1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. katica2001

katica2001 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    82
    Вака... Периодов поточно последниве неколку месеци се осеќам многу лошо. Постојани вртоглавици ,грчеви и болки во главата и вратот што е неподносливо. Испитав скоро се останаа уште некои работи пред да отидам на психолог/психијатар . Убедена бев дека не е тоа проблемот, бидејќи сум многу јака личност. До сега сите ситуации сум ги поминала храбро. Сакам да кажам дека сама без помош на лекови и доктори сум се борела ако имам некој проблем дури на истава тема охрабрував други да поминат низ лош период, анксиозност и сл. но по се изгледа и јас сега поминувам низ истото. Дали погоре наведените симптоми се можеби од некоја анксиозност ,паничен напад што се наталожил со тек на време, секако доколку не станува збор за некоја друга здравствена проблематика што не е поврзана со ова иако 80% е испитано, но самиот проблем веќе ми прави дупла нервоза.Дијагностицирана ми е мигрена наводно но мислам дека не е само тоа причината. Секоја порака и искуство од ваша страна ќе ми значи било која препорака за психолог/психијатар искуства итн ќе ми значи. До сега немав никаков проблем но не го исклучувам и ова :(:l:

2. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    Nema interakcii dokazani, sepak se ova e novo i si e na sopstvena odluka. Jas se vakcinirav

На bliznak rock му/ѝ се допаѓа ова.
  3. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.230
    Навечер имам проблеми со спиењето поради многу мисли, а преку ден сум поспана и не можам да се концентрирам. Решение?

4. Mmm123

Mmm123 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2020
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    48
    I jas ovoj period imam nekoja bolka i nelagnost vo glavata i vratot. Mi rekoja deka mozno bilo da e od nagla promena na temp i normalno stres.

На katica2001 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. katica2001

katica2001 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    82
    Некако поизразено е кај мене. Како да тонам некој грч во глава и врат,вртоглавица неможам од работа до дома да си дојдам. Страшно ...

6. Mmm123

Mmm123 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2020
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    48
    Ne se sekiraj nisto ne e strasno. Malce taa vrtoglavica i na nervna baza ti e . Opusti se misli na nes ubavo dodeka si odis doma, nosi si voda pijaj i sekercina mastiki nesto pomaga.

На katica2001 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. katica2001

katica2001 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    82
    Дали е подобро за мојов случај психолог или психијатар?

8. Anksa

Anksa Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    102
    Јас пиев занфекса од 75 мг два пати дневно кај мене лично им треба околу 4 недели за лекот да проделува ама задоволна бев додека ги пиев се се среди меѓутоа морав наеднаш да ги оставам зошто морав да земам антикоагулантна терапија а тие не одат заедно еве од денес во договор до психијатар се враќам повторно на терапија, зошто наглото оставање на лекот си го направи своето

9. Anksa

Anksa Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    102
    Здраво дечки дали е можно во последните денови од циклусот да осеќам толкава нервоза се да ми смета и по сите да викам се да ме нервира а и дополнотелно променава на времево секое ветерче и облаче како во глава да ме мава

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  10. JFK

JFK Активен член

Се зачлени на:
    31 август 2021
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    40

Fala ti mnogu. Jas pijam po pola apce nasabajle i toa e toa
    3den vekje i seuste nekoj strav imam. Se nadevam deka se ke iscezne i site ke bideme podobri.
    Mene mi rece psihijatarot deka ne se zavisni moze da se otkazat bez problem ama kaj tebe gledas imalo kontradikcii od naglo ostavanje. A dali zimase nesto drugo osven zanfexata?

На emla му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.664
    Допаѓања:
    16.152
    Мене ми помага седатив, одма ме смирува и мислите исчезнуваат. Пробај да се измориш во текот на денот, да не преспиваш, а навечер легнувај си штом ти се приспие и не се уклучувај на социјалните мрежи. Често ми се случува ова, а ми помaга слушање на бинаурални звуци. Некогаш до сабајле ми стојат слушалките затоа што заспивам во рок од 10тина минути слушајќи и заборавам да ги тргнам.

На Cosmic Girl и prominent им се допаѓа ова.
  12. Anksa

Anksa Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    102
    Хелекс додека се навикне организмот на занфексата инаку не прават зависност само никако не смее на своја рака и веднаш да се остават туку по шема зошто е стрес за организмот...кај тебе и наеднаш да ги оставиш немаш гајле таа е почетна доза...ти колку време си на половинка

13. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.230
    Имам доста физичка активност, пешачам скоро секој ден, но признавам дека проблем ми е останувањето до касно навечер. На пример, ако ми се спие пред полноќ, јас не си легнувам и останувам „уште малку“ пред компјутер на пример. И тоа малку се претвора во неколку часа:tmi:

На Guns N` Roses му/ѝ се допаѓа ова.
  14. katica2001

katica2001 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    82
    Дали имате искуство со др. Алелсандар марцикик?

15. JFK

JFK Активен член

Се зачлени на:
    31 август 2021
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    40

Mene mi rece 6dena po pola, a od 7mi den po edno od 50ml.
    Sabajle pola demitrin navecer po edno.
    Mi rece ne e problem ke bides podobar blabla zasto bev stv pod mn glupa anksioznost. Pred 3 dena edvaj do rab vozev. Stv vekje nemozev da izdrzam glavava kako so voda mi bese i sve mi trnese i od toa i strav mi se pojavuva.
    Inace samo vecerva se napiv celo apce demitrin inace iako mi rece po edno navecer ja piev po pola
    Inace denes 3 den mi e od terapijata..

16. katica2001

katica2001 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    82
    Тоа деметринот дали ствара зависност и за што помага?

17. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.832
    Допаѓања:
    15.710
    Велат дека сите седативи ствараат зависност

18. Anksa

Anksa Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    102
    Додека проработи АД отпочетокот се зголемуваат симптомите и затоа е димитринот пиј како што ти кажува докторот зошто само што почнуваш со терапија

19. Anksa

Anksa Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    102
    Дали на почеток од терапија ви е полошо..т.е дали стравот и мислите ви се појачани

20. Attomic15

Attomic15 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    245
    Опседната сум дека ќе добијам срцев удар. Цело време мерам пулс, рака на срце ставам да ги осетам отчукувањата. Имам прескокнување на срце подолго време бев на лекар се е во ред со Екг докторот ми кажа дека и тој ги имал но јас се плашам. Нон стоп го допирам лицето имам чувство како да ми трепери нешто на образот тамо кај носот од левата страна си мислам готово од срцето е.. ќе полудам....