Imam nekoja glavobolka kako nesto da me turka po til ne meram pritisok odamna inaku nizok imav Abe Denes mi paga glavata a jadena piena prosetana
Moras da se soocis da probas da izdrzis nisto ne tie ubeduvajse so nesto deka mora da izdrzis mora da bidis hrabra
Imam bolka vo desnata strana pod pleskata kaj rebrata dali e mozno da e prelada mene mi odese na pamet zolckata i me plasi mnogu( inace anksiozna i celo vrmee mislam na bolesti) nekoj mi vika prelada . Ne e postojana bolkaa samo malku mi se zgolemuva vo zemanje zdiv ama skroz mal intenzitet l. Malce sum ispanicena ve molam za iskustvo ako imal nekoj vakvo
Искуства имаме разни ама и сите сме различни, со различни дијагностики. Па и да е жолчката, ќе се среди ако одиш на лекар. Ајде да почнеме да ги гледаме болестите како нешто неминовно и нормално! Па не сме од челик никогаш да не се разболиме.. Оти дозволуваме болестите да нѐ прават анксиозни? Болестите се за луѓе и фала богу за нив постојат доктори. Гледај како на нешто нормално и природно на нив, оти тоа и навистина се. Ако те боли и утре, тркни си до кај доктор. Смирено и расположено.
Prv pat posled solgo vreme ne uspeav da go iskontrolirqm panicniot napad a i posle nego se osetiv nnogu razdrazliva, kako da sum trcala maraton..
Дали на некој од вас му се случува често заборавање? Пијам терапија, концентрација мислам дека имам, се дури не дојде некоја ситуација. Немам ни меморија ни концетрација. Почнав да се чувствувам многу глупаво, особено на работа кога треба нешто ново да се направи и тоа мислам ми прави дополнителен стрес. Дали е некоја моментална состојба? И како сте го надминале?
Еве мене уште повознемирена и подеконцентрирана ме прави. Скоро месец сум на АД, и тоа во многу мали дози. Не знам не сум стручна. Тоа на психијатарот треба да му го кажеме.
После нагло прекинување на ад мене во 2018 година ми се влоши состојбата, имав многу лоша епизода со страв да седам дома сама, копнеење кон минатото и слично. Ми требаа цели 3 месеци да дојдам на себе, затоа девојки ве советувам, трпеливо, слушајте го психијатарот, пијте си ја терапијата, полека полека ќе застанете на нозе. Ви посакувам среќа и успех во оваа борба, точно знам низ што минувате.
Дечко ми зема антидепресиви затоа што поради малку поголем стрес, нервоза, страв од нешто има нагон на повраќање и затоа му ги препишаа. Поставив тука прашање затос што се работи за анксиозност, не е депресијаили нешто слично. Е сега тој сака да ги прекинеке оди на психијатар, за да види како оде постапката. Сскав и од вас да слушнам мислење, пополека се намалува доза или наеднаш се прекинува и дали има некои нус појави како и првиот месец откако ги зема?! Ви благодарам многу
zavisi kolku vreme gi zema, ama sepak treba popoleka da namaluva, neka odi kaj doktorot ke mu napise sema
Ги зема помалку од година дена а знаеш ли дали се појавуваат некои несакани дејства како кога почна да ги земз
Јас одам до соба и се думам по што појдов,тоа е расеаност,го оптеретуваме мозокот со глупости и кога ќе дојде време за нешто што навистина треба да го употребиме не ни функционира.Или пак те обзема трема,мене кога ќе ме фати трема не да сум глупава,цела се блокирам
Како ги пиете ад што ви се дадени по две дози. Пример после доручек и ручек. Колку е разликата од едно до де апче.
Ovaa nedela posle menzisot sum katastrofa.. se mislam deka me padnam nekade, tahikardii .. se umoruvam of tolky steganje na muskulite, kako da me pregazil voz
Zdravo na site. Pijam elicea od 5mg. skoro edna godina e sega mislam deka sum spremna da ja otkazam znam deka postapno treba sekako ke se konsultiram so maticnata, dali ima nekoj koj ja otkazal i kako pominal. Pozdrav
Срцето ми прескокнува веке 4 месеци. Пијам магнезиум и Б6 веќе некое време. Некако како да ми се подобри состојбата дури имав денови скоро две недели си бев раат од прескоци и ги баталив апчињата и сега пак почна да ми прескокнува. Некогаш чувствувам како дијафрагмата да ми се полни со воздух кога ми прескокне срцето и ми иде да здригнам или да се накашлам. Многу ми е страв. Кога се движам се е во ред и кога сум зафатена нешто, а кога се смирам тогаш почнува. Освен тоа немам други симптоми или тегоби и пулсот ми е нормален околу 70. Дали има некој со ваква состојба? Извинете на долгиот пост
Денеска, повторно се послушав себеси и си дадов одмор, психички. Мир, слобода, убаини. А, за работата, не се грижам, знам дека ќе дојди на право место и во право време..... Еве едно доста интересно клипче. Често зборувам со психологот за ова.