1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. calm-girl

calm-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2021
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    906
    Премногу боли, знам. Кога ми почина блиска личност, баш тогаш бев под терапија, пиев некакви лекови, на погребот на личноста таму ми дадоа лекови за да не колабирам или не знам точно зошто. Не знам ни јас самата како се смирив воопшто откако ми почина блиска личност... Сеуште чувствувам празнина и ми доаѓа тежина кога ќе се сетам на мигови поминати заедно...
    Животот си тече понатаму... Човек доаѓа и си оди...
    Ама празнината е секогаш празнина... ;(

2. Milicaakraavaa

Milicaakraavaa Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2021
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    23
    Se cusvuvam mnogu prazna, nemozam da razmisluvam, kako se sto imam pominato nikogas da ne sum pominala,ne sum svoja cudna sum,cudno se osekjam,se zamisluvam,nz kako da objasnam ako nekoj znae kako da ja nadminam ovaa situacija neka piss

3. Zokiccc

Zokiccc Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2021
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    114
    И јас сум така. Не сум своја, не знам мислам ќе полудам. Тешко ми е веќе секој ден да се оптоварувам со мисли да не умрам, па од друга страна и паничните напади ми се зачестија. Денес требаше да одамнќ на лекар, вчера среќна бев, си викам е конечно ќе ми кажат дека ништо не ми е и ќе ми помине мислата, сабајле станав и не отидов. Е до толку веќе ни желба немам за ништо. Како изгубен случај сум.

4. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.665
    Допаѓања:
    16.154
    Примаш терапија?

5. Zokiccc

Zokiccc Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2021
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    114
    Не. Еве повеќе ќе кажам за мене.
    Во август месец оваа година ми се појави топче на брадавицата, прочитав на интернет што може да е, секаде пишуваше рак, се штрекнав од тогаш во глава дека имам рак значи секој ден ми е вака. Во меѓувреме моја драга личност заврши во болница поради ковид вакцина. А исто така имав голема траума до мои 16 години. Сето ова изби поради тоа што прочитав дека е рак топченцето што го имав, бев на лекар, ми направија ехо, немав ништо, некоја жлезда ми се воспалила, крвна слика ми направија уредна. Ајде тогаш ми олесна тие 2 3 денови, и после почнав за секоја болка да мислам дека е рак, не знам, ама се нервирам вака.

6. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.665
    Допаѓања:
    16.154
    Треба да одиш на психијатар да ти препишат терапија за да не се мачиш вака секоја ден, нема ништо лошо во тоа, ќе се средиш.

7. Zokiccc

Zokiccc Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2021
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    114
    Фала ти за одговорот. Да не го најдев форумов, да не прочитав дека има многу како мене, ќе се штрекнев повеќе. Се нсдевам сите ќе сме добро еден ден.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  8. katica2001

katica2001 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    82
    @Zokiccc буквално истиот случај сум и јас ... Дури и кај мене исто така почна . Пијам 3 недели АД имаше подобрување но изминативе 3-4 дена пак по старо. Би требало да е рано уште за терапијава да делува. Обавезно иди на психијатар да не си направиш полошо .

9. lovely girl M

lovely girl M Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2018
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    625
    Ostavigi mislite da si pominat niz tvojata glava i ne se voznemiruvaj za niv . Tie se samo misli i nisto povekje. Zatvorigi ocite disi dlaboko I analizirajgi mislite koi te voznemiruvaat. Prashajse zosto bash takvata misla te voznemiruva I kako pocna da mislis bash na toa. I povtorisi deka taa e samo misla I ke pomine a tebe nisto nema da ti nashteti.

10. Nena Jovanova

Nena Jovanova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.306
    a sto i se desi posle vakciniranjeto?

11. Nena Jovanova

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.306
    tuka potsvesta ja nadvladuva svesta i zatoa mislis deka sve e ok i ne si voznemirena megutoa samite simptomi ti pocnuvaat,potsvesta e zafrkana rabota kaj lugeto,istoto i jas sum go minela i sum se zapraeuvala zosto bez da imam medicinski argument za toa

На Anna82 и Guns N` Roses им се допаѓа ова.
  12. maja.mitrova

maja.mitrova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    171
    Koleskara imase demek stomacen virus, povrakanje pa posle treska.. pa bese doma tri dena i dojde na rabota.. sega ni kazuva oti nekoj domasen bil pozitiven.. jas cela vo panika.. misli me utepaa.. ona nema nikakvi simptomi.. ni pa mazot i, na dr sprat ziveat ama ke se testore.. mene psiha me utepa.. stomak me boli, osekam kako non stop da sum gladna , mi se jade ama imam gasovi i me boli zeludnik.. sega si pravam film, da ne ekorona ili nekoj dr stokacen virus?? Poluduvam.. zosto sme vakvi bre, zosto ne znaeme da si bideme sami podrska i sila

13. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228
    Денес сум буквално како воз да ме прегазил...цел ден во кревет не ми се разговара со никој и ништо не ми се прави...не можам да се соберам немам сила да станам...лудило ме фаќа само лоши сценарија во глава

На 90's Lolitaa му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Nena Jovanova

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.306
    stom si na dr sprat nema sansi da si inficirana so virusot,a seto toa dr ti e na nervna baza,ako imas virus tesko deka bi imala apetit za jadenje beruvaj,posebno ne kovid

На maja.mitrova му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Okica

Okica Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2012
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    484
    Дали сте пробале со хомеопатија ? Мене искрено многу ми помогна. Кога веќе дигнав раце од доктори, само ме препраќаа еден на друг ,случајно дознав за хомеопатија. Не е трајно решение, ама па можеш да ги контролираш чувствата..Се работи за капки кои кога ги користиш те смируваат.

16. Zokiccc

Zokiccc Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2021
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    114
    Луѓе, ве молам за помош, срцево ќе ми испадне од гради, па како што паничам уште толку чука, како да го смирам?
    Еве сега мерив на стоперка, за 1 минута 108пати.

17. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.252
    Напиј се апче за смирување.
    108 не е страшно.
    Нормално е во стрес да ти се убрза пулсот.

И најди нешто што ќе ти одвлече внимание.
    Да не седиш цело време и да си го наслушуваш срцето, да си го следиш дишењето и секоја физиолошка реакција на организмот.

Како дојде, така ќе помини.
    Нема да те убие!
    Имај на ум :hug:

На Nena Jovanova му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Nena Jovanova

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.306
    108 e blago pokacen puls do 100e normalno,od 60-100se dvizi pulsot kaj covekot,toa ti e od anks ili panicen napad

19. calm-girl

calm-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2021
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    906
    Јас сум така секој ден. Паничам и за тоа што треба и за тоа што не треба ни малку...
    Пред некој ден така испаничив ептен за глупост. И раце и срце, а бе се ми се разигра од паника...
    Почнав да губам контрола над себе, правам работи како да немам ни малку разум...

Од причина што не сакам да ја откријам јавно, премногу се растажив, таква тежина ми дојде на срцето и не можев да заплачам, а сакав за да ми олесни тежината. Како да ми пресекнаа солзите...
    Дали за пресекнати солзи помага психијатар?

20. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228
    Веројатно од тоа и си патиме...чуваме во себе некој ќе се исплаче па ќе му олесни...и јас тешко плачам ама кога плачам има мн голема причина...всушност плачам откако ке помине се

На GirlLove, SpoiledBaby, calm-girl и 1 друга личност им се допаѓа ова.