1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.462
    Допаѓања:
    54.948
    Не знам што да ти речам, јас имам кратко искуство само со Елицеа и Деметрин.
    Можеби агресивна ти е терапијата, не сум доктор, само во глава ми се мота и таа опција... Прочитај го убаво упатството од сите лекови, и гледај да се бориш, свесна личност си, и колку и да ти е тешко, тоа е добар знак.
    Те гушкам и ти праќам добри мисли:hug::l:

За почеток смени аватар, смени го описот кај што пишува зло, не си ги комплицирај мислите додатно, те молам.

На Rioers и RainbowButterfly им се допаѓа ова.
  2. RainbowButterfly

RainbowButterfly Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2014
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    648
    Ти благодарам :hug: Еве една од Хелоу Кити. :$:inlove:

На Rama и Rioers им се допаѓа ова.
  3. Rioers

Rioers Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2020
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    2.730
    Браво :inlove::inlove::inlove:(y)(y):sun::sun::f::f:

На Rama и RainbowButterfly им се допаѓа ова.
  4. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.462
    Допаѓања:
    54.948
    А сега ајде да спиеме, претходно да си кажеме дека сме добри, дека ништо нема да не победи, утре е нов ден и да го почнеме со добра и силна мисла:l:

На Rioers и RainbowButterfly им се допаѓа ова.
  5. Nagdza

Nagdza Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2021
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    22
    Pravo da vi kazham, kaj mene nema nikakvo vlijanie vrz mojot zhivot godishnoto vreme,se e psiha i do mislite,nezavisno u koe g.vreme zhiveeme, primer nekad podobro ke si pomineme esen/zima nego prolet/leto,a i obratno sekako,se u svoe vreme i site si imame tajming u zhivotot ,toa e moe mislenje ,kaj tebe neznam kako e ,sekoj so svoja glava,so svoe razmisluvanje ,inache vi posakuvam na site shto pobrgu da izlezete ko pobednici od bitkata so anksioznosta i da ni bide samo edna losha senka od minatoto a i edna golema lekcija, zhivotot e navistina preubav,nie samite si go prajme losh so nashite loshi misli i ne sme blagodarni i ne go cenime toa shto mom go imame,stalno kopneeme po toa shto go nemame,no so zdravje,pamet,verba vo sebe i vo semokjniot Bog se kje si dojde na svoe mesto i obv kje ni se ostvari toa po koe kopneeme so god,se vo svoe vreme,pozdrav do site i se najdobro dobri lugjenca:hug::l:

На maja.mitrova му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Zokiccc

Zokiccc Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2021
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    114
    Екипа.:l:Па како сте? Сите ќе бидеме добро еден ден, се ќе се среди. Знам, колку и да сте психички нестабилни, изборете се бе, која е таа анксиозност нас да не пореметува? Знаете, некогаш се гледам во огледало онака пропадната, со солзи, си викам зошто мене таа траума што ја имам ме поремети скроз, па јас бев силна личност, ништо не дозволував да ме кутни, а сега пропаѓам. Сите ние еден ден ќе бидеме добри и сето ова ќе се среди. Силните луѓе се соочуваат со силни проблеми, а слабите со слаби, ние сме од оние првите. Знам дека еден ден на сите ќе ни биде супер, колку и да тежи ова чудо. Ви праќам гушки, ако имате потреба од разговор, слободно напишете ми.:inlove:

На попкек, GirlLove, RainbowButterfly и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. lovely girl M

lovely girl M Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2018
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    625
    Sto povekje mislis na toa to polosho stanuva. Ajde svrtigo vnimanieto na druga strana. Neznam kolku I kako tie ispolnet denot i sto pravis koga si slobodna ama definitivno treba nesto da smenis.

На RainbowButterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  8. maja.mitrova

maja.mitrova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    171
    Нр ми се случува ова прв пат ама овој пат беше јако.. си рабоѕам на биро, не бев и нешто посебно напната сабајле.. сношти имав епизоди на анксиозносѕ. И така седејќи како да ме турна нешто, наеднаш почна срце да ми лупа, гледам дека си стоам на место а нешѕо како да ми ја замрлуши главата.. и осетиб големо олеснување.. како да ми де испразни негативната енергија. Има ли ви се случено нешто вакво? Ним па се да препишувам на анкс а да имам некој проблем со главата, бог да чува.

9. Zokiccc

Zokiccc Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2021
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    114
    Немаш проблем со главата, и мене ми се има случено, а ако мислиш дека ќе ти олесни, испитај се.

10. Iskra4

Iskra4 Активен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2020
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Здраво. Моето прво искуство со паничните напади започна по завршувањето на средно образование, за време на распустот. Не бев запознаена со таа тема, не читав ништо во врска со тоа, знаев дека нешто не е во ред но ја прифатив состојбата и некако ги надминав. Бев толку горда на себе, полна со живот и самодоверба. Никогаш не помислив на тој тежок период, живеев слободно и без страв. Сега, 2 години подоцна повторно ми се појавија, знам за што станува збор, знам дека не се умира. Се изолирав, се затворив во себе и се разочарав бидејќи мислев дека не се повторуваат. 1 година живеам во страв, сакав да го решам проблемот по природен пат, но не се издржуваше и сепак посетив психијатар кој ми препиша терапија. Ме интересира од што можат да се вратат по 2 години, кој е можниот тригер, што да направам да си помогнам..

11. lovely girl M

lovely girl M Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2018
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    625
    Mnogu pricini mozat da bidat. Probaj so paiholog ili terapevt. Pij vitamini, fizicki aktivna , odmor, zdrava hrana…

12. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Дечки имам страшна болка во половината и левата нога, вчера бев кај матичната ми рече преоптеретена од работа.ми препиша апчиња за болка,ама не сака да ми намали, само малку ми ја ублажува болката. Не се чуствувам воопшто убаво и ме мава филм дека имам рак на коските.Со болката во грбот се навикнав ама ова ми е ново и не ми поминува

13. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    Mene vo posledno vreme koga ke imam nekoja stresna situacija mi se zdrvuva skroz cela noga, toa go primetiv na nekollu pati. Duri kako po linija na dvizenje odi koj polovona, grb i raka. Se cuv so mojot psihijatar, mi kaza deka deprata gi naogja slabite tocki vo organizmot i se vrzuva na niv pri stresna situacija. Momentalno sum bez terapija, ali ako imam nesto stresno zemam po pola demetrin i mi mine. Ne znam dali ti e tebe psihicki toa, ali kaj mene dokazano e deka e toa, prijatelkata Depra koga me pozdravuva deka e tuka :hug: Ama jas ne ja rendam ama ich, se isklucuvam odma od nejzina programa. (fingers)

14. maja.mitrova

maja.mitrova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    171
    a od sto e toa?

15. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.832
    Допаѓања:
    15.714
    Реченица која боли :

На работа......

' Учи и слушај ја презентацијава, немој да ми се тетеравиш и паничиш од утре.'

' Искрено, не ти оди јазикот, цело време грешно ми зборуваш'
    ' Несигурност имаш премногу, види се како се тресиш'

' Немој ова да го сфатиш лично'

Me: ;(

После ме фати инат и докажав дека знаам. 8)

А, сега веќе мислам дека ќе добијам срцев удар...... Бидејќи не сум раат спиена

Последна измена: 24 септември 2021
  16. katica2001

katica2001 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    82
    А дали силните главоболки ,вртоглавици,станување навечер како да ќе добиеш мозочен/срцев удар се симптоми на анксиозност и панични напади?

17. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.832
    Допаѓања:
    15.714
    Дали некој оди 3та смема на работа?
    Јас не сум навикната и мн ми е тешко, страв ми е да не се изгубам на работа. Да не згрешам нешто, да не ми се смеат сите.

18. Zokiccc

Zokiccc Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2021
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    114
    Само што помислив дека ми помина дека ја победив анксиозноста, еве денес пак ми се случи. Уште колкууууууууууууу?

19. Lili93

Lili93 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2020
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    28
    Zdravo na site :) prv pat sum tuka. Sakam da slushnam dali nekoj konkretno se soochil so aneksioznost post korona? Kako ste? Kako se spravuvate? Znam deka ne sum sama i razgovor mnogu bi mi pomognal.

20. попкек

попкек Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2021
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    239
    Дали ви се случило така одеднаш да ве обземе некое безвезе чувство, ко да ќе ми се слоши во моментот, како струење во нозете

На Snowflake92 му/ѝ се допаѓа ова.