1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    Sorry, pogresen reply sum napravila.

Bitno da se razbere beta blokator nikako sami da zimaat clenovite

На Guns N` Roses му/ѝ се допаѓа ова.
  2. SanjaGoran

SanjaGoran Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2021
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    5
    Ve molam za pomos
    Skoro 6 godini se boram so anksioznost... Godina ipol se borev sama potoa morav da pobaram psihijatriska pomos... Mi dadoa terapija...piev zepira edna godina pa seroxat do pred 3 dena koga doznav deka sum bremena 5 nedeli...loso sum...mi se place.. Losi misli non stop...se plasam mnogu
    Ve molam spodelete slicno iskustvo ili nekoj sovet...
    Blagodaram ❤️

3. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    Prvo, bravo, cestitki i lesna bremenost.
    Vtoro, jas sum taka poupatena zosto planiram bremenost so in vitro. Vaka mila sega, odma javi se na psihijatarot, vo period na embryo geneza podobro e da ti gi isklucaat antidepresivite, toa ti e do kaj 12 nedela. E sega ima sostojbi i koga ke se proceni deka mora da prodolzat AD. Toa so psihijatarot i ginekologot.
    Nema plasenje, sega treba da si najhrabra i najsilna. Da si prodolzis so poseta na psihijatar i psiholog, dobro bi ti doslo.
    Drugarka moja dozna deka e bremena isto 5 nedela koga piese Elicea i gi iskluci i nekako izdrza cela bremenost, rodi zdravo i pravo dete. No pak ke potenciram sama nikako isklucuvanje, se so doktor

На SanjaGoran му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Rioers

Rioers Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2020
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    2.730
    Ме спука паничен :party: лежам пред греалка :sun: ладни екстремитети ;(Ќе се спржам :D:D:D

5. SanjaGoran

SanjaGoran Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2021
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    5
    Fala mnogu za cestitkite I za poddrskata❤️
    Jas stom doznav za bremenosta vednas razgovarav so psihijatar I mi rece da go isklucam seroxatot odma...zavcera I vcera se drzev nekako ama deneska vekje cuvstvuvam deka ova ke bide teska borba...mnogu losi misli imam..me stega glavata...samo cekam nesto loso da mi se sluci sto gi prekina apcinja ta.. . Mislam deka ke zavrsam vo ludnica. Nema da bidam dobra majka I sto uste ne...neznam dali nesto na prirodna baza bi mi pomognalo..ili da probam psihoterapija.. . Nemozam na nisto drugo da mislam osven na loso

На Milicaakraavaa му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Milicaakraavaa

Milicaakraavaa Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2021
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    23
    Cestitki so lesno bidi hrabra ova tie najubaviot period vo zivotot uzivaj.... se ke bide vo red ako ne smees da bides na antidepresiv odisi na seansi mnogu podobro ke se custvuvas.. jas imav depresivna bremenost od 7 mes I odev na seansi nekolku pati mnogu mi pomogna razgovor....

На SanjaGoran му/ѝ се допаѓа ова.
  7. SanjaGoran

SanjaGoran Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2021
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    5
    Fala mnogu za cestitkite I za sovetot... Se najubavo I sekoe dobro

8. Milicaakraavaa

Се зачлени на:
    13 октомври 2021
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    23
    Vaka piev heleks od 0,25 pred 4 saati se osekjam denovive mnogu depresivno koncentracija slaba zbunetost e sega naednas osetiv tahikardija mi traese 5 min mnogu epten zabrzano osekjav I prekina se stabilizira..dali e mozno od heleksot?

9. Shia

Shia Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2017
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    469
    Нормално е кога имаш анксиозност и панични напади да ти чука забрзано срцето.
    Можно е ако пиеш прв пат на психа да ти мава ништо страшно, сепак мала доза е.
    Смири се прво и најдобро за ова да му кажеш на психијатарот тој ќе оцени дали е потребно да се менува терапијата.

10. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    Zimajagnesium 2x200 so b6, b6 jas imam pieno i od 100mg. Ima i dosta lekarstva so priroden sostav, ali sto smees od toa treba so ginekolog da se konsultiras. Ne site "travki" se dobri vo bremenost.
    Seansi so psiholog zadolzitelno i joga mnogu opusta

11. katica2001

katica2001 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    82
    2ипол недели на зепира АД. Сеуште исти црни мисли ... само размислувам на болести,смрт и такви глупости и не уживам во животот иако се трудам ,излегувам,спортувам,шетам со пријателки... Паничните напади намалени. Дали ќе биде подобро од лекот,дали е можеби рано и му треба повеќе време? Или можеби треба да сменам нов АД... :| Ве молам за мислење

Последна измена: 15 октомври 2021
    На Simgeee му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228
    Денес доживеав паничен напад седејќи одеднаш ми се уврте во глава дека слушам гласови( извинете ако некого вознемирам знам дека ние анксиозните сме такви), и цел ден читам и се преиспитувам си правам сценарија каде и како ке завршам,дека ке ми се смеат сите со прст ке ме покажуваат...дали ми се причини не знам што се случи со мене...уплашена сум премногу страв ми е дури да заспијам...страв ми е да помислам на такво нешто, иако знам дека анксиозноста не преминува во психоза...ве молам лп ако некој има слично искуство...повторно извинете на постов ако смета пријавете го,но морав да пишам,немам каде;(

13. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.665
    Допаѓања:
    16.154
    Кај некој потебно е подолг временски период да делува АД. Кај секого е индивидуално, кај некои потребно е 6 недели, а кај некој максималниот ефект се достигнува за 6 месеци. Затоа кога ги препишува психијатарот кажува дека треба да се земаат подолг временски период. Консултирај се со психијатарот.

На katica2001 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. katica2001

katica2001 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    82
    Фала ти многу. Вака кога ќе добијам одговор ептен ме охрабрува :) Се надевам дека 2-3 недели се малку и дека за 2,3 месеци ќе се средам. :l:

На Guns N` Roses му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Milicaakraavaa

Се зачлени на:
    13 октомври 2021
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    23
    Dali vi se ima sluceno da stanete od spienje so ogromno negativno custvo kako da si poludel.. a pri toa mi se vrti misla postojano deka ke izgubam kontrola nad sebe

16. Lili93

Lili93 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2020
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    28
    Ne se chuvstvuvam poludeno koga kje se razbudam no se osekjam najdepresivno vo toj del od denot, so negativni misli i pochnuva analizata na celoto telo " dali me grebe grlo, dali me boli glava, stomak, dali mi e ladno zoshto krevam temp ili e ednostavno ladno zoshto e ladno" i listata e premnogu dolga ... Ima periodichno nedela dena da sum prekrasna srekjna i opushtena bezgrizhna i posle pak po staro preku nokj ... Me umoruva ovaa sostojba

17. Lanic

Lanic Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2016
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    1.265
    Najprvo cestitki za bremenosta!Pominav niz istoto,se macam so ankcioznost 7 godini,no bez nikakva terapija samo so poseta na psihlog.3 godini se obiduvavme za babe i po pat na invitro ostanav bremena.Milion prasanja vo glava kako ke ja iznosam bremenosta zaedno so ankcioznosta.Imajki vo pedvid deka imam rizicna bremenost kade 4 meseci trebase samo da lezam,a da ne ti kazuvam deka do 19h sama bev,soprugot na rabota bez nikoj.Prvo okupiraj go mozokot,zemi boenka antistres,slusaj muzika.Stalno koga ke me fatese ankcioznost i strav ke se zatvorev vo spalna slusav muzika relaksiracka pa duri nekogas sum zapletkuvala lancinja za posle da gi odpletkuvam kolku nesto da pravam za da se smiram.Koga ke pocne da kloca uste posvesna ke bides deka vredi da se boris,ke crpis sila preku povrzuvanjeto so nego.Sekoe sabajle se molev za do kraj da ja iznosam bremenosta i toa nekako mi davase duhoven mir.Razovaraj so bliskite,pa i so psiholog za polesno da ti bide.Veruvaj vo sebe ke se iznenadis od samata sebe kolku si hrabra i kolku mozes.Ti posakuvam ubavi i mirni denovi,zatoa sto veruvaj ne postoi poubavo nesto od ovaa blagosostojba vo koja se naogas.Ke bides prekrasna majka

На Blondie715 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. calm-girl

calm-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2021
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    906
    Дали болките во стомакот и главоболката се нормална појава кај анксиозните личности?

19. Zokiccc

Zokiccc Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2021
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    114
    Кај мене да, ваљда и кај другите, и желудникот исто.

На calm-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  20. calm-girl

calm-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2021
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    906
    Дали кога ќе станеш од лежење, седење, клечење и кога ќе направиш неколку чекори дали се чувствуваш како пред несвестица да си? Ако имаш такво искуство и ако си отишла на лекар, те молам кажи ми што ти рекоа.