Мислам дека имам пишано еднаш, најголемиот проблем башка од се што се таложело во мозокот,стрес,неубави ситуации, нашите мисли не се како на другите,знаете она кога ќе слушнеме нешто недајбоже дека му се случило на некого,обично се размислува" мене не може да ни се случи",е ние размислуваме обратно дека баш нас може да ни се случи
Анксиозноста е нормална појава, секој човек на планетава се соочил со анксиозност тоа е нормална реакција кога имаме стресен период во животот нормално е телото да реагира на тој стрес. Нормална реакција е да си под стрес како резултат на некоја несреќа, трагедија, неуспех. Таа анксиозност трае одреден период и поминува. Кога зборуваме за анксиозно растројство тогаш станува збор за нешто друго и често пати луѓето тука не прават разлика помеѓу анксиозност како нормална појава и анксиозно растројство. Анксиозното растројство се карактеризира со преголема грижа за иднината, за себе си што ја оневозможува индивидуата да функционира нормално. Придружена со панични напади, опсесивно комплусивно растројство, агарофобија, социјална анксиозност. Лицата кои страдаат од анксиозно растројство никогаш нема да речат јас сум анксиозен. Тоа е прво нешто, всушност тие не се ни свесни дека имаат анксиозно растројство, ќе ги направат сите можни прегледи затоа што мислат првично дека здравствено нешто не е во ред со нив и ќе лутаат од амбуланта до амбуланта од лекар до лекар додека конечно не се убедат дека се работи за анксиозно растројство. Гледам дека и на форумов дека всушност многу луѓе и не знаат да прават разлика.
tocno,megutoa samata tahikardija go slabee srcveiot muskul i zatoa se dava toj betablokator za da go relaksira muskulot,t.e.srceto no sekako mora da e daden od internist ,kardiolog,na svoja raka ne
i mene istite mi gi dadoa za vreme na kovid no pod drugo ime i toa vo turska privatna bolnica vo Alanya
Nolpaza ne mi spomnuvaj. Jas bev edna od retkite sto go imav site nus pojavii i ne smeam da ja pijam. Inaku taa e za zeludec, kako Ulkodinot, kako lanuzl.. @Nena Jovanova za tahikardija, davaat verapamil.. I ne e strasno ako nekoj se napie i na svoja raka, ne se opasni. Go smiruva srceto, i ne go napnuva.
Скоро истото го применувам и за исхраната и за останатите работи, ама највеќе се сложувам за книга и друга занимација на мозокот. Секогаш кога се чуствувам лошо си го барам јас како што си го нарекувам некој 'проект". Било што ќе правам во тој момент, ама баш било што. Тетрис играв еднаш. Еве пијам минимална доза на Запира и се чуствувам одлично. Мислам да го прекинам, да пробам. Нај битно колку можеме без лекови само со вакви физички и психички активности.
Zdravo sakav da prasham kaj kogo odite na psihoterpaija ako mozete i da mi pishete vo poraka ili tuka.
Можеш да го најдеш на фб како Лилма, Мартин се вика. Јас не знам каде точно се наоѓа бидејќи кога имам потреба си нарачувам и праќа по карго, мислам дека е од Велес, ако не сум грешка.
Decki denes imam mnogu losi misli, neznam dali e od toa sto imam mn stresen period ama od crni pocrni se mislive i nikako da gi otrgnam od glava, ne e realno od sabajle do sega da imam 5 razlicni bilesti, do glavata mi e znam ama ne mozam da Se sredam
Нормално ли е чувство на кнедла во грло при анксиозност, како да ми стои нешто во грло кога голтам? Овие денови сум отепана со психа. Прочитав дека е нормално, ама сепак да си прашам.
Тој не се зема на пример денеска и утре ќе го земам па два дена нема да го земам па после пак ќе ми текне да го земам. Тоа никако. Се дава при анксиозност како што рече може и периодично месец дена, два но и се прекинува постепено со намалување на дозата а не наеднаш затоа што има ребаунд ефект.