Немам голем диоптер но секако дека од стрес видот ми е намален 15 години сум анксиозна и мислам дека ми е последица, а светлината ни смета на повекето анксиозни и депресивни поготово во лето
Ама видот не може да се намали од анксиозност, од анксиозност може да чуствуваш болка, заматен вид, но тоа ќе е привремено, а дека трајно ќе ти се оштети видот од анксиозност нема врска. Факт е дека со текот на времето ти се намалил видот, тоа не е ништо чудно и необично.
Многу офтамолози не прашуваат дали имаш анкс или нешто слично. Ќе ти даде диоптер и чао. Најточно е да се види ррална диоптрија со ширење зеници и тогаш се гледа дали е од окото или нешто друго. Ова од искуство го зборувам.
Дали анксиозноста често пати ви прави комплекси во врска со тоа како изгледате,дали сте слаби,дали имате страв да слабеење или дебелеење ????
Здраво друштво,вчера и денес срцево ми чука силно,не мн брзо околу 90 ама јас сум научена и на фазла откуцаи,ви се случува некогаш така или од жешково е,вчера беше мн загушливо а денес гледам се мачи за врнење,ама и мене ме мачи и со дишењево ,а енергија имам цел ден не сум седната
Може, анкциозноста често влијае врз самодовербата, кај некој поврзано со слабеење/дебелеење, кај некој со висина, нос, коса, whatever ти е комплексот.
Не ги заменив со ништо.Немав потреба.Пиев 1мг 4 месеци секој вечер,поради проблеми со спиење.Ми беа препишани од невролог.Ѓи прекинав бидејки од нив мн заборавав,бев стално уморна преку ден,нервозна.Едина грешка беше што нагло ги откажав,незнаев дека треба постепено да се намали дозата.
Така е,не е до мене,ама до анксиозноста е.Затоа се трудам многу многу да не влијаат тие мисли. Ама сепак е малку тешко.
Луѓе денес имав убав ден во природа се вратив дома среќен и наеднаш цело тело игли и депресивен ви се случува ли после убави моменти ваква промена на расположение ?
Дали има доилки тука? И друго, дали некој пиел Неолексан? Ми се врати анкс и нападите со јачина како на самиот старт пред 11 години кога ми се појави за прв пат… Има многу поделени мислења помеѓу гинеколозите и психијатрите за ад додека се дое. Едни викаат смее асентра а други не сакат да слушнат ни а за ад, одма никако викаат. Пијам сега неолексан, 1 навечер, 1 насабајле и сум исто, веќе втора недела ги пијам. Умот ми го мати што се на природна база, па дека нема да се ефикасни како депрозелот што ги пиев.
Nemam iskustvo ama ako planiras da go dois nemoj da pies ad, ako ne mozes bez ad ne doi go, hrani go so vestacko mleko, pola bebinja se na vestacko
Здраво, како да се ослободам од нереалниот страв кој ми се јавува навечер хелп, еве сега ми се всади во глава дека ме боли левата страна и дека ќе ми се случи нешто од што се нервирам, дека ќе имам срцев удар, па се нервирам зошто така мислам и се така во круг. Еве неможам да заспијам а доста сум уморна. Ако не е ова ми е страв да сум сама навечер ме фаќа страшна паника оти мислам дека некој мртов ме гледа од тие што знам дека се починати. Или пак дека ќе има земјотрес и нема да можеме да се спасиме. И знам дека сето оваа се глупости и не треба да ми е страв од такви работи. Ама неможам да ги извадам од глава мисливе навечер кога ќе ми дојдат напротив уште толку се испаничувам. Ми се случуваше неколку пати да си преседам до 6-7 сабајле од што неможам да заспијам од страв.
Istoto i mene mi se desava mislam deka nekoj me gleda strav mi e da pogledam vo prozor nekogas i do toalet ne stanuvam zasto mislam deka nekoj ima ke dojde po mene probav so slusalki apcinja za smiruvanje,caevi za smiruvanje nisto :/
@lovely girl M да. Дали е стрес ако чекате на болница. Денес од 9 до 14ч бев со дечкото, навака, натака, и се преморив, дур бев таму ок ми беше не панчев дека влегувам во болница и сл. Ко се вратив живо сонував