1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. CAPTCHAdaniel

CAPTCHAdaniel Активен член

Се зачлени на:
    12 мај 2021
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    11
    Nekoj lek

A nemam nikakvi bolki samo zdriganje

Последна измена од модератор: 2 јули 2021
  2. Unforgiven_girl

Unforgiven_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2020
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    750
    Edna lazicka soda bikarbona pola isceden limun i pola casa voda mene najmn mi pomaga ova

3. Sandy90

Sandy90 Активен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2021
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    22
    Zdravo devojki. Sakam da ve pozdravam i da prasam dali nekoja od vas ima iskustvo so Erbenobili proizvodite? Posledno za niv najdov mn pozitivni komentari na net. Dali nekoj znae kade da gi najdam kaj nas? Probav skoro se ama nikako da se izboram so ankcioznosta. Fala vi i imajte ubav den

4. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Јас денес сум таква,прстите ми трна,зелудбиков катастрофа,седам и цела се нишам,рацеве ми се тресат,абе се на се катастрофа, сигурно од жешкото е,така си се тешам хХахах

На gogimica и Blondie715 им се допаѓа ова.
  5. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.832
    Допаѓања:
    15.709
    Има едно што го велат и е доста вистинито...

Ако себеси си велиш НЕ а на другиот ДА, е тогаш ќе се зезнеш.

Пример, јас не излегувам пред 8 бидејќи ми е тешко и жешко.
    Од атер ќе излезам ајде пример во 7 како што сме договорени ама еднаш.

Ја спомнувам повеќе пати, другарка имам и секогаш ама секогаш според неа се ориентираме. Ја разбирам има маж има, дете второодделенец.
    Мора да е дома заедно со мажот секогаш. Тој доаѓа од работа и ја зема и веќе во 21ч е дома. И сега значи мора секогаш јас во 7 да излезам. Но, не и јас и другите.
    Ако речам ќе дојдам покасно се лутат, ако не одам воопшто, пак се лутат и реков кој ве шиша.

Баш денес бев излезена во жешкото кај 12 и затоа спиев 2 саати сега.

И не ми е волја да излегувам.

На ani23 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ani23

ani23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    691
    Допаѓања:
    767
    Bo право си не мора,на сите да угодуваш,првен себе,и јас имам пријателка што не мидава да кажам ништо за себе иси збори и збори и и пиѓав директно на вибер дека ми пречи тоа.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  7. LadyyGaga

LadyyGaga Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2012
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    146
    Здраво, Ве молам за помош. Последната недела ми е катастрофа Имам постојано гушење и недостаток на воздух. Не можам да вдишам убаво и почнува да ме фаќа паника како да ќе се угушам. Последните два денови е толку изразено што не можам да функционирам нормално. Правев ЕКГ се е во ред, докторот ми вели дека тоа е мускулна болка. Пијам до 2 диазепами од 2 мг наутро и навечер, но некако не ми помага. Ве молам за некој совет, дали постои начин да се намали ова чувство зашто не се издржува, предолго трае.

8. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    I jas sum ista i mislam deka e od vremeto. A mene diazepam ne mi deluva, jas demetrin si zimam polovina i dobra sum, ama toa so lekar da se konsultiras.

На LadyyGaga му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Bojan-Boko

Bojan-Boko Нов член

Се зачлени на:
    13 март 2021
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво. Последниве две недели, често ми се случуваше да се разбудам со грчеви во листовите на нозете. Нозете ги осеќам "уморни". Патам од анксиозност веќе 3 години. Правев крвна слика претходната недела, се беше во ред. Исто така осеќам боцкање кај срцето само при станување од столче. Се убив од читање по гугл за симптомите, како и секој анксиозен нели...

10. LadyyGaga

LadyyGaga Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2012
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    146
    Dali odi na recepta ili mozam i taka da go zemam? Vo vakov moment iskreno ni doktor ne me interesira so ke kaze. Nekoj drug sovet, nekoja inhalacija nesto?

11. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    Ej demetrin nemoj bez doktor, toa ne e bonbona ama ich. Bez recepta nema sansa
    Toa inhallacii i drugi prirodni stvari, menne ama bas nisto ne mi deluva, dzabe frlav pari :D

Aj probaj so magnesium citrate od 200mg i b6 od 50 mg dva pati na den. Za toa ne ti treba recepta

12. LadyyGaga

LadyyGaga Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2012
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    146
    Mislis deka bi mi nastetilo nesto? Se mislev deka dimitrinot e po slab od diazepamot. Ke se konsultiram vo sekoj slucaj so maticniot. Kolku vreme te drzi vaka i kako funkcioniras?

Blagodaram, ke probam

На Blondie715 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    Eeee duso pojak e demetrinot, bez lekar toa nikako, ete probaj so magnesium i b6
    Mene samo na promena na vreme mi e vaka.

14. AngIv

AngIv Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    827
    Допаѓања:
    9.098
    Откако ке се почне со Зепира, нормално е првите една до две недели да се чустуваш по лошо, тоа е само додека организмот да се навикне на лекот. Истиот случај го имав и јас но продолжив да го пијам лекот, веке четврти месец сум на Зепира и можам да кажам дека дури сега ептен ги чуствувам ефектите од лекот. Прво почнуваш со минимална доза и постепено се зголемува, кога лекарот ке одлучи дека веке нема потреба да се пие, постепено се намалува дозата, не нагло прекинување. Зепирата треба да се пие барем 6 месеци за да има ефект, во зависност од состојбата на пациентот.
    Тоа што ти го кажал лекарот ништо не е, си се уплашил, пробај смири, доколку трае подолг период и не можеш да го контролираш, односно ти претставува проблем за нормално функционирање во секојдневието тогаш Зепира-та е баш за тоа,за да се намали стравот или евентуално паничните напади.
    Јас прво почнав со стравови а потоа излегоа од контрола и почнав да добивам и панични напади.
    Диазепамот е за моментално да те смири, Зепира-та е лек кој што лекува.

Последна измена: 1 јули 2021
    На mira.mira, steela.honey, bliznak rock и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. lolipoppp

lolipoppp Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2020
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    156
    Здраво друштво!!
    Многу пати сум се нашла во ситауција да седнам во гужва и едвај доседувам, мислам многумина знаете за што зборам. Последниве месец дена пак ми се наврати истово само што неможам да го контролирам тоа чувство и си идам дома. Дали некој го надминал ова и на кој начин, многу ми е непријатно во тие моменти, нервоза ме фаќа и неможам да се опуштам како човек. А не сакам да се затварам по дома знам дека со тоа уште полошо би си направила. Добро е што сум самата свесна дека се работи за социјална анксиозност и слободно зборам за тоа пред моите блиски, но никако да најдам начин да ги надминам тие моменти.

16. LadyyGaga

LadyyGaga Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2012
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    146
    Те молам за инфо дали деметрин е исто што и димитрин?

17. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    Da :)

18. Simgeee

Simgeee Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2017
    Пораки:
    411
    Допаѓања:
    119
    Dali imas prelezeno korona? Posto i jas go imam istiot problem no mene mi vikat deke post kovid posto imam prelezeno ne znam i jas kaj da se obratam vise, inace koga bev so korona nemav nisto vo gradive cisto bese , dali nesto so srceto imam treba i toa da proveram

19. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    16.897
    Допаѓања:
    111.289
    Drustvo, normalno e i ocekuvano na ovie temperaturi da vi e pojacana anksioznosta. Zemajte si terapija ako piete, ako ne pijte vitamini, B, magnezium, meditirajte.. Ne izleguvajte na najzeskoto. Osobeno toa sto navecer ne se spie ne pravi uste po osetlivi i razdrazlivi. Drzete se. Kje pomine.

На AngIv и Blondie715 им се допаѓа ова.
  20. LadyyGaga

LadyyGaga Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2012
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    146
    Да имам прележано ама пред скоро 10-тина месеци.
    Имам доста проблеми ама веќе ми се стабилизита состојбата. Ти што пиеш?