А дали анксиозност вклучува ако излегуваш да шеташ сам? Јас немам галје, сама ќе си седнам со мобилниот в рака и ќе прам муабет со некој, пошто моментално во Скопје немам друштво
pa ne samo so eden psihoterapeft taka na kratko no me posocuva so lekovi a i ne mi se dopagja toa sto go praat
Дали е нормално, добив, втор ден ми е. Ме фаќа лудило, нервоза, жештини, не можам сама да се поднесам не па некој друг....сите ги избегавам за дружење. М..
Здраво другари, борци, ветерани Како сте ми? Следните недели иде пеколен бран до 42 степени. Очекувајте појачана анксиозност. На тие што им делува топлото на анксот. Земајте терапија ако ви е препишана, мноооогу вода, алкохол ич, кафе умерено и релакс. Ќе помине.
Nesto poveke poznati licnosri mi pocinaa i posleden pat na 40dena na blizok me fati panicen napad i od togas nemozam da stapnam na grobisfa.. i se na toa mislam.. ao ke nbide ako.mk pocine blizok, kako ke odam... sega slusnav na koleskata majka i pocinala i odma se stavam vo nejzina koza, kako i e, kqko bi mo bilo na mene ako toa se sluci, kako bi go izdrzala toa.. i nekoj nemir sovet
Ne misli na toa. Na site ni e teska godinava. Site izgubivme nekoj. Ne se opsednuvaj so crni misli. Kje pomine.
Не си само ти. Низ цел свет е тоа. И јас бев похрабра за време на цел каранрин во најјаките бранови, ам асега се плашам дека е се пуштено. Сосема нормална состојба. https://www.verywellmind.com/mental-health-after-pandemic-5118386 https://www.healthline.com/health/c...iety-when-youre-living-with-a-chronic-illness Изгуглај Reopening anxiety.
Ako ne mozis da podnesis nema da si odis po grobista, kaj bilo kogo, jas evo ne mozam i ne odam, site znaat zosto i nikoj ne zameruva
Здраво, имам 23 години и имам проблем со анксиозност и депресија. Пред едно две години бев сосема друга личност, можеше и најмалата работа да ме направи среќна,да се чувствувам возбудено за нешто,бев многу мотивирана и му помагав на секој кој имаше некој проблем психички,бев мотиватор, имав решение за секој проблем, гледав позитивно на светот, но нешто во мене се смени, посебно последниве 7-8 месеци,иако земав диплома, имам партнер со кој навистина сум во најдобри односи, не се смени нешто драстично во мојот живот, но јас се сменив. Премногу нервоза, негативни мисли,иритабилност...... Луѓе , кога ви велам не ми се излегува од дома, буквално! Никаков настан, никаква седенка, ништо не може да ме возбуди, да се израдувам. Претходно буквално се што ќе намислам да направам, го правев со труд и тушкав напред и успевав. Сега пробувам да ги откажам цигарите, пробувам да вежбам ( нешто што најмногу го сакав ) но не успевам. Се што ќе пробам ми оди на назад. Немам веќе ни насмевка, се оддалечив од сите во мојот живот. Да не должам, на секој неговата мака му е најголема, мислам дека можете да претпоставите дека за мене е многу лоша ситуацијава. Сакав да ве прашам друга работа. Дали е можно овие симптоми да ги предизвикува некоја друга состојба во телото? Тие што имате искуство да ми кажете што треба да испитам, дали е можно да има некој дисбаланс во хормони..... Незнам, ако знае некој да ми каже што би можела да испитам и поправам од здравствена страна. Ви благодарам однапред <3
Zdravo na site . Pred nekoe vreme pisav na ovaa tema za moja bliska licnost. Dijagnoza nema na sizofremija , ima kao depresija. Gi piese lekovite , lani leto gi prekina sama na svoja glava,i se javija povtorno istite simtomi , pak po bolnici , psihiaterot i gi prodolozi istite lekovi. I trebaa 2,3 meseca da se opravi. I od togas se e vo red . Sega sto se izraduvav mi kaza deka e bremena . Premnogu sum srekna. Se omazi i ima 43 godini i sega bebence na pat. No sepak se plasam. Ona e momentalno vo Svajcarija i tamu bese na psihater , toj i gi dal istite apcinja od Makedonija no so drug naziv za da si gi zima otamu. Koga mu se javula da mu kaze deka e bremena, odma i gi prekinal zalastrata bidejki bile stetni. Toj momentalno ne bil vo Svajcarija pa ona treba da ceka do Septemvri. A mene me faka strah. Da ne padne povtorno vo depresija. Odese na rab sega i toa i go zabranija , poradi godinite da ne rizikuva. I rekol deka antidepresivite moze da gi pie no zalastrata za psihata ne. Se izvinuvam na dolgiot post no premnogu sum zagrizena . Nekoj sovet
Abe tocno ama neznam dali e podobro dq odqm kontrq stravor i da probqm da odam ili dq pocekam, dq se ojacam.. od koga se sluci ova so majkafa na koleskara samo foa mislam, kqko bi ja izdrzala raa bolka..