteti. Ti sto custvuvas kakvi fiz.simptomi i kako ti se reflektiraat.
Персенот го пијам веќе 3 недели, и не приметувам никакво дејство. Нешто друго на природна база имате пробано, освен и капките од Валеријана?
Тие се само за да те олабават да спиеш .. ништо не помагаат за анксиозност. Само АД со доктор или бори се сама .. Друго нема.