Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. zellenko

zellenko Истакнат член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    39
    Редактирано од модератор: телефонски броеви и слични податоци испраќајте само преку лична порака.

На dunja и vitomir им се допаѓа ова.
  2. SparkyAngel

SparkyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.366
    Јеееееее ми поминаа колл недела Officialy! сега немам никаква причина да кажувам дека сум под стрес, што друго да се пофалам денеска си купив чизмичкиии, од утре не се прибирам дома! Вие како сте, малку е офф топик ама ако не ве мрзи препорачајте ми некое добро филмче за опуштање или добра книга. ајде гуд најт гајс :*

На SanjaBucka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. SanjaBucka

SanjaBucka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    460
    ИЧ да не се секираш што си оффтопик, верувајте дека тоа е потребно овде, за анксот е напишано и пренапишано дури, во ред е да ни ги пренасочиш мислите на друга страна .. :) .. И јас се радувам што ти поминала кол. недела, знам какво ти е чувството сега, како камен да ти се симнал од градињата :) , и секогаш после тоа следи еден добар шопинг, со здравје да си ги носиш чизмичките, за убаво да си ги искинеш :) ...
    Филмче .. "The Holiday" , "Hitch" , малку се постари ама можам едно 200 пати да ги гледам, ме воодушевуваат. После "The blind side" , "The change up" , "S.W.A.T Firefight" , "Desert flower" , "Burlesque" , "Despicable me" , "Tangled" и "Kung fu panda" (анимирани) ... Мислам дека ти се доста ..
    Еве ти и некоја книга .. "Девојката со тетоважа на змеј" , "Последниот чај" , "Среќен е тој што умее да сака" , "Порака во шише" ... Доста ти се и книги, многу да не ти дојде .. :) ..
    Уживај во слободното време и со песничката на Петра, многу го крева духот, јас сега ја слушам, дури на рипит си ја ставив .. :) ....
    Пријатна ноќ, Спарки ..
    Пријатна ноќ и на Вас драги мои, останете ми со здравје .. И секако, не заборавајте да се насмевнете :)
    Ве бакнувам и гушкам само како јас што знам , МЕДВЕДСКИ! :hug: :)

4. 485

485 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    38
    Najverojatno treba povtorno da se rodam za DA ZIVEAM BEZ ANKSIOZNOST!! nikogas nema da ja pobedam do kraj I najverojatno moram da si se pomiram so toa I da si go ziveam sekoj den mizerno I zatvorena doma dodeka normalniot svet izleguva, se druzi I pravi se so e svojstveno za moite godini. Ahh begam od lugje, od guzvi od "kriticni" situacii sto se najnormalni no jas gi dozivuvam kako da sum vo zivotna opasnost.. Izlegov vecerva saat vreme I pocnaa panikite ne mozev da goltam bukvalno nekolku pati ke se udavev od so sum tolku napnata I vo sekoj moment mislev ke poludam ke napravam nesto I site ke primetat I ke mi se smeat:(((( Vredi li da se zivee vaka be luge?? Edna nedela bev dobro I si vikam proslo je .. Ali evo ga opet! Ne, ja stvarno ne mozam vise.. :( ocaj! Tolku e pragot .. Kraj!

5. zellenko

zellenko Истакнат член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    39
    Не смееш да размислуваш на тој начин. Како што читаш на форумов скоро секој полека но сигурно ја победува анкциозноста. Кој со лекарства, кој со преусмерување на мислите.
    Ти од почеток одиш со негативен став “леле ако ме фати паничен напад, ќе ми се смеат“
    Оди со мисла дека и да те фати паничен напад што е најлошо што може да ти се случи ? И сама знаеш дека ништо не ти се случило, ниту си се угушила, ниту си добила срцев удар.
    Сама ќе си викаш, вечерва и да имам анксиозност јас супер ќе си поминам. Мораш да тргаш со позитивни мисли.

На dunja, PetraPanka3, SanjaBucka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. ibanez

ibanez Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    102
    Do Cielo5-Mojot problem vo pocetokot bea vrtoglavicite.Se vrtev kako ringispil..Odev kako na pernici i postojano mislev deka go gubam tloto...Bev na site ispituvanja(eeg,centar za ramnoteza...)no najlosoto iskustvo mi bese so psihijatarot..Jas si zboram, atoj gleda niz prozorec i se dosaduva...Bev 5-6 pati i si rekov samata na sebe:ako sama ne si pomognes ovoj sigurno ke te dokrajci....Mi prepisa heleks i b6 i mi rece da razgleduvam izlozi i da si odam pocesto na soping za da se izduvam....Ne ocekuvav vakva neprofesionalnost....Zato bi ti rekla samo edna rabota-vadi gi site tvoi potencijali i misli pozitivno...Mozebi na nekoj ke mu bide smesno no mislam deka koga ke gi napises svoite emocii ti na eden nacin se soocuvas so niv...Akoga ke imas podrska od luge so isti problemi -toa e mnogu ....poveke otkolku da zboruvas so nekoj koj ucel za A..i sto ne e zainteresiran da ti pomogne....

На PetraPanka3 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. SanjaBucka

SanjaBucka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    460
    Ибанез, тоа ти било сељак од психијатар, кажи му слободно да си ја искине дипломата и да оди да продава костени на пазар!

485, тотално се согласувам со Зеки, лош став имаш. Нема никаков крај, ќе бидеш добро, ајде што убаво беше силна, сега ли ќе се откажеш?! НЕ!!! Кажав дека се случуваат бумеранг ефекти, таков е анксот, но минува, немаш место за паники. Вчера си излегла, си мислела дека ќе се угушиш, но ете, не си се угушила, уште два три пати така излези и ќе бидеш како нова, мораш во очи да погледнеш на стравот, да го повикуваш и да се соочуваш со него, ќе избледи за кратко .. ;)

Убав ден момци и девојки .. едно прашање, се клади ли некој овде?! :)

На ibanez и dunja им се допаѓа ова.
  8. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    јас само да споделам со вас ,денес ќе е голем ден за мене ,вечерва излегувам одам на журка :) се палшам малце да ,незнам дали ќе успеам ,ама ќе издржам ,ќе се борам со сите сили :) нема да си одам за саат време ќе седам до сабајле бе ,до сабајле ќе седам :) утре ќе ви пишам дали сум го победила тој страв или...? :)) поздрав до сите,ве гушкам

9. SanjaBucka

SanjaBucka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    460
    Не се појавувај на форумов ако пишеш дека си се вратила дома! Ова е закана! :D

На ada21 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    хахахах :))) не неее нема да се вратам па шо сака нека биде :P

На SanjaBucka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. SparkyAngel

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.366
    http://www.youtube.com/watch?v=QBwl3s69UFs Хелоооооу гајс, хав ар ју?:P
    Сања филмовите си ги запишав прво тие ке ги изгледам, па одам на книгите, од сите тие ја имам прочитано само Последниот чај од Винка... :) Како ви проага денов, имате планови за вечер, кој кај ке шетка? ја си кулирам цел ден уживам дека немам ништо за учење, само треба да спремам имам презентација во среда, коа ке ми текне дека треба да зборам пред 50 души пак почнува да ми се врака анкс, хахах ама морам да го победам тоа, секогаш првите 5мин ми се најкритични на почетокот хахах ај више да не досаѓам, имајте убав викенд, и се читкаме... поздрааав до сите! :*

12. dunja

dunja Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2009
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    870
    Колку ме израдува Сиело моја, јас многу сум среќна кога ке слушнам дека некој е среќен откако нас не пронашол и веќе не е сам. :) Одамна не сум те слушнала...... ма нека , ти само оди напред, вртоглавиците ,,игнор,,хехе...сами ке си заминат, јас ти гарантирам... :* продолжи мила...знам дека оваа кај тебе ке заврши уште малку, само уште малку.
    Ибанез драга, знам колку е тешко тоа со децата...
    тешко беше кога го изгубив бебето, сите надежи ми се урнаа, за момент се се смени, се влечкав ипропаѓав во бездната на стравот ама јас го победив, му се запнав, му се налутив, си ја собрав силата , му кажав ДОСТА Е!!!!!
    .Животот може да биде суров....незнам како Господ ги избира луѓето и како им ја прорекува судбината ...ама знам дека кон мене не беше баш фер........... но и кон тебе не бил ФЕРуште повеќе..
    Што да се прави...мораш понатаму...собери си ја храброста.Нема аир од плачење...сфатив..нема.
    Собирањето храброст е многу голема работа во победа над анксиозноста ако не и најважната
    Еве направи проба, тргни ...кога ке ти се стресат нозет и кога ќе тргнеш да се вратиш назад...заинаети се и продолжи...ма нека биде што ќе биде и чекори, чекори...и знаеш ...ништо нема да се случи...така неколку пати и нема да имаш повеќе проблем со шетањето....а тоа многу ќе те релаксира откако ќе се ослободиш од стравот....ајде обиди се!!!
    Мене ми беше тешко и во автобус,лелеееесекој ден морав да одам на работа со автобус и жива се тресев уште пред да влезам.....ама (имам пишувано)сега со песна се возам....сакам да кажам дека можно е, можно е да ги надминеме паничните напади ама само требе да бидеме храбри и инаетливи...хе хе не попуштам па макар паднала, па што си велев иако паднам ке ме кренат, па нека паднам ...и поминуваше.
    Ибанез ако имаш време и ако сакаш пиши мија твојата е-маил адресса ијас ке ти ја пратам книгат,,Paniv Away,,книгата сите ја прочитавме на форумов ииии мислам дека на голем дел многу им помогна.
    Поздарв мила и секое добро...
    Дуњааа :*
    За Сања еден киссс...за онаа со докторот психијатар на кој му најде работа на зеленото пазарче да продава костени....ама во зима , што ќе прави на лето кога ќе нема костени,хехе ..
    Ве сакам мили мои ајде ИГНОРРР(здодевна сум...знам) ;)

13. SanjaBucka

SanjaBucka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    460
    Благодарам Дуња, бакнеж бек .. :* ..
    И нека почне со костени "докторот" , додека заврши зимава, ќе го научи занаетот подобро, па нека си отвори тезга, тогаш ќе има простор за сите годишни времиња и секое сезонско овошје и зеленчук :) .. морон еден... :). Чим му е поинтересно се' однадвор додека е со пациент, пазарчето мислам дека ќе му биде најидеална професија, цело време ќе биде надвор, ќе заштеди дури и на прозори :D ..

Секое добро пријателчиња, Ве гушка Вашата прекраснотија :D

На dunja му/ѝ се допаѓа ова.
  14. PetraPanka3

PetraPanka3 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    432
    И јас мислам дека се доста :D

Спаркѕ Ангел го имаш гледано inseption ?

Ада21 како помина партито?

485 Дружи се со нас ќе ти помогнеме многу, работиме секој ден, даваме гратис 3 во 1 - совет, љубов и разбирање.

Циело убаво што пиша

Поз до Дуња, Винерка, Адела, Даника, Нестле,Азура, Зеленко, и до сите други.

п.с Издавачки центар Четири најавува ексклузивна промоција на новата книга на бестселерката Буцка
    со наслов
    Психијатарот што продаваше костени

:D

Чаос позитивци и негативци

На dunja, ibanez, danika и 2 други им се допаѓа ова.
  15. soncemila

soncemila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    6
    Decki koj ja ima"Panic away"?

16. SparkyAngel

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.366
    Петра, го немам гледано Inception, ама од прилика знам за што се работи и не сум фан на такви напнати филмови сакам несто по Light, романтични комедии највеке сакам, сепак фала кога ке ги изгледам предлозите од Сања, ке го пуштам иInseption да видам што толку е што сите го зборат. a иначе кажи ми го имаш гледано Limitles, јас сум фасцинирана од филмот! :D хахах е да можеше една таблета да му ги среди сите проблеми на човек :P

17. SanjaBucka

SanjaBucka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    460
    Сонцемила, прати е маил во лп и ќе ти ја пратам ;) ..

Пепи, за ова казна, мисли му ја :D .. Али пошо ме изнасмеа, ќе ти простам пола и кога ќе бидам ин а муд фор врајтинг, ќе ја почнам книгата .. :D

Поздравинела, до останела, не гледанела веќенела, пошто пиела, и сега трупела .. :D:D:D
    Ми оди ромскиов, само смејте кажете нешто :D
    Ај чавооо сеааааа ... :)

18. zoceeee

zoceeee Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    70
    луге мозноо ли е на среде ноќ да имас напад пишете ми

19. zoceeee

zoceeee Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    70
    pra[uvam bidej'i sinoka koga stanav za vo wc i pos koga si legnav me oblevase ladna pot na celoto telo i glavata mi bese trpki trpki teloto mi se tresese a se si mislam od strav e zaso vcera umre eden komsija od udar i jas ispaniciv odma cela ve;er i cela den go mislev toa pa pi[ete mi ako sakate i od sabajle sum kako otepana ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;(

20. Cielo5

Cielo5 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    98
    *Дуња секогаш ќе нагласувам јас дека откога го најдов форумов сум далеку подобра одколку што бев. Секако нема никогаш да заборавам дека вие бевте првата личност која ми упати толку утешителни зборови и ми даде толку надеж за да продолжам да се борам понатаму. Вртоглавиците за жал сеуште ми се секојдневие но морам да кажам иако има моменти кога имаат голем интензитет поголемиот дел од времето се мн намалени. Ви благодарам мн за се што направивте за мене и што правите за сите овие прекрасни девојки.
    *ПетраПанка морам да пишам иако учам мн јас секогаш ќе мислам на вас тоа нека ви е јасно не се откачувате од мене така лесно хахах :))) Ти мила добра ли си по постовите гледам огромен напредок, браво девојко!!!
    *Сања прекраснотијата наша како и секогаш позитивна браво јас сеуште не сум сретнала др личност со толку енергија и преку нет што ја шири како тебе :)
    *Ибанез знам како ти е баш како што опиша тие вртоглавици и тонење и јас ги осеќам, мораш да бидеш силна, јас секојдневно се борам со нив бидејќи со душаго чекам денот кога ќе помнинат, мора да ни помине и на мене и на тебе и на сите нас
    *Зоце знаеш како ми се случувало на мене да не можам да спијам со ноќи, со денови кога и да сум затворела очи сум мислела дека тонам, посебно кога нешто за жал лошои ќе се случи кај нас реагира телото понапнато и се нагласуваат симптомите. Седи си дома, пиј си течности, играј си со дечињата и ќе видиш дека ќе помине. Тоа не е напад напади не се добиваат постојано и јас така мислев на почеток но состојбата анксиозност е таква што чувствуваме симптоми и без доживеан како што велиш напад. Не е ништо, знаеш и сама колку пати оминало ова и ќе помине пак, ако ти е лошо земи си деметринче и ќе помине, само занимавај се прави нешто и така мн подобро ќе бидеш
    Поздрав до сите останати ве гушкааам

На ibanez и SanjaBucka им се допаѓа ова.