1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Мислам дека имам пишано еднаш, најголемиот проблем башка од се што се таложело во мозокот,стрес,неубави ситуации, нашите мисли не се како на другите,знаете она кога ќе слушнеме нешто недајбоже дека му се случило на некого,обично се размислува" мене не може да ни се случи",е ние размислуваме обратно дека баш нас може да ни се случи

2. ani23

ani23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    775
    Колку време одиш на психотерапија,ако не е тајана?

3. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.665
    Допаѓања:
    16.154
    Анксиозноста е нормална појава, секој човек на планетава се соочил со анксиозност тоа е нормална реакција кога имаме стресен период во животот нормално е телото да реагира на тој стрес. Нормална реакција е да си под стрес како резултат на некоја несреќа, трагедија, неуспех. Таа анксиозност трае одреден период и поминува. Кога зборуваме за анксиозно растројство тогаш станува збор за нешто друго и често пати луѓето тука не прават разлика помеѓу анксиозност како нормална појава и анксиозно растројство. Анксиозното растројство се карактеризира со преголема грижа за иднината, за себе си што ја оневозможува индивидуата да функционира нормално. Придружена со панични напади, опсесивно комплусивно растројство, агарофобија, социјална анксиозност. Лицата кои страдаат од анксиозно растројство никогаш нема да речат јас сум анксиозен. Тоа е прво нешто, всушност тие не се ни свесни дека имаат анксиозно растројство, ќе ги направат сите можни прегледи затоа што мислат првично дека здравствено нешто не е во ред со нив и ќе лутаат од амбуланта до амбуланта од лекар до лекар додека конечно не се убедат дека се работи за анксиозно растројство. Гледам дека и на форумов дека всушност многу луѓе и не знаат да прават разлика.

На KuklickaSk му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Nena Jovanova

Nena Jovanova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.306
    tocno,megutoa samata tahikardija go slabee srcveiot muskul i zatoa se dava toj betablokator za da go relaksira muskulot,t.e.srceto no sekako mora da e daden od internist ,kardiolog,na svoja raka ne

5. Nena Jovanova

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.306
    i mene istite mi gi dadoa za vreme na kovid no pod drugo ime i toa vo turska privatna bolnica vo Alanya

На KuklickaSk му/ѝ се допаѓа ова.
  6. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    16.945
    Допаѓања:
    111.573
    Nolpaza ne mi spomnuvaj. Jas bev edna od retkite sto go imav site nus pojavii i ne smeam da ja pijam. Inaku taa e za zeludec, kako Ulkodinot, kako lanuzl..
    @Nena Jovanova za tahikardija, davaat verapamil.. I ne e strasno ako nekoj se napie i na svoja raka, ne se opasni. Go smiruva srceto, i ne go napnuva.

На Blondie715 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Guns N` Roses

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.665
    Допаѓања:
    16.154
    Бета блокатор или го земаш како терапија постојано или не го земаш воопшто.

8. Nena Jovanova

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.306
    da megutoa sko imas estradistoli nepravilen ritam na srce nikako nesmees da koristis verapamil

9. Nena Jovanova

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.306
    mene mi e daden po potreba,a posle kovidot go koristam sekoe utro

На nena2010 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Karoline

Karoline Активен член

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    14
    Dalie ke mozesh da mi pisesh tuka ili vo poraka kaj kogo odeshe na psihotepraija?

11. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.187
    Допаѓања:
    3.779
    Како делува и за што се зема?

12. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.187
    Допаѓања:
    3.779
    Скоро истото го применувам и за исхраната и за останатите работи, ама највеќе се сложувам за книга и друга занимација на мозокот. Секогаш кога се чуствувам лошо си го барам јас како што си го нарекувам некој 'проект". Било што ќе правам во тој момент, ама баш било што. Тетрис играв еднаш.
    Еве пијам минимална доза на Запира и се чуствувам одлично. Мислам да го прекинам, да пробам.
    Нај битно колку можеме без лекови само со вакви физички и психички активности.

На LadyyGaga му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Karoline

Karoline Активен член

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    14
    Zdravo sakav da prasham kaj kogo odite na psihoterpaija ako mozete i da mi pishete vo poraka ili tuka.

14. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.187
    Допаѓања:
    3.779
    Може ли потчно како да го најдам тој билкар, не сум чула за него од Велес сум.

15. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    7.062
    Можеш да го најдеш на фб како Лилма, Мартин се вика. Јас не знам каде точно се наоѓа бидејќи кога имам потреба си нарачувам и праќа по карго, мислам дека е од Велес, ако не сум грешка.

Прикачени фајлови:

На tanjita му/ѝ се допаѓа ова.
  16. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    2.376
    Decki denes imam mnogu losi misli, neznam dali e od toa sto imam mn stresen period (facepalm) ama od crni pocrni se mislive i nikako da gi otrgnam od glava, ne e realno od sabajle do sega da imam 5 razlicni bilesti, do glavata mi e znam ama ne mozam da
    Se sredam

17. Zokiccc

Zokiccc Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2021
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    114
    Нормално ли е чувство на кнедла во грло при анксиозност, како да ми стои нешто во грло кога голтам? Овие денови сум отепана со психа. Прочитав дека е нормално, ама сепак да си прашам.

18. Guns N` Roses

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.665
    Допаѓања:
    16.154
    Да, тоа е еден од најчестите симптоми.

19. Guns N` Roses

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.665
    Допаѓања:
    16.154
    Тој не се зема на пример денеска и утре ќе го земам па два дена нема да го земам па после пак ќе ми текне да го земам. Тоа никако. Се дава при анксиозност како што рече може и периодично месец дена, два но и се прекинува постепено со намалување на дозата а не наеднаш затоа што има ребаунд ефект.

20. Zokiccc

Zokiccc Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2021
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    114
    Ти благодарам на одговорот.