1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228
    Многу ми е тешко што се осеќам вака,за никаде сум периодов...Многу чудно ја осеќам главата се плашам да не премине сето ова во депресија... сакам да се повлечам во соба и да не се гледам со никој...не ми се живее,всушност ми се живее а не можам да осетам живот... не знам како да живеам и да почувствувам среќа,нешто да ме "крене"...вака ова не се трпи

На Suhan, GirlLove и Escape83 им се допаѓа ова.
  2. Rioers

Rioers Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2020
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    2.730
    ..Најтешко ми е навечер осамен инсомнија мислите се тортура ;(;(

На Escape83 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.832
    Допаѓања:
    15.710
    Немам проблем за точак.
    Сопствена кола немам, ама ќе имам едне ден и ќе возам.
    Не ми можи никој ништо.
    Одам и 50м пешки сама до продавница, не ми е проблем.

Види корегирај терапија.
    Јас едвај чекам да земам пари и да појдам до психолог и психијатар

На MMayers му/ѝ се допаѓа ова.
  4. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Како сте?Јас имав мал стрес за блиска особа,сега е добро,сите некако ја примија веста онака само загрижени а јас пак си добив на желудник,ме фаќа и замор а и грбов ме уби од болка,почнаа да ме фаќаат филмови дека имам рак на белите дробови,ама си се тешам дека ова и порано ми се случуваше и дека ако беше така до сега ќе ме немаше,и цело време некако сум напната

5. gogimica

gogimica Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    148
    Ooo, sory.Toa e dr.rabota.

6. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.832
    Допаѓања:
    15.710
    Дали е нормално откако ќе ти заврши да се осеќаш препречувствително?

7. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.700
    Да.

Нешто за @prominent .
    IMG_20210829_171533.jpg

На MMayers, GirlLove и prominent им се допаѓа ова.
  8. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.832
    Допаѓања:
    15.710
    А што со Лорсиланот не ми е јасно?
    Мене по потреба ми е даден, а веќе скњој ден пијам со години, мсилам барем....
    Толку имам кошмари што веќе нз.
    Уште 2 недели па ќе одма на контрола....

Не знам стварно шо е кај мене, излегувам сама, шетам сама, ќе се напијам седатив и ок е. Дома ако заседам плачам по цел ден.
    Пример сега седам сама в парк и ок ми е и не.ислам шо мислат др за мене......
    Имам лош сон...
    Нз надрогирано се осеќам...

Последна измена од модератор: 5 септември 2021
  9. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.402
    Секој различно се справува со стресот. Тресење на ногата е поврзано со анксиозноста. Верувала или не, сепак е начин телото да се ослободи од него. Зошто да го контролираш? Јас цела маса ја тресам кога сум нервозна. Едноставно кога ќе се појави, смени нешто во околината. Разговор со некоја личност, просторијата, моментот, било што. Телото ти кажува дека нешто во своето опкружување е погрешно.
    Не се концентрирај на производот, туку на причината, затоа што кога нештото не сакаш да го мислиш или правиш, за инает ќе ти се случува. Тоа е, мозокот е совршено налудничава машина.
    Совет, не се бори, не контролирај, едноставно препушти се.

На Hellobeautiful му/ѝ се допаѓа ова.
  10. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.307
    Допаѓања:
    24.224
    Земи си fidget. :D

11. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.364
    Допаѓања:
    20.922
    Тоа е работата, што не чувствувам посебен момент на нервоза. И кога мислам дека ми е најарно, кога се опуштам со книга или филм, јас тресам нога, вртам прамени итн. Буквално на ништо стресно или негативно не мислам, еве и со дм седиме надвор и се гушкаме си збориме се убаво, и ја се тресам ко луда. Дури и он ме примети и ме праша зошто се тресам. Мислам дека откако он ме забележа и ми спомна почнав и самата да се приметувам се повеќе и повеќе.

На GrimTheReaper му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.664
    Допаѓања:
    16.152
    Јас сум забележала луѓе што го прават ова несвесно. Брат ми сум го забележала, и го имам прашано зошто ја тресеш ногата, не ни е свесен дека тоа го прави. Воопшто не е нервозна личност, но можеби е нешто потсвесно. Во твојава ситуација мислам дека премногу му даваш на значење на тоа, не го мисли, колку повеќе го мислиш толку повеќе ќе ти биде во глава и ќе го правиш тоа. Најверојатно е нешто потсвесно и е предизвикано од стрес за кој и самата не си свесна.

13. bliznak rock

bliznak rock Активен член

Се зачлени на:
    31 мај 2021
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    56
    Помош луѓе како се справувате со несоницата со денови неспијам пијам елицеа од 10 навечер и хелех од 0.25 утро вечер изгледа не ми одговараат умирам од несоница кој имал ваков проблем ве молам пишете како сте се справиле

14. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.062
    Допаѓања:
    7.318
    Konsultiraj si drug psihijatar.No jas koga dolgo go piev heleksot vo mali dozi napraviv rezistencija na nego I ma lekar vednas mi go smenija. Demitrin I dijazepam ne odat zaedno kolku sto imam jas informacija.
    Ako te nervira psihijatar, smeni go.No ne se vpustaj vo samodoziranje na lekovi. Jas piev heleks edna godina I sama zgolemuvav doza demek da mi e poarno no nemase efekt, sosema drugo mi dadoa.

Sanval pola apce pred spienje no ne dolgo.Legnuvaj vo isto vreme vo potpolna tishina I bez svetlo. Meditiraj so misli za mirno more. Heleks poleka isfrli navecer no konsultiraj lekar zasto toj sto ti go napisal znae sto treba.Iskustveno mozebi ne e tochno.

Последна измена од модератор: 5 септември 2021
  15. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.402
    Премногу анализираш. Сосема е нормално. Нема врска што во моментот не чувствуваш стрес, потсвесно има зошто. Макар било ситница. Јас цел живот го имам истото, напротив ме релаксира. Секој е различен и различно го манифестира стресот. Исто и други ми реагираат, особено кога седам на исто место, цел кауч го дрмам. Ама па, не се замарам. Затоа велам, колку повеќе го мислиш, се посвесна ќе станеш за истото. Прифати го како дел од тебе. А меѓувремено менаџирај го стресот и неговото потекло. Не значи дека ако мислиш дека е се во ред, е. Има нешто во моментот што ти пречи, т.е на твојата потсвест.
    И не мора да е само стрес, туку општо анксиозност, досада, исчекување било што.
    Не е ништо срамно ниту пак живото загрозувачки па да сакаш да го контролираш. Ти си ти, телото и неговата реакција е само одраз на твоите мисли.

На Hellobeautiful и mira.mira им се допаѓа ова.
  16. bliznak rock

Се зачлени на:
    31 мај 2021
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    56
    Кога ги пиете антидепресивите наутро или навечер?

17. Среќа

Среќа Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    2.568
    Елицеата треба сабајле да ја пиеш а хелексот навечер. Ако треба хелексот може и сабајле ама елицеата никако навечер.

Последна измена: 30 август 2021
  18. Lejla-86

Lejla-86 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2014
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    27
    Zdravo. Dijagnozata sama si ja postaviv, ne sum bila na psihijatar, niti na psiholog. Koga ve citam, polesno mi e. Sakam da prasam imam periodi koga nemozam da spijam. Vo poslednite dve nedeli legnuvam i mislam deka se gusam, me tera da zemam vozduh, nekako nemozam dlaboko da zemam vozduh, posle nekolku obidi mi uspeva. Mislam koga legnuvam deka go pritiskam srceto i deka nesto ne mi funkcionira kako sto treba. Se plasam da imam nekoe zapusuvanje. Inaku krvnata slika e vo red, nemam pokaceni vrednosti. Ne pusam, ne pijam, pokrupna sum. Dali i ova e simptom na anksioznost, dali ima nekoj so ovie simptomi ili da pobaram internist, posleden pat kontrola pred edna godina, se e vo red. A vo tekot na denot sum vo red se dodeka ne legnam, deneska malku imam kako teskotii na levata strana, ama mnogu sum isplasena i celo vreme pod stres Vi blagodaram.

19. bliznak rock

Се зачлени на:
    31 мај 2021
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    56
    Може да ми објасниш зошто имам несоница од елицеата е или ...

20. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.185
    Допаѓања:
    3.775
    Имаше една девојка Моника со иста приказна како оваа девојка. Сега сум сигурна дека е истата со различен ник.Јас кога ја најдов темава читав и стари мислења.
    Исто вака се спречка и исчезна.По некое време се појави воа име Interrupted Girl иста приказна се исто.
    Девојката реално има проблем и кога некој ќе и посочи дека не е во ред да пишува така станува агресивна и ја снемува.
    Очигледно е дека има проблем, ама не и отежнувајте. Одма влегува во кавга и може лошо да и влијае нејзе лично,бидејќи по пишуваното сите мислења ги сваќа многу трагично.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.