1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. LukrecijaBorgija

LukrecijaBorgija Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    235
    jas ja piev na vecer i super spiev od nea nemav potreba od apce za spienje, a za mamurlukot ne pamtam odavna bese

2. bliznak rock

bliznak rock Активен член

Се зачлени на:
    31 мај 2021
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    56
    Од колку мг пиеше и колку време ??

3. LukrecijaBorgija

LukrecijaBorgija Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    235
    piev 20 mg, posle namaliv na 10, edna godina gi piev, i mozam da kazam deka samo tie mi deluvaa, ozdravev, se prerodiv za nekolku meseci, posle pocnav so drugi pa ovie ne mozam pa onie ne mozam i sedum godini dzabe pijam nikoi ne mi deluvaat, moze ke pocnam pak so zepira da probam zosto sega sum porastroena od prviot pat pa ne znam dali ke deluvaat kako togas

4. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.185
    Допаѓања:
    3.774
    Мене стрикно за Зепира ми рекоа на сабајле да пијам. И тоа два пати ми повтрои.

5. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    Mila moja i jas go minam istoto kako ti, samo sto jas posle 8 meseci terapija, ja iskluciv eliceata i veke nekolku meseci sum bez terapija. Jas pesacam mnogu, se druzam samo so pozitivni luge, ne mislam mnogu na naredniot in vitro transfer, ostavam rabotite spontano da si odat, ke odam na odmor, vezbam sekoj den ili vozam tocak. Moras da si najdes izduven ventil :hug:

На Избришан профил 146538 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. crvec

crvec Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    13
    Здраво, веќе два дена ми игра мускул на ногата. Дали некој има исто искуство и како се справувате?

На gogimica и Simpleman им се допаѓа ова.
  7. Simpleman

Simpleman Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2018
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    42
    Да, ке игра и ќе доигра..хаха мене секој ден нешто ми игра, де мускулите на рацете де на нозите де кај срцето нешто чуствувам, сваќи дан прича за собом, по 100 пати притисок мерам, па седечки па лежечки, на едната рака на другата рака... Под дефолт анкциозноста и паниката се јавува кога нешто ке не здоболи, или ке се почуствуваме малку неубаво, дали порано пред да ти биде состојбаава си помислил/ла леле мускулов ми игра чекај да прашам за искуство...не се секирај ништо не ти е, поздравче

На EmilijaKolev и crvec им се допаѓа ова.
  8. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.185
    Допаѓања:
    3.774
    Мислам дека анксиозност и хипохондрија рака под рака одат.

На Simpleman му/ѝ се допаѓа ова.
  9. gogimica

gogimica Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    148
    Ista sum,tremor ns leva raka palec a ponekogas i decna, igranje na nervi na noze na rase kako muskul da mi igra, pospanost.A eve na rab sum ok, kan.rabota imam i ok mi e.

Mene 4 god po red, te na noze te na raka, na prst...porano se fokusirav i mn.opteretuvav sega ic...sto saka neka bide.Samo Demetrin pijam po potreba dr.nisto.Piev i elicea i zepira i dr.AD i veke nisto.Sekoj od nas minuva niz periodi vo zivototkoi se turbolentni...no mora sami da sme jaki i da si pomagame.

Последна измена од модератор: 2 јули 2021
    На danika и crvec им се допаѓа ова.
  10. crvec

crvec Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    13
    Здраво! Дали кога ја зголемувате дозата на АД имате некои проблеми?

11. Na.talia 24

Na.talia 24 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2020
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    226
    Сите симптоми ми биле поизразени отприлика две недели од зголемувањето на дозата. Тешко е дури се навикни организмот на новата доза, барем кај мене.

12. lilly57

lilly57 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2018
    Пораки:
    465
    Допаѓања:
    393
    Здраво девојки!
    Имам тешка анксиозност.
    Преголем притисок од сите страни и веќе не ми се живее вака.
    Не можам да се контролирам, ме фаќа паника и страв во дадени ситуации а и без повод.
    А и блиските личности ми вршат притисок за некои работи и немам мир.
    Не се осеќам добро воопшто веќе 2 -3 месеци.
    Имам анксиозност 3-4 години, ама до толку тешка не.Се распаѓам а не можам да си помогнам.

На eliesaab и Sandra91 им се допаѓа ова.
  13. Sandra91

Sandra91 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    137
    И јас да се приклучам, се мачев некои 5 год со напади пробав и елицеа и занфекса џабе се додека не го запознав дечко ми кога ми исчезнаа магично. Сега сме во брак и од како се преселив лека полека си зема замаф. Истовремено сменив работа, станав тотално нефункционална, напади дење и ноќе, депресија при човекот што го сакам до мене. Депресијава толку ме мавна да ми отупе и емоции :(

A да, после неуспешните обиди со ад сфтив дека останува на мене да се борам кога секако не осетив бенефит од ниту еден, само што сега веке имам и интензивни мисли и немозам да се справам

14. Сандра, исто, од дете страдав од анксиозност, сѐ додека не го запознав сопругот со кого преку ноќ оздравев и бев фантастична до една здравствена траума што ми се случи лани и сега сум дома кај моите оти развив фобија од местото каде живееме со сопругот, од станот, од креветот.
    Развив инсомнија и буквално полудев од анксиозност.
    Сега ни кај моите не се чувствувам добро оти анксиозноста е состојба која мораме да ја решиме самите.
    Долгорочно никој не може да ни помогне освен ние. А изгледа претешко.
    Сега имам чувство дека ќе умрам, константна трема, страв дека нема да можам да спијам пак, чувство дека некоја случка ќе ме оттргне од родителите, дека ќе полудам и завршам во болница. Егзистенцијални стравови дека ќе останам сама и нема кој да се грижи за мене.
    Стеашно е, но сите ми велат дека лекот е во нас самите. Дури и психијатарот ми рече.
    И јас немам чувство на љубов, туку само на страв, изгубеност и очај. А го сакам сопругот премногу, но не можам да го победам овој демон засега.
    Промените тригерираат многу анксиозност поготово кај нас кои си ја носиме природно.
    Мене ме рокна во странство каде се омажив.
    Не му ја посакувам на најлошиот непријател.

Мисли имам до небо!
    Ме умреа!
    Легнувам да спијам, срце ми спие за сон, и почнувам да си викам дека нема да можам да спијам и не можам. Па други опсесивни мисли поврзани со најбанални глупости или црнила..Чувство дека никој не може да ми помогне и дека вака ќе изгаснам. Најстрашното е што не можам да најдам чувство на стабилност и спокој во никој, кратко ми трае. Навечер ноќите ми се најпразни. Се чувствувам како дете исфрлено на улица и заборавено од светот, а имам семејство кое ми дава неизмерна љубов и грижа. Ама не ми се фаќа на душа..
    Немам љубов кон самата себе веројатно. Мораме самите да ја најдеме таа љубов.
    Преуморна сум!
    Би го дала животот да можам барем 10 год да поживеам стабилно!

Во мојов случај цело семејство и сопругот, сите на раце ме држат и сѐ прават да ми помогнат, не оди.
    Не чувствувам поттик и среќа.
    Само очај, самосожалување и безнадежност.
    И нормално, константно страв и трема од све. Дури и од спиење.
    Не знам.. Ова е пекол на земјата.
    Сите професионалци каде бев ми велат ќе помине кога ти ќе одлучиш.

На Simpleman и Sandra91 им се допаѓа ова.
  15. Bestgirllll

Bestgirllll Активен член

Се зачлени на:
    17 април 2020
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    6
    Имам панични напади со агорафобија може некое мислење како да тргнам напред

16. Како ти е изразена? Од одредено место или воопшто надвор?

На Bestgirllll му/ѝ се допаѓа ова.
  17. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    3.902
    Допаѓања:
    11.918
    Не може да нема ефект. Освен ако ептен не ти ги погодиле.

18. Sandra91

Sandra91 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    137
    Ужас, проагам низ истото чуство и истите стравови ... проклет демон не си болен а не си функционален. Се форсирам сама да се изборам ама се тресам како наркоман :worried: едино што ми помага е јак прејак фокус и движење,

На Sonjuska36 и Избришан профил 146538 им се допаѓа ова.
  19. Bestgirllll

Bestgirllll Активен член

Се зачлени на:
    17 април 2020
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    6
    Надвор кога ќе излезам многу е изразена

20. Да посетиш психијатар најдобро.
    Агорафобија не се третира така лесно. Посети си психијатар и сѐ ќе биде во ред.

На Bestgirllll му/ѝ се допаѓа ова.