1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.832
    Допаѓања:
    15.709
    За анксиозноста, стравот и стресот, од поинаков агол:
    Ibn-I Sina или познат како Авицена, меѓу останатото дал голем придонес во медицината, психологијата, фармакологијата и ја обликувал модерната наука. Познато е неговото дело Канон на медицината (Al Qanun Fi Al-Tibb), во кое обезбедува знаење базирано на истражување и експериментирање. Креирал систем во медицината, кој ние денес го нарекуваме холистички и во третманот на пациентите ги комбинирал физичките фактори, психолошките чинители, лековите и исхраната.

Познат е неговиот експеримент со две јагниња кои биле на иста возраст, имале иста тежина и еднакво ги хранел. Во друг кафез ставил волк кој едното јагне континуирано го гледало, а другото не. Месеци подоцна, првото јагне слабо напредувало, губело телесна тежина, било вознемирено и умрело, додека второто јагне останало здраво и добро напредувало. Иако волкот не можел да му направи ништо на првото јагне, стравот и стресот предвреме го убиле.

Со овој експеримент, уште во XI век, Авицена го потврдил психолошкото влијание на анксиозноста, стравот и стресот врз физичката добросостојба.

2. DragonSlayer

DragonSlayer Истакнат член

Се зачлени на:
    3 октомври 2015
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    154
    Може ли да ми кажеш како да го најдам? Телефонски број или слично? Сакам да закажам термин.

3. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Ох,јас го поминав тоа,се направив како дух,од стоење јадев коли да преживеам само а плус доев,мене сите фази на анксиозност ми се поминати,ама пак еве денес ме фаќа паника,имам болка во грбов од вчера а со тоа и главоболка,што е нормално,прееска седев надвор и наеднаш почнав да препотувам кај со болка и оп ете ти паника.Се трудам да ја контролирам ама некогаш ете едноставно не ми успева

4. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228
    Мене денес ми ги препишаа пароксетин,имам пиено поодамна не се сеќавам како мо беше со нив... е сега наместо хелекс ми дадоа лексилиум,не сум пиела никогаш,а од пароксетинов читав дека се поправа многу,а баш тоа сега не ми треба...искуства?

5. gogimica

gogimica Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    148
    Jas sum piela pred 1godina, mn.mn.se poprava 10kg kaciv i sega sum denetrin ili lexilium po potrebw.Pijam Neurobion Mg Zink i edni na priridna baza Neuropan so.menta glog i vareijana

6. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    16.901
    Допаѓања:
    111.321
    Јас пијам пароксетин ( сероксат) не се дебелее.

На ivana.0909 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228
    Ти отвара апетит или од самото апче се дебелее?

8. crvec

crvec Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    13
    Од колку мг пиете Серокаст или Депрозел?

9. gogimica

gogimica Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    148
    Pa iskreno di jadev, apetit.

Jas od 20mg piev so Demetrin, pred 1 god.sega veke ne...Pijam Neuropan tableti toa e Valeriana, Menta i Glog i vit.Mg i Zn. NO NE E ISTO STO I AD

Последна измена од модератор: 23 август 2021
  10. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228
    Лексилиум се напив вчера веројатно контра ми делуваат бев мн вознемирена...не знам што да правам веќе немам хелекс а ми е сменета терапијата во извештајот не ми е препишан...дали да се консултирам со докторот или да прашам дали ги даваат приватно?

11. MilesAway

MilesAway Активен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2020
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    175
    So Deprozel jas se popraviv poveke od 10 kila, prviot pat koga gi prekinav uspeav da oslabam, sega pak gi pijam, ama vnimavam na ishranata, poveke se dvizam, izbegavam blago, pomalku crn leb i taka....
    Vistinata e deka na nekoj sto strada od anaksioznost ne mu e gajle kako izgleda, barem mene ne mi e.....ednas poslab, ednas podebel...nebitno...ama so fizicki simptomi, bolki vo gradi ne se zivee, ne se funkcionira normalno.
    So lesno da ti e, za tri nedeli treba da pocnat da ti deluvaat. Pozz

12. MilesAway

MilesAway Активен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2020
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    175
    Helex ne davaat bez recept, javi se na maticnata da ti prepise

13. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228
    Да, на тоа мислев дали матичната ке ми даде рецепт бидејќи не ми ги пишаа на извештајот

14. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.664
    Допаѓања:
    16.152
    Нема шанси лексилиумот контра да ти делуваат, можно е воопшто да не ти делуваат ако претходно си земала хелекс кои се многу по силни. Самите си стварате зависност со хелексиве. Приватно не се даваат овие лекови.

15. bliznak rock

bliznak rock Активен член

Се зачлени на:
    31 мај 2021
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    56
    Dali nekoj piel Elicea i helex zaedno

16. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228
    Не може да биде хелекс 0.25 појак од лексилиум од 3мг...и од лексилиум се станува зависен

17. LukrecijaBorgija

LukrecijaBorgija Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    235
    Od sve se stanuva zavisen a leksilium e najslab od site,ako vi e ubo nemoj da piete i ne odete na psihijatar zosto tamu ke vi prepisat ad i sedativi, ad site davaat losenje i gadenje, i debeleenje,sedativite site stvaraat zavisnost, pa sega vie odlucete sami sto ke pravite.

На Избришан профил 146538 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. bliznak rock

bliznak rock Активен член

Се зачлени на:
    31 мај 2021
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    56
    Ad bi trebalo samo vo prvite denovi da davaat losenje i gadenje a posle da se nadevame na podobro ili nee taka

19. LukrecijaBorgija

LukrecijaBorgija Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    235
    Taka nekako

20. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.664
    Допаѓања:
    16.152
    Минималната доза од лексилиум е 1,5 мг, по тоа ќе видиш колку е силно дејство има хелексот. Убаво и од 3 мг лексилиум ако не ти делува.