Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    девојки гледам се мачите и вие со истото :/ баш ми е жал , но со голема храброст ,сила и борба ќе го надминете ова..
    485 анксот неможе да премине во сериозна психичка болест ,значи тоа е како мала психоза исто и како нервозата пример ако се нервираш не мора да значи дека ќе добиеш нервен слом ;)
    така да уживајте и не мислете во што може да премине неможе во ништо ,ако не се третира ќе биде вака како што е во моментот само се повеќе ќе ве мачи мислата зошто не си оди од мене ...а за да си оди треба нормално да ја избркате ... јас многу време се мачам со таа сосотјба имав еден период кога бев ептен крш седев дома ,лежев нон стоп ,единствена акција ми беше што одев на прегледи по болници за на крај да од сите места кај што бев и очекував да ми кажат дека навистина сум болна од нешто ,бев испратена со насмевка дека ништо не ми здрава права сум и да не се замарам ,а мене тоа уште толку ме собори на земја зошто сфатив дека се е до мене ...па тогаш започна мојата борба ,како прво ја прочитав книгата panic away обавезно да ја прочитате ,мене ми помогна че ви помогне и вас ,па само верба понатаму и сила зошто вопшто не е лесно ,да не ве лажам ,но сепак е полесно од тоа да го трпиш секој ден тоа неубаво чуство ...започнете веднаш ,ќе успееете верувајте ,јас ја надминав како и многу други овде на форумот ,не дека не ми се враќа понекогаш но не е тоа тоа ,веќе знам како да се однесувам со неа и набрзинка да ја избркам и го научив штосот ;) само ве молам не се плашете од ништо ,дека тоа е само состојба на умот и не може да ви се случи ништо ,со тоа што eci.sk се онесвестила и самата вели дека било поради паднат притисок ...
    поздрав до сите
    пс ако ја немате книгата пишете ми во лп мејл ќе ви ја пратам

На ibanez и eci.sk им се допаѓа ова.
  2. PetraPanka3

PetraPanka3 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    432
    Ненушка многу заебано е кога си во оваа состојба а нема кој да те разбере, те сфаќам потполно кога велиш дека си скршена и дека ти фалат многу работи. Свесна си што ти треба - позитивни мисли, но треба и да ги применуваш. Секојдневно по една позитивна мисла и почни да работиш на самата. Никако не смееш премногу често да размислуваш за себе и да анализираш, тоа многу лошо влијае, најди некое хоби, прави се што ќе ти го исполнува времето ... кога имаш време почни да го читаш форумот од почеток, ќе прочиташ многу храбри девојки и начини како се избориле со ова...

485 што ако не го испиев коњакот?!?! е што де? е ништо друго , освен познатите паники , мозокот и телото никако да се согласат, леле ќе ме видат , ќе ме анализираат, ќе ме озборуваат . Ама јас од срце ти советувам никако да не се одалечуваш од твоите пријатели и да се изолираш од се, знаеш ли колку работи јас така имам испуштено, колку пријатели ме имаат заборавено, зошто?!? не оти ми помогна тоа , тоа само уште повеќе ме врати назад . Ден денес ме фаќат стравови и паники и на шетање и кафе пиење, ама подобро ќе излезам, отколку да се тупам сама со себе.
    п.с штом си го нашла ти лекот (коњакот) без него не излегувај од дома :lol:

Спаркѕ Ангел убавиот период да не ти престане :)

Зоце мислам дека најмногу тебе те имаат советувано и затоа врати се наназад на форумот и ќе најдеш одговор.

Си ги поздравувам сите , да не ги набројувам , и ви посакувам убав ден , многу ми е драго што сте се распишувале на форумот :)

На nenuska, ibanez, eci.sk и 2 други им се допаѓа ова.
  3. SanjaBucka

SanjaBucka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    460
    Девојки, олабавете се малку, премногу самоанализа не е добра, не правејќи ништо друго и од попот капата ќе ја најдете во Вас.
    Неизлегувањето од дома, од друга страна па десетиците илјади мисли што ве опкружуваат во моментот кога сте излезени, сфатете дека се само Ваши и не очевидни за другите присутни. Може да ве забележи само Вашиот најдобар пријател со кој делите љубов и разбирање од детството, па некогаш дури и тој.. Искрено, не знам како е да немаш вистински пријатели, зашто јас имам и секој ден сум се посреќна и посреќна ради тој факт, но и факт е дека сите некогаш се чувствуваме осамени и без љубов, што не значи дека е така. И ајде, прашајте се, кој е виновен за тоа?! НИЕ САМИТЕ! Се‘ што сме дозволиле, не допрело, за се‘ што ни се случува во животот, ние сме си виновници, тоа е карактер едноставно и не е лесно да го смениш, некој е гипс, некој е емотивец тежок, но секој може да каже стоп и да почне сосема нов почеток. Како што кажав и предходно, не можам да изберам како ќе се чувствувам, но можам да изберам што ќе направам во врска со тоа! Кога бев во најголемиот анкс период, јас стекнав најмногу пријатели, и ден денес го правам тоа, позитивноста никогаш не ја изгубив, и не се плашам дали ќе се посрамотам некаде со некој испад, зашо ако некој ме сака во најлошото, во најдоброто не ме ни заслужува!
    485, нема да полудиш, верувај ми, и еве јас ти ветувам дека ако некогаш излезеш со мене, нема да имаш страв од луѓе, барем не од мене, ќе ти го канализирам тоа чувство. Не знам ни јас како, но некако ќе биде ... И коњакот, да, понекогаш е добар, но никако да ти стане навика, е тоа веќе ќе ти биде болест, а сево ова што не погаѓа е само состојба која е минлива, јас ја минав, ќе ја минете и Вие.
    Шетајте и дружете се, колку и да ви е мака, недела дена ми се врти, па што, нека се врти, јас пак ќе искочам сега и ќе си го обележам лицето со насмевка како и секој ден, затоа што не мислам екот на најубавите години да го минам во прашалници .....

Пепи те барам подоцна .. :*
    Аделче, ако си во можност титни ми ;)

Поздрав до останатите ...
    Секое добро девојки и момци ... убав ден ...

На anggell, ada21, eci.sk и 2 други им се допаѓа ова.
  4. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.458
    Допаѓања:
    12.628
    јас вчера имав ужасен ден ,синоке 3 саата се борев со проклетата паника ама не попуштам не пијам ништо за смирување ке застанам и јас на нозе па што сака нека биде ке бидам старата јас, се будев два пати нокта во паника но пак помина денес е малку подобро али ке биде уште подобро не треба да се откажуваме, кај мене проблемот е што постојано мислам на тоа како да ја чекам да ми тропне на врата додека имам испити нема ја со недели да се јави а сега веке 3 недели немам за учење ме замара постојано по неколку пати во ден еве синоке дури 3 саата се мачев, ке помине и ова сигурна сум, ова ни е само лош париод,сега па какко што сум пред мензис човек да полуди депресија,анкс, ама кога ке бидеме во климакс ке бидеме главни веке ке знаеме како да се справиме со него ке бидеме спремни :rofl: :lol: нели девојки ве поздравувам сите и имајте убав ден :*

На PetraPanka3 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. SanjaBucka

SanjaBucka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    460
    Лееее што печатни грешки имам во предходниот пост, се извинувам ради нив, од брзање сум испуштила неколку зборчиња, нема врска, секако е разбирлив текстот ...

Него постов ми е за Пепи ... одам на баскет , МЗТ vs ТОРУС, ајде .. ќе викаме најгласно што можеме, не знаеш кое олеснување е тоа .. :D ...
    Цел викенд ми е спортски настроен, или сум на натпревар или јас се натпреварувам ... Уххх, бесценето чувство .. :). Ајде сега фала многу пријатно .. :)

6. PetraPanka3

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    432
    ПА НЕ СИ ФЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРР.... АААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА ЛИГИ МИ ПОТЕКОААААА, САКАМ И ЈАС...

АЈДЕ У ПРВА ПРИЛИКА СИТЕ ДЕВОЈКИ ОД ФОРУМОТ НА НЕКОЈ СПОРТСКИ НАСТАН :)

БУЦООООООООООООООООООООООООО

На SanjaBucka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    98
    вашата адела е на добар пат да стане пијандура

На 485, SanjaBucka, SparkyAngel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. ibanez

ibanez Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    102
    NENUSKA_zal mi e sto se cuvstvuvas osameno.Samotijata go hrani anksot...zatoa izleguvaj ili vikaj komsiki kaj tebe na kafe-muabet.Ne se sekiraj sto maz ti ne te razbira i e bez nezen zbor za tebe....Jas sum 30g.so maz mi i mozam da ti kazam deka sega gledam deka tie se mnogu poslabi od nas....(posilen pol -zimi majka)Toj da e na tvoe mesto ke kukase na cel glas...Zatoa potpri se na tvoite sili i ke vidis deka mozes MNOGUUUUUU poveke nego sto mislis.Nemoj da stavas lazni nasmevki poradi drugite-bidi si svoja...Pravi si raboti sto te usrekuvaat i voopsto da ne ti e gajle dali na nekoj mu smeta.......Jas denes so komsikata bev vo JUMBO.Edvaj me nakani da izlezam.Barav 300izgovori ,no OTIDOV.Neznaes kolku mi se tresea nozete..Bev kako seljak otiden vo NewYork!!!Lugeto gi gledav kako niz magla a srceto...da ne ti zboram!!!Gi vidov bulite i si rekov-;E dosta e,,ne se valjda tie posilni od tebe...Uzivaat vo mojot roden grad ,a jas ke umiram....Stisnav dusa i prodolziv...Ne znam sto razgleduvav,ja slusav komsikata kako zbori, no da ti kazam PRESREKNA SUM!Utre pak ke odam negde!Ve sakam site!!BIDETE VO DOBRO RASPOLOZENIE ZA PRAZNIKOV!!!!!!

На dunja, nenuska, eci.sk и 3 други им се допаѓа ова.
  9. SparkyAngel

SparkyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.366
    прееска на фб некаде ја прочитав мислава и да ви ја постирам и да ве поздравам
    Никогаш не ја спуштајте главата долу,чекорете самоуверно со насмевка на лицето, и не губeте надеж! Cе ќе си дојде на свое место...!! полека полека ја надминуваме анкс заедно! ;)

На eci.sk и ibanez им се допаѓа ова.
  10. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    98
    јас полудувам и искрено повеке и не ми е гајле што ке стане со мене

На anuskaNESTLE му/ѝ се допаѓа ова.
  11. SanjaBucka

SanjaBucka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    460
    Пепи, не викај, дојди, ќе одиме секогаш кога ќе игра мојот тим ... :)
    Чувај глас за таму, зашо јас оставив гласни жици на трибини :D , се издував и сега ќе одам да отспијам една партија .. Бацки мила .. абе знаеш дека не те чув денес, ми недостасуваш .. :)
    Те гушкам и бакнувам ... :)
    Поздравинела .. :)

12. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.105
    Исто !!
    Ма шо сака нека биде, кренав раце од мене, од сите мои симптоми, па кај ме водат нека водат, сега за сега убавко ми е :?:

13. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    и мене таман ми беше убаво ,си учам по цели денови :D и денес опааа не анксиозноста но се разбудив со болки во жлибината имам кај умникот како некое меурче подуено ми е и ме боли страшно неможам ни да голтам , да не знае некој што би можела да ставам или да пијам да ми помине ,бидејќи на заболекар не ми се оди во ск немам ни книшка во мене ништо ,ќе ме банкротираат :(
    леле мрав да ви се пожалам :(
    анушке баш ми е мило што си добро ,изгледаш како да си се заљубилааа :)))

14. princessofthedark

princessofthedark Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2010
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    151
    аууу колку сте се испопишувале неможам да ве прочитам. Бев зафатена на онкологија со терапијата и сега кога сум дома можам да ве читам и да пишувам. Да не испадне само дека сум од тие што само се жалат па ги нема после. Инаку сум добра ваљда со оглед на тоа што сум во изолација и што немам видено човечко суштество скоро недела дена сум добра. На моменти мислам дека ќе умрам или дека срцев удар ќе добијам ама брзо ми поминува и не се умарам многу многу. Мислам дека коа ќе излезам од ова изолација се ќе биде супер ама дотогаш ќе се трудам да не скренам :)

На danika и PetraPanka3 им се допаѓа ова.
  15. PetraPanka3

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    432

Здраво Ада, има едно од галафарм , спреј за уста и грло со прополис ... еве ти линкче , мислам дека ќе ти помогне

http://www.tc.mk/shopping/galapro-sprej ... rlo/3405/1

На ada21 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. danika

danika Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    136
    Здраво драги мои луѓенца :) еве и јас да се јавам на темата,инаку ве читам речиси секој ден,ги поздравувам новите членови ненушка,еци,ибанез(и други нови што ги има неможам моментално да се сетам на сите што пишаа-нема лутиш ;) ),одлични совети им дадовте сите стари членови од страната анкс,мора да се избориме со самите себе,и да чекориме со крената глава напред :!:
    Адела и Анушка некако ми се во ист фазон,нема предавање,мора да се успее :*
    Никогаш не ја спуштајте главата долу,чекорете самоуверно со насмевка на лицето, и не губeте надеж! Cе ќе си дојде на свое место...!! ова го потенцирам и јас,а го напишала Спарки ејнџел,одлична мисла :)
    Јас добра сум,на моменти ми доаѓаат така некои анкс мисли и нерасположение ама за кратко и потоа ги бркам и си продолжувам сама свој газда :D тргнав во потрага по работа еве денес поминав на места кои имаше некои огласи па здравје се надевам ќе биде,а плус тоа секаде се возам со колата 8) стекнувам возачка навика :D

Поздрав до сите,love youuuu :hug:

На anuskaNESTLE, ibanez, SparkyAngel и 2 други им се допаѓа ова.
  17. nenuska

nenuska Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2010
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    462
    Dobar den mili kako ste mi?Jas eve da vi kazam vcera mi se javi drugarka mi za setanje me ubaduvase 1 saat i ajde nekako se resiv ke odam,do avtobuska bev dobra i si mislam neli super sum nema nisto da mi se sluci,ama ete ti tahikardija odednas kako ke bide,sto ako mi bide loso,plus i sin mi so mene.Ama za sreka samo sto pocnaa glupavite misli dojde avtobusot se kacivme vnatre sretnav edna skolska so nea muabet i zaboraviv na stravot,si bevme na pica pa od tamu vo ramstor e i tamu me fati nekoja mala panika kako sto ama sreka nisto ne pocustvuvav super bese se .Si se iznamuabetivme i srekna bev sto ne pomisliv na glupavite moi misli :rofl:
    Ama eve sabajlevo sum nekako epten za nigde se me nervira se mi fali nesto,nikoj ne me razbira kako mi e od domasnive neli site vikaat psiha deka sedam doma i jas si go znam toa ama sto da pravam koga pustoto nekako nemozam da najdam rabota bev po site butici recisi nikade nema oglas,a sekoj den da setam treba finansii a iskreno nemam do tolku za da mozam cesto da izleguvam.Sakam da si pomognam samata sebe si zosto jas ako ne si pomognam nema koj nikoj ne mi dava podrska da recam onaka da stoi pozadi mene i da me ohrabruva se nekako samo ne misli gluposti e od toa veke mi e preku glava kako bozem jas sakam da mislam ama toa ti e ke moram sama da se boram zosto ne se povredni drugite od mene i posilni neli? Taka da site sto imate nekoj koj celosno ve podrzuva bidete srekni za toa bidejki eve mene nikoj osven vie.Prostete postov nekako bez veze go napisav ama se mi e taka ispomesano i vo glavava kako i da e pozdravce i samo napred ke uspeeme :rofl:

На ibanez му/ѝ се допаѓа ова.
  18. SparkyAngel

SparkyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.366
    danika LIKEEe тоа со колата што стекнуваш возачка навика хаха уште малку јас и во тоа друштво ке ви се придружам, ајдееее и побрзо да најдеш работа. Доста сите се жалиме со анкс малку срекни вести да прошараат низ темава! :* поздрав девојкииии ;)

На ibanez, nenuska и danika им се допаѓа ова.
  19. danika

danika Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    136
    Ја имам возачката веќе 3,5 години,ама од август ја користам интензивно,пред тоа многу ретко. Но сега немам гајле ама ич :D си возам без проблем,да не се урочам :D хахаха
    Сега и работа да најдам па да се комплетирам 8)
    Ајде и ти драга полагај возачки испит и одма со колата низ град ;) па нека оди во неповрат и анкс и сите други глупости :!:

На SparkyAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  20. nenuska

nenuska Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2010
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    462