Не би можеле да кажеме дали е анксиозност или депресија, бидејќи многу симптоми се во прашање, најдобро е да се консултираш со својот матичен лекар, а тој во зависност од информациите што ќе ги дадеш ќе те насочи кон соодветни испитувања, ако е потребно и на психолог, психијар. За подобрување на апетитот б комплекс и земај ги редовно. Ова е аларм дека треба да превземеш нешто и самата си свесна за тоа.
https://healthaid.mk/site-proizvodi/vitamini-i-minerali/neuroforte/ Ги има во скоро сите Аптеки. Јас ги пијам моментално.
Драги, На периоди многу малку спијам, во просек по 6 саати. Обично ми се случува во пролет и рано лето, кога сум и најмногу анксиозна. Лани, после трауматичен настан ми се тригерира инсомнија која траеше две недели, додека не заспав од исцрпеност на 5 саати. Оттогаш ми се појави опсесија дека нема да можам доволно да спијам како некогаш и цело лето едвај спиев по 5, 6 саати. После есента, кога се смирив почнав многу убаво да спијам по 8,9 саати. Па пролетва пак имав анксиозен напад од кој сеуште не сум опоравена, и пак две недели имав инсомнија, и сега пак едвај по 6 саати спијам. Темава не е за овде, но конкретно во мојов случај е активирана од анксиозност. Физички сум здрава. Испитав сѐ можно. Тироидната ми е супер. Го имам овој проблем кога сум анксиозна и опсесивна дека нема да спијам, и навистина тоа се случува. Недостатокот од сон ми се одразува на емотивно поле, импулсивна сум, нерационална, плачам, сѐ ми изгледа трагично, а немам никакви реални проблеми и многу ми е криво што не можам да уживам и да си го искористам овој период најпродуктивно. Како се справувате со несоници или недоволно спиење? Ви го тригерира тоа анксиозноста?
zemisi melatonin sekoja vecer pred spienje,meditiraj,slushaj tivka i relaksiracka muzika,ne gledaj tv pred spienje,edna casha toplo mleko i ke zaspiesh po lesno.
Toa sto ne mozes da zaspies kaj tebe ne e tipicna nesonica da recam ( togas koga si imala traumaticen slucaj mozebi bila ) i od togas si imas kako sto kaza samata opsesija nekoja i mozokot ti e nasocen kon toa deka nema da mozes da spies. Ednostavno ne misli na toa, ne se obiduvaj da zaspies, ne sledi na saat koga si zaspala kolku si spiela itn.. Reci si ako zaspijam arno ako ne pak arno. Nekogas 5 nekogas 6 nekogas pa 10 saati ke spijam pa sto. Ima i luge pa i bez nesonici pa pak po 5 saati spijaat radi rabota i slicno. Vozrasen covek si ne si bebe da moras po 9 sati da imas son. Nema nis da ti se sluci i so pomalce. OPUSTI SE KOLKY KE MOZIS DA SPIES TOLKU. Reci si bas me briga. I ke vidis koga ke prestanis da pridodavas na toa znacenje ke ti se sredi samoto. Guskanjeee ❤
pa ja sekogas po tolku spijam 5/6h i dovolni mi se , ne sum anksiozna no imam fobija od anestezija ,imam zab za vadenje i ne smeam da idam ,baram nacin sama da go izvadam konkretno za tebe mislam deka ne treba da se opsednuvas so toa kolku casa si spiela , sosem dovolni se ,ona stoi pisala deka nedovolno son ti se odrazuva na emotivno pole , ti e samo zaradi mislite sto mislis ,ne spies dovolno dovolno e ,nisto nema da t bide
Зашто имам трема ден пред да идам на психијатар.Паѓам во депресија.Порано беа три ден пред идење сега благ напредок. Значи не сум радосен туку преплашен.
Ме плаши што треба да бидам искрен и искрен сум и си запишав на лист се што треба во 15 минути да кажам и знам дека ке има незодни потпрашања и ке ми отвара стари рани и се плашам
Ми ги препишаа денеска депресијата ми е во ред ама параноја и анксиозност ми манифестираа. Читав за нив ама барам, од некој искуство ако имал.
Јас моментално незнам на кој свет сум ми се тресат рацеве со пишувањево, омалаксан изгубен а срцето дрма и ме гуши а времево никакво облачно. Ќе помине си викам
Zdr na site, na kratko mojata prikazna, pred 8 god mi se pojavi depresija zaedno so panicni napadi neznam kolku pati samo sum zavrsila vo urgenten centar, otkako primav terapia zepira i helex sostojbata mi se podobri i nemav dolg period vakvi problemi, pred 3 god se omazhiv i anksioznosta pocna da me poseti pak so nagli panicni napadi na spienje i sekako pak zavrsuvav na urgentno so puls 180- 190 levata raka mi se treseshe skros i mislev deka bese krajot za mene ke dobijam srvev udar i tolku, no ne uste sum ziva i uste se boram jas se plasham da odam i do market sama da ostanam doma sama bukvalno jas ne mozam da napravam nisto sama zemav terapia pak 5 meseci i morav da gi ostavam posto trebashe da zemam hormonalna terapia za zabremenuvanje i simptomite se pojavia pak istite inaku piev elicea od 10 i pola helex od 0.25, sakam sama da se boram nemam sila veke mnogu sum umorna postojana imam loshi misli ke padnam ke mi se sluci panicen kaj koj dr da odam da zemam za smiruvanje ke umram od tolkav puls visok i taka natamu... ve molam nekoj da mi kaze dali ja pobedil anksioznosta za terapia ne mozam ednas da zemam posto sum na drug proces sakam samata da se boram neznam veke sto da pravam zivotot ki stana pekol sve na losi raboti mislam ... pozz fala
Site gi proveriv site mi se vo normala, nosev i holter 24 casa mislev deka sum bolna od srce zosto mi priripnuvashe srceto i nisto na kraj i ekg pak nisto, a stravot e tuka za zal.
i mojata prikazna e slicna na tvojata, ako ti lupa stalno taka srceto konsultiraj se so kardiolog da zemas nesto za da ti raboti zabaveno,
Искуство со Зепира после колку дена пиење по половинче зголемивте на цело апче или. 10 мг и дали има подобрување ако се пие цело.Јас пијам по половинче навечер неколку дена скоро недела дали да зголемам или е рано
Психијатарот следи си го друже.. Од прашувања тука за терапија, претходниот психијатар ме избрка. Оди ми рече на форумот нека ти кажат како да ја земаш. Најдобронамерно, тука сѐ може да споделуваме, но за терапија стварно е скроз непродуктивно. Ќе шизнеш од автосугестија. Те молам послушај ме. Следи си ја терапијата препишана од психијатарот. Ако не ти е подобро консултирај се со него. Секој е индивидуа сам по себе. Еден другар за две недели оздраве од Зепира, а мене воопшто не ми помогна. Слушај се себе и психијатарот во поглед на терапија.
Во кој период од денот е најдобро да се пие Зепира пишете кој има искуство јас ја пијам навечер пред спиење ....нелагодно спиење и утрински мамурлок ми предизвикува