Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    98
    девојчиња тешко време за нас ранливите навистина . мене доволно ми е поголема нервоза и оп ете ја другарка ми дошла ама животот продолжува тоа е ... неми пречи како порано а за напад неме фака а и да ме фати ке го пречекам како пријател .
    муабетот ми беше ако ја нема некоја од новите книгата нека ми остави маил во лп
    ај пишувајте како го поминавте денот навистина се грижам за вас новите затоа што знам низ што поминувате . греотишки сме и ние од старата постава :rofl: ама барем знаеме како да се справиме а и општо многу ретко ни е лошо
    ај бај :) :* :* :* :* :* :* :*

2. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.105
    Добре дојдовте и од мене Ненушке, Еци, Ангел.

Сега знаете дека не сте сами, да не пишам едно исто како и другите, релакс само и игнор, вежбајте, и немојте да се борите со неа, смирено само, и ќе помине се, имаме лоши и многу лоши периоди, ама има и добри, без нервози, не сте сами во ова, секој ден трудете се да бидете појаки!
    :)

Јас за мене не кажувам ништо, збркана сум периодов, ми се случуваат некои работи, да не ги коментирам, ќе пишам кога ќе знам сигурно.

Поздрав мили, и уживајте си.
    Пазете да не настинете како мене :)

На ada21, nenuska и PetraPanka3 им се допаѓа ова.
  3. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    98
    нестленцево ни е во најубав период и зато ми е збркано :rofl: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :* :* :* :*

4. ibanez

ibanez Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    102
    Ne znam sto utnuvam vo lp.I ja prativ na dunja mojata e-mail adresa za da mi ja prati Panic away da ja procitam.Prativ i lp na Azzura i Zoceeee no nemam odgovor.Ako ne ste dobile pisuvajte ,za da se koregiram!!!!

5. PetraPanka3

PetraPanka3 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    432
    ајде пробај да ја пратиш на мене , па ако добијам ќе ти ја пратам книгата

6. PetraPanka3

PetraPanka3 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    432
    оооо нестленце , ајде нека е со среќа ,што и да е , да испадне како што сакаш

7. SanjaBucka

SanjaBucka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    460
    Ај добрa вечер и од мене... Само да Ве поздравам јас, нешо не сум ин а муд за пишување, ама доволно е само да Ве прашам како сте?!

Убава вечер и секое добро..
    Поздрави и честитки ...

На eci.sk и nenuska им се допаѓа ова.
  8. nenuska

nenuska Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2010
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    462
    Dobro vecer zeni moi,kako ste mi ?Jas eve da kazam dobro iako ne sum bas,eve sedam sama i razmisluvam kade i kako zgresiv i kako da si se popravam?Neznam ednostavno nekako ke puknam imam nekoja grutka na srcevo koja ne mi dava nitu da disam :sweat: Premnogu sum osamena periodov nekako mi e katastrofa solzite mi se najveren prijatel,a uste poloso da bide glumam nekoja sreka so nekoja lazna nasmevka na lice bidejki veke od prasanja kako zosto sto ???mi e preku glava.Ednostavno sum skrsena na delcinja.Se custvuvam kako nikoj ne me saka vistinski,osven majka mi ama pa nea nesakam da ja nerviram i da i kazuvam sto imam vo glavava.mi fali blisko semejstvo brat sestra vi zaviduvam sto imate vistinski prijateli,mislam ne me svakajte pogresno ne zlonamerno tuku sakam i jas da imam ramo na koe bi se potprela i isplakala,nekoj koj ke me sfati i razbere,a ne muz mi da mi kazuva kako sum otisla na psiha i treba da me nosi na lekar toa i jas si go znam, :sweat: :sweat: mesto da mi pomogne so nekoj ubav zbor da me raznezni neznam stvarno veke sum tolku osamena sto pocnuvam da se osekam kako da sum visok na svetov!Zosto ???Veruvam vo gospod no ponekogas se prasuvam dali mu zgresiv nesto sto vaka mi se desava ne bi da objasnuvam se sto mi se desavalo.Znam treba samo glavata gore i pozitivni misli no pusto srcevo mi krvavi ;( ;( ;(

На eci.sk му/ѝ се допаѓа ова.
  9. 485

485 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    38
    Zdravo devojcinja mili.. Ajde I ja da si se olesnam,da spodelam za izminative 2dena.
    Se cuvstvuvam relativno podobro posto sum out of pms , AMA vcera bev na kafe denski I super pominav ne ni pomisliv na anks I bev PRESREKNA se osetiv preporodeno!!! Znaete za nas anksioznite toa e vrvv! Si vikam super I vecer ke izlezam ke se druzam..izlegov u kafic I luge naednas mi se strese teloto ,racete mi se tresea ko livcinja, 2-3pati stanuvav otsecno demek odam vo wc za da ne poludam pred drugarkite I pred cel narod.. Lele Edna trema,Edna nesigurnost STRASNO!!! zemav Edna casa konjak ja ispiv na brza raka I malce se potsmiriv I me opusti toa. AMA sto ako ne go ispiev konjakot?? Kako ke ja pominev vecerta?? :(( mrazam guzva, I strav mi e od luge!!! :(((( ne mozam da komuniciram vo tie momenti na panika nozete ne me drzat!! Mnoooooogu se primetuva!!! Se prasuvam zosto e toa taka??? Mislam deka site mene me analiziraat I deka imaat loso mislenje za mene.
    Prokletava sostojba potegnuva so nea I drugi aspekti. Lugevo mislat deka svesno se oddalecuvam I gi izbegavam a vsusnost jas izbegavam takvi situacii za da ne se posramotam so toa tresenje.. Bukvalno se gubam. Me obzema panikata, se kocam ne znam ni so da kazam ni kako da se "prikrijam". Mnogu drugari izgubiv poradi prokletnicava.. Podobro kazano poznanici I kolegi za pravi drugari prasanje e kolku gi imame.
    Btw posle konjakot bese super Edna prekrasna vecer :))) Edna caska samo mi treba I druga sum :)) :( tragicno znam!!

На eci.sk му/ѝ се допаѓа ова.
  10. SparkyAngel

SparkyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.366

Сањич ја само што се вратив дома, неделава што поминува некако мн убаво ми поминува без гризи за глупости, на почетокот пак имам некое тресење на раце малку паника, од сама што си умислувам некои глупости, ама за 10мин највише ми поминува. Си зимам редовно 2Б6 и б комплекс хаха и си мислам анккс дека не ми може ништо, хаха. И наместо да седам дома и да се замарам глупости со друштво си шеткам по кафиња, по парк навака натака, и преубав ми е периодов да не се урочам :) многу имам напреднато со моево однесување од коа сум на форумов и коа свакам уств што е анкс, и поради тоа сум многу срекна.

Како сте другите? како си поминувате викендов? поздрав& добра ноќ, отидов јас на спиење :*

На SanjaBucka и eci.sk им се допаѓа ова.
  11. SparkyAngel

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.366

Ke бидам кратка значи немој да се замараш дали ке ти се тресат рацете нозете, ова исто к о ја да си се читам ама верувај коа ке ја ставиш таа мисла на ИГНОР за 20 највеке минути ке се изгубат симптомите сами по себе. И полека смирено, верувај дека тие раб никој не ги приметува само ние што сме анкс, си умислуваме и уште толку ке почнат повеке да ти се тресат и раце и нозе. :(
    Што убаво ти почнал викендов, дозволи и така да продолжи без паникио и непотребни грижи, затоа што сети се секогаш кажи си во себе дека се е во ред со тебе, нема зашто да паничиш! :) позз и секое добро :)

На ibanez, SanjaBucka, eci.sk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. 485

485 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    38
    Sparkyangel , jas imam socijalna fobija , bar ja taka mislam .. Ista e so anksioznosta prosledena so paniki I strAvovi samo sto jas pAnikite gi dobivam vo momentot koga stapuvam vo kontakt so luge ne iz cista Mira.. Ednostavno kako so klinci da me buca nekoj dodeka komuniciram so nekoja osoba, dodeka ja se obiduvam da izgleam normalno so taa nasmevka na motonskava faca :/ lele se mrazam poradi ova!

13. nenuska

nenuska Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2010
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    462
    485 mila te razbiram kako ti e i mene mi se desavase istoto,ama glavata gore i tuka sme da si se olesnime :)
    i da ne dozvolime da toneme eve jas si se isplakav preeska i si razmisliv nikoj i nisto ne e povredno od mojot zivot.a mojot zivot kakov ke bide toa zavisi od mene,zato od sega resiv da si go smenam ovoj mnoton nacin,od sega ke setam,ke citam knigi,ke si mislam na ubavi raboti i najvazno veke nema da bidam dobra kako sto bev do sega,ke si pravam kako mene mi odgovara.Poz

На ibanez, SanjaBucka, 485 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. SparkyAngel

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.366
    знам и те свакам мн добро јас бев таква и уште на моменти сум, таман кога ке си помислам дека сум го надминала,знае да се врати и утредента да бидам у депресија цел ден, да си мислам колку смешна сум испаднала пред лугето, а тие уствари појма немаат мене што се ми поминува дома низ главата. заради тоа незнаеш колку многу ми е криво на почеток на лето на еден дечко така безврска и корпа му мавнав, нејкев да искоцам со него на кафе божем мислиш детево ке ме изеде хаха колку сум била смотана... или летово што помина не отидов на пракса 1 месец да работам.. тотално те свакам!
    Само мој совет е да не размислуваш на тоа у моментот, додека осекаш дека те стресува и за 10 највеке 20мин само ке се изгуби, стај го на игнор и верувај дека поминува... :)

На 485 и eci.sk им се допаѓа ова.
  15. eci.sk

eci.sk Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    89
    лелеее срцки мои , незнам дали го прочитавте мојот пост,за мојата ,,приказна ,, со аксот , ама еве и тука ке бидам кратка , значи од таа глупава мисла дека ке се онесвестам,или дека ке умрам цело време што ми се вртеше во главава стварно се онесвестив и тоа не класично туку со некаков си напад сличен на епилепсија, ( а тоа било само од тоа што цело време мислев само на тоа ). после тоа се проверив дури и мојте ми викаат нема поздрава од мене хехехе значи снимав глава, срце, дури и скриен шекер проверував :) и се беше супер. Затоа ке ви кажам дека ништо не ни е , ние не сме болни, само малце сме пречуствителни,и се тоа ни мава на психа... Сите знаеме дека чувството е премногу глупаво , дури имаме чувство дека ке умреме, ама ова ви го кажав и сум чист доказ дека се е во ред со нас,ние сме супер женски :) и никој ништо не ни може , а најмалце па таа глупава анксиозност :) :) :) Нема да се предаваме !!!! Извинете што малце можда ве заморив, ама сакам да казам дека треба да смесвесни дека не сме болни и ништо нема да ни се случи опа дури и кога ни се појавуваат симптомите... Бацки за сите :*

На SparkyAngel и nenuska им се допаѓа ова.
  16. 485

485 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    38
    Eci sk me isplasi sega so faktov deka sepak si se onesvestila I si se tresela ko epilepticar (skraja da e) .sakam da kazam ne bilo samo misla nego I stvarno ti se desilo .. Jas dosega se tesev so toa deka mislite ne ni mozat nisto AMA ete ne e taka :worried: ako mislam deka poluduvam znaci sepak mozno e da poludam , analogno na ova so nesvesticava :(( ahh sparkyangel I nenuska fala vi na zborovite I bodrezot ;) I taka e, ne treba da bideme tolku dobri.. Poradi toa sme takvi ! Ahh I'm zaviduvam na site onie debelokozci so nisto ne gi dirnuva!!

На ibanez и SparkyAngel им се допаѓа ова.
  17. SparkyAngel

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.366
    Какво замарање! Вака само си помагаме мегусебно..заедно сме посилни и полесно ја надминуваме глупавава состојба што знае да не мачи од време на време... фала на советот :)

18. eci.sk

eci.sk Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    89
    485 мила не мислев така дека ке го сватите тоа, немаше ни да кажам .мене така ми рече психијатарот дека валда потсвесно неколку месеци само тоа ми беше во памет,валда затоа така ми се случило ,( за да ме направи посилна претпоставувам зашто и сега кога и да почнам да мислам на нешто лошо, одма пуштам музика, си пејам и пробувам да ги отргнуваммислите ) а на лекар кога отидов ми рекоа притисокот ми бил многу низок во тој момент,или ми паднал шекерот и затоа така се десило... Така да не ме свакајте погрешно , сакав да кажам дека не сме болни... Извинете стварно

На 485 и SparkyAngel им се допаѓа ова.
  19. 485

485 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    38
    Ecisk nema potreba od izvinuvanje tuka sme za se otvoreno da si kazeme ;) sakam da prasam mozno li e dokolku ne se tretira I leci anksov da premine vo nekoja seriozna psihicka bolest ili sostojba?? Anybody?

20. zoceeee

zoceeee Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    70
    zdravo kako ste mi ve citam site pa da napisam i jas nesto mene ovie tri dena mi e nikako kako sto sedam vnatresno mi se trese celo telo kako da me drma nekoj nezzz so e pisete mi cekam pozzzzz do site