После 6-7 месеци повторно реков да видам што се дешава тука ... Истата приказна .. Добро бе толку не си го сакате животот и истиот начин на живот го живејте , се промени некој проба нешто ново ?
Еве јас се трудам да променам нешто, благодарение на форумот видов дека не сум сама која се борам со ова. Додуша тука и дијагнозата си ја открив. Анксиозноста ме фаќа на периоди неколку години сум добра па пак ќе се случи некој проблем и пак ќе ме фати. Последно со вирусот. Пред тоа детето не ми беше добро и тоа беше доволно јас да паднам ослабев 10кг. сите мислеја дека сум болна, одев како во сон чекав да дојди ноќе за да спијам и немислам, јадев многу малку, имав подршка од мажотми ме разбираше ама морав јас да си помогнам. Е сега кога се решив да појдам на психијатар со надеж дека ќе ми помогни, ама замислував да ме ислуша па совети да ми даде или објасни откога тоа не се случи туку ми даде само терапија си реков овој мене ќе ме лечи. И почнав да работам на себе ја земав терапијата да неколку месеци и почнав сама да ја намалувам и ја прекинав се борев со мислите полека полека и успеав бев добра неколку години. Сега со пандемијата повторно ми се јавија стравови и мисли не толку изразени по препорака на док. земам елицеа од 5мг. и за брзо планирам да ги откажам прво да се консултирам со док.
Daaa se os toa sto zboruvas. Prekinu gi vednas toh magicen krug.. distanciraj se od socijalni mrezi, takvi naslovi, takvi muabeti.. i ti si zdrava orava.. znaci neznaci ori nekoj skrsil noga i tvojata e skrsena.. ne ze preispituvaj celo vreme kako si, dali imas simptomi... toa e samo misla. Kako dosla taka prosla.. ostavi ja i ne ja cackaj, samo te zadeva a ti lesno se provociras.
Fala ti draga moja, Probuvam, zboruvam so moite otvoreno za se'. I mnogu mi pomaga. Presrekna sum sto imam semejstvo sto me razbira i dava neizmerna ljubov, ama pusta anksioznost ne ti dava da bides sreken poradi toa. Svesno znam kolku treba da bidam srekna, a potsvesno ko zajace piknato vo kafez. Ke bideme dobri. Znam. Fala ti mnogu na razbiranje i poddrska. Te guskam!
Убаво е кога имаш подршка и те разбираат и во мојот случај беше така дури да неречам ми беше еве болна сум и си вегетирав. Ама мора ние да си помогнеме неможат тие неможи во мојот случај ни психијатарот јас пак ќе кажам дека од кога бев кај него можеби и неми беше прав избор си реков е како не овај ќе ме лечи. Чекор по чекор излегов од таа состојба , морав да одам на работа иако се тресев неспиев таму се плашиш ама работиш оти зависиш од таа плата во мојот случај не само јас имам и фамилија и мислам дека и тоа ми помогна се фокусирав на работата, си идам дома морав да зготвам , морав да исчистам иако ништо не ми се правеше сакав само да лежам. Тоа е мора борба и отргнување на мислите. Ви посакувам сите да го најдете-ме решението и да бидеме подобри ма супер да бидеме.
Како сте со жешково време? Јас сум пред пмс плус, се осеќам изгубена, нз која сум..... Дали е од то шо не сум била на контрола 2 месеци и 3 дена се немам ја напијано дозата од сабалје. Оти немав пари да купам.
Луѓе ви се случува ли да пребледете и да ви се повраќа од ништо ? Како да сум бил на брод проследено со паничен напад чекам да помине успешно се кријам
Исто и јас...многу сум расеана изгубена целата а веќе добив циклус и имам вртоглавица и нестабилност...за вознемиреност да не правам муабет
Здраво друштво,јас денес имам боцкање кај срцево,ме фаќа паника,кога ке вдишуваме и издишува најмногу како да ме сечи нешто,а и времево катастрофа,с јас пак најглупавата смена втора
Ништо не ти е, мускул е тоа, јас се навикнав веќе на секоја болка. После стрес секој можен симптом ми се појавува, ке се олабавам и за 2-3 дена се поминува.
Hahahaha lele i mene mi se ima toa deseno porano icc da ne se sekiras veruvaj od anskiozn ti e. Mene kolku pati taka glupavi misli mi idat posle gi zaboravam, da mi bese nes do sega ke poludev veke hahah Lelee mi vlijaee promenlivovo vreme. Sedam na rabota i naednas kako zemjotres da me mavna nes mi se svrti ili nez so mi se desi. Sega sum voznemirena ne mozam rajat da rab. Ohhh sekoj den nekoj simptom nes novo shitt
Мене докторката ми рече на сабајле за во денот да бидам подобра незна сепак прашајси.Јас пијам еднаш од мг. на сабајле.
Е па тогаш прашаја кога треба едното кога другото. Незнам да цитирам. Препрашаја докторката мене ми рече елицеа од сабајле ама јас пијам од 5 мг. можеби е помала доза. Или можиш и во аптека да си прашаш.