Не знам што да ти речам, јас имам кратко искуство само со Елицеа и Деметрин. Можеби агресивна ти е терапијата, не сум доктор, само во глава ми се мота и таа опција... Прочитај го убаво упатството од сите лекови, и гледај да се бориш, свесна личност си, и колку и да ти е тешко, тоа е добар знак. Те гушкам и ти праќам добри мисли За почеток смени аватар, смени го описот кај што пишува зло, не си ги комплицирај мислите додатно, те молам.
А сега ајде да спиеме, претходно да си кажеме дека сме добри, дека ништо нема да не победи, утре е нов ден и да го почнеме со добра и силна мисла
Pravo da vi kazham, kaj mene nema nikakvo vlijanie vrz mojot zhivot godishnoto vreme,se e psiha i do mislite,nezavisno u koe g.vreme zhiveeme, primer nekad podobro ke si pomineme esen/zima nego prolet/leto,a i obratno sekako,se u svoe vreme i site si imame tajming u zhivotot ,toa e moe mislenje ,kaj tebe neznam kako e ,sekoj so svoja glava,so svoe razmisluvanje ,inache vi posakuvam na site shto pobrgu da izlezete ko pobednici od bitkata so anksioznosta i da ni bide samo edna losha senka od minatoto a i edna golema lekcija, zhivotot e navistina preubav,nie samite si go prajme losh so nashite loshi misli i ne sme blagodarni i ne go cenime toa shto mom go imame,stalno kopneeme po toa shto go nemame,no so zdravje,pamet,verba vo sebe i vo semokjniot Bog se kje si dojde na svoe mesto i obv kje ni se ostvari toa po koe kopneeme so god,se vo svoe vreme,pozdrav do site i se najdobro dobri lugjenca
Екипа.Па како сте? Сите ќе бидеме добро еден ден, се ќе се среди. Знам, колку и да сте психички нестабилни, изборете се бе, која е таа анксиозност нас да не пореметува? Знаете, некогаш се гледам во огледало онака пропадната, со солзи, си викам зошто мене таа траума што ја имам ме поремети скроз, па јас бев силна личност, ништо не дозволував да ме кутни, а сега пропаѓам. Сите ние еден ден ќе бидеме добри и сето ова ќе се среди. Силните луѓе се соочуваат со силни проблеми, а слабите со слаби, ние сме од оние првите. Знам дека еден ден на сите ќе ни биде супер, колку и да тежи ова чудо. Ви праќам гушки, ако имате потреба од разговор, слободно напишете ми.
Sto povekje mislis na toa to polosho stanuva. Ajde svrtigo vnimanieto na druga strana. Neznam kolku I kako tie ispolnet denot i sto pravis koga si slobodna ama definitivno treba nesto da smenis.
Нр ми се случува ова прв пат ама овој пат беше јако.. си рабоѕам на биро, не бев и нешто посебно напната сабајле.. сношти имав епизоди на анксиозносѕ. И така седејќи како да ме турна нешто, наеднаш почна срце да ми лупа, гледам дека си стоам на место а нешѕо како да ми ја замрлуши главата.. и осетиб големо олеснување.. како да ми де испразни негативната енергија. Има ли ви се случено нешто вакво? Ним па се да препишувам на анкс а да имам некој проблем со главата, бог да чува.
Здраво. Моето прво искуство со паничните напади започна по завршувањето на средно образование, за време на распустот. Не бев запознаена со таа тема, не читав ништо во врска со тоа, знаев дека нешто не е во ред но ја прифатив состојбата и некако ги надминав. Бев толку горда на себе, полна со живот и самодоверба. Никогаш не помислив на тој тежок период, живеев слободно и без страв. Сега, 2 години подоцна повторно ми се појавија, знам за што станува збор, знам дека не се умира. Се изолирав, се затворив во себе и се разочарав бидејќи мислев дека не се повторуваат. 1 година живеам во страв, сакав да го решам проблемот по природен пат, но не се издржуваше и сепак посетив психијатар кој ми препиша терапија. Ме интересира од што можат да се вратат по 2 години, кој е можниот тригер, што да направам да си помогнам..
Mnogu pricini mozat da bidat. Probaj so paiholog ili terapevt. Pij vitamini, fizicki aktivna , odmor, zdrava hrana…
Дечки имам страшна болка во половината и левата нога, вчера бев кај матичната ми рече преоптеретена од работа.ми препиша апчиња за болка,ама не сака да ми намали, само малку ми ја ублажува болката. Не се чуствувам воопшто убаво и ме мава филм дека имам рак на коските.Со болката во грбот се навикнав ама ова ми е ново и не ми поминува
Mene vo posledno vreme koga ke imam nekoja stresna situacija mi se zdrvuva skroz cela noga, toa go primetiv na nekollu pati. Duri kako po linija na dvizenje odi koj polovona, grb i raka. Se cuv so mojot psihijatar, mi kaza deka deprata gi naogja slabite tocki vo organizmot i se vrzuva na niv pri stresna situacija. Momentalno sum bez terapija, ali ako imam nesto stresno zemam po pola demetrin i mi mine. Ne znam dali ti e tebe psihicki toa, ali kaj mene dokazano e deka e toa, prijatelkata Depra koga me pozdravuva deka e tuka Ama jas ne ja rendam ama ich, se isklucuvam odma od nejzina programa.
Реченица која боли : На работа...... ' Учи и слушај ја презентацијава, немој да ми се тетеравиш и паничиш од утре.' ' Искрено, не ти оди јазикот, цело време грешно ми зборуваш' ' Несигурност имаш премногу, види се како се тресиш' ' Немој ова да го сфатиш лично' Me: После ме фати инат и докажав дека знаам. А, сега веќе мислам дека ќе добијам срцев удар...... Бидејќи не сум раат спиена
А дали силните главоболки ,вртоглавици,станување навечер како да ќе добиеш мозочен/срцев удар се симптоми на анксиозност и панични напади?
Дали некој оди 3та смема на работа? Јас не сум навикната и мн ми е тешко, страв ми е да не се изгубам на работа. Да не згрешам нешто, да не ми се смеат сите.
Само што помислив дека ми помина дека ја победив анксиозноста, еве денес пак ми се случи. Уште колкууууууууууууу?
Zdravo na site prv pat sum tuka. Sakam da slushnam dali nekoj konkretno se soochil so aneksioznost post korona? Kako ste? Kako se spravuvate? Znam deka ne sum sama i razgovor mnogu bi mi pomognal.
Дали ви се случило така одеднаш да ве обземе некое безвезе чувство, ко да ќе ми се слоши во моментот, како струење во нозете