1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    16.898
    Допаѓања:
    111.300
    Burnout нема врска со анксиозност. Тоа е сосема друга терминологија. Е сега имаш лица кои од неправилно третирана/игнорирана анксиозност не се способни да работат и она што е нормално темпо за нив е измачување. А имаш и такви кои во анксизоноста бараат оправдание да не работат, да се затвараат и ако околината тоа им го овозможува им прави лоша услуга.

На MissChievous, LukrecijaBorgija, Guns N` Roses и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. ElenaBUTTERFLY

ElenaBUTTERFLY Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2021
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    267
    Како се смирувате,кога ќе ве фати анксиозност,мисли,паника,
    вознемиреност кога сте надвор,во училница...или пак на друго место.Без лекови...

3. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    16.898
    Допаѓања:
    111.300
    Денес имав мала епизода на работа, терапијата ми беше испиена, не ја дуплирам. Отидов до вц и ги ставам дланките кај глуждот во ладна вода и ги држам додека да ми помине.

На ElenaBUTTERFLY му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ElenaBUTTERFLY

ElenaBUTTERFLY Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2021
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    267
    А јас правилно дишам,на нос а издишува од уста,и полесно ми е на некој начин.Смирува на некој начин.

На Guns N` Roses и nena2010 им се допаѓа ова.
  5. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    16.898
    Допаѓања:
    111.300
    Секој се бори како знае. Најбитно е да знаеш дека ништо нема да биде, да се смириш и да почекаш да помине.

6. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.664
    Допаѓања:
    16.152
    Јас го практикувам ова, особено пред полагање ако ме фати трема, за мене функционира.

7. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Денес имам паничен,одамна сум немала ваков,бев трета смена ,денес одвај станав кома бев,ама сега кога станав како имела да имам и не сум баш најдобро,грбов ме стега ,назад кај вратов,напната сум,рацеве ми потат ми трнат,во желудников не сум најдобро,притисоков и тој ми е покачен,одам во глава вртелешка,се напив еглонил па да видам,ама ваков паничен одамна сум немала,ме фаќа страв,обично го контролирам ама денес некако тешко и ме гуши

8. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.832
    Допаѓања:
    15.709
    Ме фатија депресиите.

Една познаничка починала од срцев удар.( не ја знаам причината)
    Е сега, готово.
    Мене ми се плетка, дека можам и јас да добијам бидејки мислам дека сум многу здебелена, а со коронава и маснотиите ми беа покачени....

Терапија терам, одам на контроли за состојбава, си дадов одмор на телото, вежбам јога, внимавам на храна, гледам серии

Само сонот никако да ми се опрај...

Сега веќе треба и да добијам..

Дали можам стварно да добијам?

9. Anksa

Anksa Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    102
    Никој не знае кога и што може да му се случи ама ова твоево е типична мисла која си ја пикаш во главата ај малку рационално размисли сама кажа причината за смрта освен дека е од срцев удар не ја знаеш може жената си била болна за се си има причина опушти се и не размислувај ...никој од здравје не умрел..се ни е во главата и онака тоа што треба да се случи ќе се случи...само позитивно и не мисли на тоа

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  10. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.832
    Допаѓања:
    15.709
    Тенкс :inlove:

11. gogimica

gogimica Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    148
    Zdravo, Ve citav...jas neznam sto da mislam i za mene. Mi se slucuva palecot na levata raka da mi se dvizi sam, blagi dvizenja od nervot...i me nervira mn.zasto e nekontrolirano i znae da mi se pomrdne.Isto mi se slucuva i na nozete na potkolenicata, mi igraat nervite i toa pod koza mi se gleda na oko. Isto i na levata noga dole prstite dva do palecot nekoe blago trnenje koe samo se oseka koga sum bosa, a vo patika ili kondura ne. I PO LEKARI BEV I KAJ NE PORANO, zasto imav i panicni napadi i treperenje na celo telo, no eve pomina i eve sea SO OVIE FIZ.SIMPTOMI ME VADAT OD TAKT. SE NADEVAM DEKA KE SE SREDI SE, NO PSIHATA ME UBIVA I SI MREPISUVAM SE.

12. Mmm123

Mmm123 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2020
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    48
    Imam dosta stresen period momentalno i sega mi se javija preskoci na srceto. I doktor mi vika deka ne se strasni ama ko ke mi se sluci toa odma pomisluvam nes da ne imam so srceto... ritamot da ne mi se narusi da ne mi zastani itn ... emto toa mi se desava vo miruvanje . Dali vi se ima sluceno i dali pominuva

13. LukrecijaBorgija

LukrecijaBorgija Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    235
    Cesto mi se slucuva, i pominuva, to e sekunda rabota, samo ostani smirena

На Mmm123 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. steela.honey

steela.honey Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.658
    Дали сте се чувствувале како да не можете да се фокусирате на сегашниот момент, и лоша меморија како да не можете да запомните нешто, blank space во главата, за оние кои сте минале низ деперсонализација? И како се справувавте доколку одевте на работа? :hug:

На Kaja991 и gogimica им се допаѓа ова.
  15. gogimica

gogimica Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    148
    Сакам да Ве прашам дали понекогаш Ви се имаат затнато ушите како да сте во тунел или авион, од оваа наша состојба.Цел ден сум расеана, се фокусирав на палецот што не престанува да ми игра од рака.Нервот од раката само го гледам, милион филмови си направив и си мислам дека сите се здрави а јас не, и дека имам некоја болест.И пред са си одам од работа, симнувајки се по скали ми се затнаа ушиве. МН.НЕПРИЈАТНО ЧУСТВО

16. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    I mene se mi se vrti okolu srceto. 5 kardiolozi me gledaa, gi izrediv site Zan Mitrev, Sistina i dve privatni ordinacii i holter nosev i na kraj demetrin si pijam po potreba koga ke me fatat bubackite okolu srceto. I mene mi ripa, mi skoka, mi tropa, se toa mozokot si pravi i gledam da se smiram i odam setam nekade:D

17. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    Jas ja minev istata faza, racete si gi gledav,kako mi pomodruvaa i beli tocki mi se pravea, usi mi zueja i sto uste ne.
    Samo terapijata pocituvaj ja sto ti e prepisama, se si mine

На gogimica му/ѝ се допаѓа ова.
  18. gogimica

gogimica Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    148
    Tnx

19. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    13.591
    Пробував да не мислам што е, зошто е, како е, само фокус на сега и да не поврзувам се со анкс:)

20. malidzokicaaa

malidzokicaaa Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2021
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    2
    Zdravo... Imam panicni napadi golem strav go nemam napusteno domot vekje 5 meseci cim dojdam do kapija odma se javuva napad I kako ne realnost istoto se slucuva I koga nekoj mi se obrakja ili ima lugje vo prostorijata koja sto sum jas.. pa dajte nekoj sovet nemozam nitu na rabota da odam ni nisto kako vo zatvor da sum I postojano sakam da sum sam togas sum smiren...