1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Јас денес во цело тело си ги сеќавам не само во врат,од што ми лупаше силно

Се трудам да заспијам,а сабајле сум прва смена,и си размислувам градиве ме стегаат,го знаете она кога ќе слушниме недајбоже за некој нешто лошо и онаа мисла"мене не може да ми случи",е кај нас анксиозните е обратно "мене можи да ни се случи,затоа толку патиме,секоја ситница ја анализираме

Последна измена од модератор: 2 јули 2021
    На Избришан профил 146538 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Јас од толку анализирање си го пореметив сонот.
    Стравот од физички болести ми помина, сега сум во состојба да направам секакви испитувања без страв, без лоши очекувања и сл.
    Сега сум опседната со психички болести и многу појезив е стравот. Исто бројам саати колку спијам и еве веќе 3 месеци повеќе од 6 часа не можам да спијам. А често и по 4 едвај и ми создава опсесија.
    А природно кога сум спокојна си спијам по 8,9 и сега ова со несонициве ме убива.
    Многу ми е потребен квалитетен сон!

3. Mmm123

Mmm123 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2020
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    48
    Znaci bukvalno sto i da mi e se opsednuvam so toa i celo vreme mislam na istoto. Primer me boli glava ili bilo sto i sega se opsednuvam so toa celo vreme mislam deka nes strasno e ili pa si vikam sto ako vaka mi e sekos ako ne pomini itn... sto i da pravam i kollu i da sum zafatena sekogas umot tamu mi odi. Uffff aman vekee

4. anadimitrova14

anadimitrova14 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2013
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    7
    Zdravo feminki vaka sabajleto piv kafe turko no jakicko zaedno so koka kola i izlegov da se prosetam.po nekoe vreme pocna da mi se prevrtuva nesto vo zeludnikot,da mi tresat i race i noze da me gusi se preplasiv.si zaminiav doma go izmeriv pritisokot 125 so 90 uste tolku panika me fati.Znam deka e do psihata no i jas malku panicarka.i imam zaprimeto deka ako mi kaze deka na nekogo nesto mu se slucilo i odma mislam deka i mene ke me snajde istoto.Odamna ne sum se pocuvstvuvala taka.imam strav da izlezam sama od doma mislejki deka ke mi se sluce nesto deka ke se zagusam ke umam bla bla...imam pecenje vo gradite znam deka e anksioznos no pomagajte kako da se spravam so stravot ponekogas pijam diazapam od 2 i stres menadzment.Help

На maja.mitrova му/ѝ се допаѓа ова.
  5. BabyCakes

BabyCakes Активен член

Се зачлени на:
    19 април 2021
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    75
    Дали некој знае отприлика колку време треба да помине за да почне хелекс пд 0.5 да делува?

6. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    13.585
    После пола час

7. Weee

Weee Активен член

Се зачлени на:
    9 април 2021
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    19
    Ista sum i jas, ne se sekiraj ne si edinstvena jas pijam l- theanine i bedoksin po potreba

8. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.832
    Допаѓања:
    15.709
    2 дена не испив терапија.
    Терапијата, ја земам поќе од година

Што можи да ми се случи?

Сега веќе ги земам редовно

9. marija99992

marija99992 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    183
    Neznam dali e za tuka ova sto ke go napisam ama valjda e anksioznost ama teska na kratko imam bebe malo i dodeka bev bremena postojano mislev deka nesto loso ke se sluci bidejki sestra mi go izgubi nejzinoto i onaka si vikav da ne se privrzam deka loso ke se sluci i so moeto ziveev vo strav cela bremenost ic ne se raduvav.. go rodiv bebeto zivo i zdravo i sega pak nesto ke ja boli lelee gotovo ke umre ili samo si naogam nekoi nejzini bolesti de autizam imala de ova de ona ednostavo ziveam vo strav me jadat mislite samo na google baram simptomi i ne mozam da uzivam so bebeto.. katastrofa znaci kako da pobaram pomos od kade? veke nemozam vaka samo vo strav da ziveam i da se panicam deka nesto i e ?! :( jas odam od krajnost vo krajnost drugo e da se sekiras kako majka za bebeto a drugo e moevo definitivno...

10. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Ништо не може да ти се случи и јас мн пати заборавам па ништо не ми е

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  11. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    16.896
    Допаѓања:
    111.279
    Психијатар.

На gogimica и marija99992 им се допаѓа ова.
  12. Makedonka007

Makedonka007 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2017
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    2.467
    Нема ситуација која не може да се реши, прво знај го тоа.
    Второ, можиш да живееш убав, пристоен, мирен живот со детето. Убаво ти е што си побарала помош. Секоја од нас можи да ти даде по некој совет и толку. Но, тебе ти треба длабок разговор. И да ја вратиш самодовербата, да не ти е гајле за околината, мајка ти да не влијае врз тебе, а со детето да си имате најубави мигови.
    Закажи си разговор со психолог, во зависност од твојата финансиска состојба, дали државно каде е ептен мала сума или приватно. Според мене приватно е подобра опција, имаш и на инсаграм многу психолози или гуглај побарај си. Сенси со психолог, да се отвориш, потоа психологот да те насочи, ќе бидиш преродена од првата сеанса.
    И гледам имаш желба да се смениш. Можиш да почниш со видеа на јутјуб. Побрај ја Ana Bucevic и таа беше самохрана мајка, па скорс и е сега сменат животот. Неа можат да ја слушаат сите и за анксиозност зборува, за секакви теми. Од Хрватска е.
    Мене многу ми поможи таа, како и разговорите со психолог.
    Среќно!

На Nesigurna40 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. bliznak rock

bliznak rock Активен член

Се зачлени на:
    31 мај 2021
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    56
    Што да ти се случи ништо пробај да ја исфрлиш терапијата постепено бидејќи си ја пиела подолго смениго размислувањето потрудисе без апчина да живееш ако немаш телесни болести терапијата те доутепува отвориго умот и живеј слободно

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  14. crvec

crvec Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    13
    здраво! Како се чувствувате денес?

15. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    2.376
    Mnogu, mnogu loso…. Odamna ne mi bilo vaka, katastrofa… nemir, negativni misli, razocarano, rastrrpereni race i noze, voznemireno…. Se so red, kako sto ne treba. Dali samo mene mi e vaka ili ima i nekoj drug?

На crvec му/ѝ се допаѓа ова.
  16. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    24.198
    Screenshot_20210623-154436_Instagram.jpg

Не мора од секое чувство или дешавка да се паѓа у несвест. Само позитивно!

На hermosa, Bilhaan и Elf им се допаѓа ова.
  17. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.832
    Допаѓања:
    15.709
    Да ве прашам.
    Дали ви се гади во последните денови од циклусот?

Дали и од времво е?

Морав да се напијам Лорсилан пола.

Ама толку ми се згадило што морав да им откажам на другарките за покасно....
    Е сега, тие можно е да се лутат оти веќе почесто му кажувам дека ќе дојдам покасно.

Пр. Тие ќе се договорат во 20ч, и мене знаат да ме фатат паники.

Нз како да му објаснам дека навистина не ми е добро и дека се трудам од петни жили.

18. Mmm123

Mmm123 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2020
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    48
    Ne se opteretuvaj sto mislat drugite. Ama cisto za tebe probaj da pojdis na dogovorenoto bez razlika dali imas panika ili ne. Seto toa so cel da se ubedis samata deka nema nisto da ti se desi . A inace za losenjeto, od vremeto e mng zesko a i normalno ciklus imas istostena si ne e strasno nis , ajde udri brigu na veselje ❤

19. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    Na promena na vreme normalno e da ima reakcii organizmot, posebno nie so anksioznost sto mineme ili sme minele. Jas veke 3 meseci i vise ne sum na AD, ali na promena na vreme sum uzas, srce mi lupa, me stega vo grlo, gradi me bolat, ludnica. Si pijam togas pola demetrin i kako nova sum

На crvec му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Друштво, ако некој е зависен од бензодијазепини подолго време, ајде да бидеме активни во темата " Опасност од зависност од лекови за смирување".
    После многу долго време сватив дека мојата анксиозност се должи на долготрајно консумирање на истите. Веќе 11 години земам Лорсилан од 1мг исклучиво за спиење, никогаш не ја зголемив дозата, но не бев свесна дека од мене направиле да бидам уште попасивна, поанксиозна и да си го нарушам природниот сон.
    Моментално се наоѓам во фаза на редуцирање на истиот. Почнав со кратење на една четвртинка на еден месец за да немам шокови и кризи, но и покрај едната четвртинка доживеав малтене пекол. Помалку доаѓам при себе и се спремам за кратење на следната четвртинка. Интересно е што колку и да ми е тешко, мозокот ми станува побистар и позрело расудувам.
    Ве молам, значи најсериозно, бензосите се поопасни и од хероин, само ретко кој доктор ќе ви го каже тоа. Истите после одредена употреба, напротив ја зголемуваат уште повеќе анксиозноста и инсомнијата. Уништуваат многу рецептори во мозокот и прават жртва од вас која не може да се носи со ништо во животот.
    Лекувањето не е невозможно но бара многу време и посветеност.
    Ве молам, и во најтешките моменти не земајте седативи, Хелексчето, Дијазепамчето, Лорамчето ви го јадат мозокот сигурно и длабински додека вие сте искулирани и лажно среќни.
    Ве молам, слушајте паталец кој 11 години и тоа само од еден за спиење си направи штета од која коса ми се крева како ќе ја поправам.
    Среќа имам многу поддршка и разбирање од моите, иначе не знам што би правела.
    Кој ги зема овие демонски таблети подолго време пишете ми да се поддржиме и да излеземе посилни и помудри.

На motojlo и SnowWhite8 им се допаѓа ова.