И јас сум го имала како симптом. Чувството е како да неможеш да голташ, па дури и голтањето на течности ти се чини некако чудно и си помислуваш на се и сешто. Насочи го вниманието кон нешто друго, прифати го како симптом на анксиозност и со текот на времето ќе се повлече.
mene mi e daden betablokator posle nosenje na 72h holter,megutoa mn slaba doza na betablokator ,a inaku posle kovidov strasna rab sto se slucuva so tahikardiite i ekstrasistolite sto mislam deka sekoj vtor za zal ja ima sega taa problematika
Zdravo.. se custvuvam kako izgubeno koncentracija nula bez emocii kako da sum druga licnost kako da se posmatram sebesi.. pred 2 meseci ja prekinav tarapijata piev elicea sega nemam panicni napadi, no ova custvo kako da lebdam me ubiva dali nekoj se naogja vo ovaa situacija...pomognete
normalna pojava posle otkazuvanje na ad ,a kolku trae treba konsultacija so psihijatar koj vi gi dal samite ad
Vekje mesec konstatno trae.. ne sum zadovolna od psihijatarot povekje ne odam na seansi.. mnogu e odvratno custvo mislam se rabori za dep.i der. A imam malo detence doma sum po cel den se osekjam od site blinking odalecena zatoa sto nemam custva ova pocna da me plasi
te razbiram kompletno no mora sepak da se obratis na strucno kompetentno lice sto rab so ovaa problematika,ne se ostava taka,a sama gi ostavi ad,naednas ili postepeno?
Postepeno gi namaliv jas sakav da gi prekinam dali vie ste imale vakov problem? Dali e posledica na prekinuvanje antidepresivi?
Ти сама си ги прекина или во консултација со псохијатарот па тој ти ја намали дозата. Ако сама си ги прекинала, не требало.
Jas sakav da gi prekinam se osekjav OK nemav nikakvi napadi I so konsultacija so psihijatar resivme postepeno da gi namalam na 5 mg taka 2 nedeli e sega vekje ima 2ipol mes. od prekinuvanje na ad I ova custvo mi stana hronicno ovaa posledna nedela mislam I vremeto uste tolku me pravi bez koncentracija da bidam, nemozam ni da razmisluvam kako samo da posmatram se osekjam celo vreme
Многу брзо си ги прекинала. Ако си земала од 10мг требало да скратиш четвртина од апчето две недели, па после половина две неделина и на крај да останеш само со четврти две неделина. Некогаш и кога се чувствуваме подобро не треба да се прекине со терапијата, ама тоа сепак психијатарот требало да ти каже.
Probajte so caj od zolta kantaria. Priroden antidepresiv e I go podobruva raspolozenieto.povekje info na google.
Чај од Маточина, јас порано пиев и навистина ме смируваше, ама после се префрлив на капки Валеријана кои уствари се природна тинктура од Маточина, бидејќи можев капките да ги носам секаде со себе, и ме смируваа при секој паничен напад, се до моментот кога реков дека е доста и почнав да работам на себе, броев до десет вдишувајќи и издишувајќи, велев дека ништо не ми е, и навистина ќе поминеше. Знам дека анксиозноста не е само паничен напад, ама сакав да споделам мал совет.
megutoa kantarion nikako ne odi vo kombinacija so sntidepresiv,znaci oni koi pijat ad nikako ne dmeat da koristat kantarion,vo upatstvata na ad ima bas navedeno toa
Во ред, фала, ете се редактирав, не го знаев тоа бидејќи не пијам антидепресиви, пиев Елицеа еден месец и го прекинав, исто кратко пиев и Деметрин, ова беше пред 4 години, од тогаш состојбата ја менаџирам без лекови.
Изгледа др. Митов не чита . Убаво објаснето за жолтиот кантарион и неговото антидепресивно дејство. https://drmitov.mk/ekstrakt_germanija/
Verapamil ne e betablokator. Toj e prva opcija za tahikardija, se dava i vo bremenost i se zima po potreba, normalno doktor treba da ti kaze dali i sto da se pie. A tocno, beta blokatorite se podolgotrajni lekovi i nema igeacka so niv