1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Simgeee

Simgeee Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2017
    Пораки:
    411
    Допаѓања:
    119
    Mislam takvite misli ti se od Lorsilanot i jas gi koristev i mnogu loso bev od niv se mislev deka ke gi povredam decata i nemozev da gledam noz posle gi prekinav tie apcinja i internistot mi rece deka pre jaki se za mene , i sega imam anksioznost ama bez tarapija sum se boram sama nekogas mi e super nekogas ne ama se boram bez lekovi

На Избришан профил 146538 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Da, istoto. Kaj mene poveke e deka ke me vidat gola i od samata pomisla mi se gadi. Isto deka ke gi povredam ili deka ke gi zgasi kola. Strasno e ova.
    Od Lorsilanov mi e i doktorot mi rece. Sega go reduciram i zatoa mi e vaka.
    Godini go piev i ke treba vreme dodeka mi se sredi.
    Fala ti na poddrska i uteha.

3. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    13.591
    Ти само се плашиш да не станеш тоа од твоите најстрашни мисли. Ти не си тоа!!!! Ти само си уплашена, нема ништо да биде. Мене ми се имс случено слично(со деца од тв емисија да помислам) знсчи се е од премнпгу рабпти што знаеме и што се плашиме да не изгубиме контрола, да не се однесуваме лошо и сл. Еве ништо не биднало, фала на Бога :P

На maja.mitrova му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    13.591
    Ј
    Јас не пиев лорсилан, немав никаква терапија кога мислев такви мисли. Едноставно во анксиозност мозокот се бори, си бара такви мисли потсвесно, во псотојана борба со тоа декс нешто ти е. Него, да те прашам нешто, не мора да ми одговориш. Можеш во себе. Дали ти моментално во животот имаш нерешени прашања на било кое поле? Дали имаш нешто неисполнето, дали одбегнуваш да земеш ризик и да си го средиш животот? Често оваа е дистракција на нешто кога не можеш да исполниш и средиш запаѓаш подлабоко во анксиозност

5. Да, имав проблеми со сопругот и уште не се цврсто решени..
    И тоа си има удел, знам

6. bliznak rock

bliznak rock Активен член

Се зачлени на:
    31 мај 2021
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    56
    Имаш подобрување од Неуро форте ??

7. Не, јас не се плашам дека ќе станам тоа, оти знам дека не сум.
    Мислите ме иритираат што не можам да ги контролирам и ми ја отежнуваат уште толку состојбата, наместо да одморам јас се борам со мисливе.

8. LukrecijaBorgija

LukrecijaBorgija Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    235
    Jas pijam lorsilan godini i toa pogolemi dozi, i nikogas ne mi dosle takvi misli, i drugi sto znam sto go pijat nemaat takvi misli

На Избришан профил 146538, Guns N` Roses и joy1 им се допаѓа ова.
  9. bliznak rock

bliznak rock Активен член

Се зачлени на:
    31 мај 2021
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    56
  10. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.525
    Dali nekoja od vas ima iskustvo o doktor Metodi Chepreganov od Neuromedika? Sakam da go pratim majka mi kaj nego za kontrola. Ve molam spodelete iskustvo

11. Се согласувам, до нас самите е.
    Ние имаме предиспозиции за компулсивни растројства. А бидејќи го редуцирам Лорсиланот ми се активираат. Секој има некаква компулсија, некои со болести, други со вакви мисли.. Фобии разни.
    Има многу луѓе што и без Лорсилан ги имаат овие мисли.

12. Никако не е до Лорсиланот конкретно, до нас самите е и она што го имаме како капацитет, а Лорсиланот само може да го тригерира она што ни е слаба точка, и правам муабет за редуцирање на дозата како последица. Додека си ја земав мојата доза немав проблем никој пат не ми иделе. Од кога почнав да го кратам почнаа. И па ќе кажам не секој исто ги поднесува апстиненцијалните кризи.
    Некои можат да ги остават без некои проблеми. Некои со години имаат кризи од прекинувањето.
    Овде многу луѓе не се свесни за бензо кризите. На запад постојат клиники за одвикнување оти е стварно сериозен проблем.
    Бензодијазепини не смеат да се пијат повеќе од 4 недели редовно, а ако се земаат години не е лесно да се остават преку ноќ.
    Пробајте оставете ги и пишете како ви е.

13. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.832
    Допаѓања:
    15.709
    Доста читате по интернети , постоајт доктори и тие ќе ни кажат што е најубаво за нас.

И јас пијам лорсилан и ме смирува, можи и подолго гго земам но само пола, и не секој ден.

Повеќе се наслонувам на б6 и др витамини.

14. Ne site doktori se dobri.

15. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.729
    Допаѓања:
    323.756
    Лорисанот го пиев и јас.И го прекинав преку ноќ.Тешкотии имав само два дена(физички симптоми) ништо повеќе.Од тогаш функцинонирам супер.Ниту анскиозноста ми се врати ниту паничните напади.А поминаа повеќе од 11 месеци.

@Interrupted Girl Гледам цело време се тешиш дека се ти е од Лорисанот и дека мислите што ги имаш се нормални и се дел од сечија анксиозност.Не не се.Тој што те убедил дека е ок да имаш педофилски мисли,силувачки нагон,мисли во кои ги повредуваш блиските ,не те насочува добро.Смени го лекарот иако гледам слепо му веруваш.Најди некој кој сериозно ке се позабави со твојата проблематика што поскоро додека нештата не искочиле од контрола.

На mal.ecka и Guns N` Roses им се допаѓа ова.
  16. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.832
    Допаѓања:
    15.709
    Смени психијатар, женска.

17. Ali vo mislite ne uzivam!!!!
    Alo, si slusnala za OCD???
    NAJZASTAPENO E POVREDUVANJE NA BLISKITE NA NAJMORBIDEN NACIN NO TOA E MISLA A NE NESTO VO KOE UZIVAS!!!
    OCD, luge se preplasuvaat od misli povrzani so povreduvanje na bliskite ili seks so istite i ne uzivame vo toa, naprotiv se preplasuvame od samite misli. I nema da izlezat od kontrola, oti se samo misli a ne ti samiot kako karakter.
    Razgovarav so psihijatarot mi rece deka se najnormalni posle prezivean stres i trauma, anksioznosta si igra so mozokot do stepen na preplasuvanje!!!
    Ima luge koi opsesivno brojat, mijat race, imaat rituali, ova so mislite e edno od niv.
    Lorsilan jas pijam 11 god i ne e lesno da se ostavi.
    Eve i Annie ti kaza deka imala strav i misli od povreduvanje na bliskite,decata. I ne se gubi kontrola, toa se misli od koi najmnogu ti e strav i ne te ocrtuvaat kako licnost.
    Toa se samo OCD misli!!!
    Pominuvaat koga ke se smiris i dojdes pri sebe..
    I ne rekov deka se od secija anksioznost!!!
    Sekoj ima razlicni, no vo sustina e anksioznost.
    Ete, prasaj psihijatar ke ti kaze!

На Angie1432 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.307
    Допаѓања:
    24.210
    OCD е општо опсесивно-компулсивно растројство поради кое се јавуваат едни те исти мисли, а тематиката на тие мисли може да биде различна. Она што загрижува во овој случај е дека тематиката на твоите опсесивни мисли се поврзани со повредување, иако секако тоа не значи дека би го направила тоа што ти поминува низ мислите. Во секој случај, треба да се обрне подетално внимание, токму поради тематиката, а не поради самиот факт дека се дел од ОКР-то. Дека си сколна кон опседнување околу едно нешто, тоа е факт. Те читам подолго време и од време на време, пишуваш за нова опсесија. Нешто со што си окупирана ментално. Минатата недела беше нешто друго, сега е ова. Тоа веќе не е анкциозност, многу подлабок е проблемот. Не е праведно да и' се препише (само) на анкзионоста, да, ти ја имаш неа, но имаш и други подлабоки проблеми кои сите заедно помешани создаваат уникатна ситуација на која треба многу подетално да и' се посвети внимание за разрешување.

На Simpleman, Guns N` Roses и Избришан профил 146538 им се допаѓа ова.
  19. I na krajot, pedofilite i ubijcite go pravat deloto, ne se preplasuvaat i ne cuvstvuvaat vina od takvite misli.
    Obicno preemotivni luge vo period na najjaka anksioznost gi imaat.
    OCD, odi ptocitaj dobro sto e.
    Vrv na anksioznost e OCD.

На Hope 28 му/ѝ се допаѓа ова.