Burnout нема врска со анксиозност. Тоа е сосема друга терминологија. Е сега имаш лица кои од неправилно третирана/игнорирана анксиозност не се способни да работат и она што е нормално темпо за нив е измачување. А имаш и такви кои во анксизоноста бараат оправдание да не работат, да се затвараат и ако околината тоа им го овозможува им прави лоша услуга.
Како се смирувате,кога ќе ве фати анксиозност,мисли,паника, вознемиреност кога сте надвор,во училница...или пак на друго место.Без лекови...
Денес имав мала епизода на работа, терапијата ми беше испиена, не ја дуплирам. Отидов до вц и ги ставам дланките кај глуждот во ладна вода и ги држам додека да ми помине.
Секој се бори како знае. Најбитно е да знаеш дека ништо нема да биде, да се смириш и да почекаш да помине.
Денес имам паничен,одамна сум немала ваков,бев трета смена ,денес одвај станав кома бев,ама сега кога станав како имела да имам и не сум баш најдобро,грбов ме стега ,назад кај вратов,напната сум,рацеве ми потат ми трнат,во желудников не сум најдобро,притисоков и тој ми е покачен,одам во глава вртелешка,се напив еглонил па да видам,ама ваков паничен одамна сум немала,ме фаќа страв,обично го контролирам ама денес некако тешко и ме гуши
Ме фатија депресиите. Една познаничка починала од срцев удар.( не ја знаам причината) Е сега, готово. Мене ми се плетка, дека можам и јас да добијам бидејки мислам дека сум многу здебелена, а со коронава и маснотиите ми беа покачени.... Терапија терам, одам на контроли за состојбава, си дадов одмор на телото, вежбам јога, внимавам на храна, гледам серии Само сонот никако да ми се опрај... Сега веќе треба и да добијам.. Дали можам стварно да добијам?
Никој не знае кога и што може да му се случи ама ова твоево е типична мисла која си ја пикаш во главата ај малку рационално размисли сама кажа причината за смрта освен дека е од срцев удар не ја знаеш може жената си била болна за се си има причина опушти се и не размислувај ...никој од здравје не умрел..се ни е во главата и онака тоа што треба да се случи ќе се случи...само позитивно и не мисли на тоа
Zdravo, Ve citav...jas neznam sto da mislam i za mene. Mi se slucuva palecot na levata raka da mi se dvizi sam, blagi dvizenja od nervot...i me nervira mn.zasto e nekontrolirano i znae da mi se pomrdne.Isto mi se slucuva i na nozete na potkolenicata, mi igraat nervite i toa pod koza mi se gleda na oko. Isto i na levata noga dole prstite dva do palecot nekoe blago trnenje koe samo se oseka koga sum bosa, a vo patika ili kondura ne. I PO LEKARI BEV I KAJ NE PORANO, zasto imav i panicni napadi i treperenje na celo telo, no eve pomina i eve sea SO OVIE FIZ.SIMPTOMI ME VADAT OD TAKT. SE NADEVAM DEKA KE SE SREDI SE, NO PSIHATA ME UBIVA I SI MREPISUVAM SE.
Imam dosta stresen period momentalno i sega mi se javija preskoci na srceto. I doktor mi vika deka ne se strasni ama ko ke mi se sluci toa odma pomisluvam nes da ne imam so srceto... ritamot da ne mi se narusi da ne mi zastani itn ... emto toa mi se desava vo miruvanje . Dali vi se ima sluceno i dali pominuva
Дали сте се чувствувале како да не можете да се фокусирате на сегашниот момент, и лоша меморија како да не можете да запомните нешто, blank space во главата, за оние кои сте минале низ деперсонализација? И како се справувавте доколку одевте на работа?
Сакам да Ве прашам дали понекогаш Ви се имаат затнато ушите како да сте во тунел или авион, од оваа наша состојба.Цел ден сум расеана, се фокусирав на палецот што не престанува да ми игра од рака.Нервот од раката само го гледам, милион филмови си направив и си мислам дека сите се здрави а јас не, и дека имам некоја болест.И пред са си одам од работа, симнувајки се по скали ми се затнаа ушиве. МН.НЕПРИЈАТНО ЧУСТВО
I mene se mi se vrti okolu srceto. 5 kardiolozi me gledaa, gi izrediv site Zan Mitrev, Sistina i dve privatni ordinacii i holter nosev i na kraj demetrin si pijam po potreba koga ke me fatat bubackite okolu srceto. I mene mi ripa, mi skoka, mi tropa, se toa mozokot si pravi i gledam da se smiram i odam setam nekade
Jas ja minev istata faza, racete si gi gledav,kako mi pomodruvaa i beli tocki mi se pravea, usi mi zueja i sto uste ne. Samo terapijata pocituvaj ja sto ti e prepisama, se si mine
Zdravo... Imam panicni napadi golem strav go nemam napusteno domot vekje 5 meseci cim dojdam do kapija odma se javuva napad I kako ne realnost istoto se slucuva I koga nekoj mi se obrakja ili ima lugje vo prostorijata koja sto sum jas.. pa dajte nekoj sovet nemozam nitu na rabota da odam ni nisto kako vo zatvor da sum I postojano sakam da sum sam togas sum smiren...