1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. ушко

ушко Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    2.276
    Значи во анкс спаѓаат и тие што чекаат уште еден меч на тикетот.

На GirlLove, Guns N` Roses и tigree.. им се допаѓа ова.
  2. LukrecijaBorgija

LukrecijaBorgija Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    235
    Ako ne se lazam taa pie ad veke nekolku meseci, ne veruvam deka e od toa

На crvec му/ѝ се допаѓа ова.
  3. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    16.898
    Допаѓања:
    111.298

4. crvec

crvec Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    13
    Да, два месеци пијам АД а заматениот вид се јавува понекогаш, не секогаш

5. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.776
    Како јас со видот, навистина е од анксиозноста и од стрес заматен вејке со години да не речам оштетен од анксиозноста, но морам сега да носам наочари а не да шетам така и да чекам сам од себе да се разбистри или од некоја терапија за анксиозност да ми се врати видот, нема тоа да се случи,затоа морам наочари и ги носам само треба време да с е навикнам на нив некако ми е чудно поготово ко ке е времето многу сончево како летниов период, ми смета светлината во очите

Последна измена: 4 јули 2021
  6. Simpleman

Simpleman Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2018
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    42
    Не знам колку години си, али не е лошо да направиш еден тест за глауком, чим ти смета светлината

На mira.mira му/ѝ се допаѓа ова.
  7. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.776
    Светлината ми смета од анксиозноста, но не секогаш, и незнам како да објаснам повеќе во главата ми смета светлината отколку во очите, кога бев во депресија уште повеќе ми сметаше.

Последна измена: 5 јули 2021
  8. @#skorpija@#

@#skorpija@# Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2020
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    3
    Zdravo na site,jas sum nov clen,pa bi sakala da spodelam so vas,a i da mi kazete.Znaci se pocna od vrtoglavica i nestqbilnost.otifov na lekar mi zemaa krv,zelezoto mi bese 6.ok,mi dade tableti da pijam,vrtoglavicata iscezna,megutoa vo toj period jas nekako nestabilno se custvuvav,i se losi misli mi idat,deka ke umram deka s bolna nesto drugo,matno mi e vo glava,oci mi tezat,kako omalaksana,ke se napijam apce za glava ama ne ne piminuva.nekoe cudno custvo na tezenje na glava a ne e obicna glavobolka mislam deka ke padnam,otidov pak kaj maticniot i mu kaxuvam,on mi vika znaci na anksioznost i me prati na psihijatar.otidov taa me islusa mi vika ne ova ti e od toa sto zelezoto ti e 6.jas si se vrativ doma,i veruvajte deka nasabajle koga ke stanam odma ke si pomislam lele i denes li taka ke mi bide.i samo mislam sto mi e kade da odam sto da pregleduvam.izvinete na dolgiot post.imajte ibav den

На Guns N` Roses му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Mmm123

Mmm123 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2020
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    48
    Pa defintivno od anksioznosta ti e . Ima vlijanie norm i zelezoto taka ti pocnalo seto ova, ama mislam vi najgolem del od situac ti e poveke od mislite nego li od drugo. I so samoto to so si pomisluvas lele da ne mi e taka i go predizvikuvas. Probaj opusti se, ne si bolna nisto, super si. Zelezoto se sreduva so terapina, so ishrana so se ne mu ja misli ic za toa

10. Simgeee

Simgeee Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2017
    Пораки:
    411
    Допаѓања:
    119
    Da i mene periodinco mi se slucuva dali si napravila nekoi analizi? Dali ova ke pomine ili ke treba stvarno da se napravi drugi analizi

11. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.664
    Допаѓања:
    16.152
    Штом ти препишале наочари значи дека сепак имаш проблем со видот, а диоптерот не се зголемува од анксиозност и стрес.

12. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.664
    Допаѓања:
    16.152
    При анемија се јавуваат симптоми на анксиозност, а не обратно.

На LukrecijaBorgija му/ѝ се допаѓа ова.
  13. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.832
    Допаѓања:
    15.709
    Дали е можно од жешково или од АД да крвариш?
    Овулацијата ми заврши пред 3 дена.

14. LukrecijaBorgija

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    235
    Mozno e da dobies mens dva pati vo mesecot

На Blondie715 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Madridista05

Madridista05 Нов член

Се зачлени на:
    7 јули 2021
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo jas sum nov i sakam da ve prasam,bev na psihijatar mi kaza deka sum anksiozen i mi dade da pijam paroxetine 20 po pola na den i helex 025 po potreba,gi pijam vece mesec dena nema nikakvo podobruvanje osecam vnatresen nemir slabo spijam katastrofa mi e

16. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    13.591
    Најдобро да се јавиш да прашаш директно, може да ти смени доза или лек и детално да објасниш дали има подобровуање било какво

На Aniina, bliznak rock и Madridista05 им се допаѓа ова.
  17. Другари ич не сум добра. Ако продолжам вака мислам дека ќе скинам конци.
    Ме читате, знаете дека ми почна пролетта. Али сега ми е пуштена на најјако. Во фаза сум на редуцирање на Лорсилан и оттогаш ми е најлошо. Прво ми почнаа страшни стравови од физички болести, после од психички, мислев дека ги имам сите, и од скоро језиви несакани мисли дека сум педофилка, или силувателка. Сѐ почна кога внука ми која ја сакам повеќе од себе ми влезе во тоалет каде мокрев и толку се преплашив и ми дојде срамно и уште истата вечер ми почнаа луди бизарни мисли дека сум педофил, страшни сценарија од кои ми се повраќа а истовремено толку многу ги сакам децата и претешко е кога ти се фиксација на страв. А видам дете се парализирам од страв оти имам несакани мисли за повредување и секс, грозно ми е да кажам, а во истите мисли чувствувам само гадење и страв. Мислите ми се како ме виделе гола, па ме фаќа паника и нагон за гадење. Психијатарот ми кажа дека се најнормални несаканите мисли за тие кои најмногу ги сакаме во период на тешка анксипзност како мојава, но се јадам жива и мира немам зошто да ми идат. Уште ова фалеше, претешко ми е!!!
    Не знам дали ќе кренам глава од ова.
    Помолете се за мене!

18. Дај бе утешете ме дечки. Несакани мисли со повредување на најсаканите не ви иделе?
    Премногу ги сакам и свесна сум дека не сум тоа, ама просто не можам да ги сопрам мисливе. Ме изедоа. Знам дека се само мисли ама тешко се контролираат. Знам дека јас не сум тоа, ама ми е тешко зошто да ми идат.

19. LukrecijaBorgija

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    235
    Sum citala za luge so takvi misli, gi ima mnogu, najmnogu majki so se plasat deka ke si gi povredat svoite bebinja, raskazi mu na tvojot psihijatar ke ti objasni zosto takvi misli ti idat

20. Od vnuka mi mi pottikna mila oti ja sakam poveke od sebe i devojcinjata voopsto premnogu gi sakam i sum zastitnicki nastroena sprema niv. Visoka anksioznost trigerirala sosema sprotivni misli.
    Plus proletta sakavme da posvoime dete so soprugot i posle kavgite ova e rezultatot.
    Mu objasniv na psihijatarot mi rece deka se najnormalni vo anksioznost i gi imale 90% od lugeto, pogotovo majkite.
    Ama se jadam ziva zosto da mi idat.