Јас одам на психијатар на 2 месеци. Аа на почеток одев на две недели, па на месец и сега сум на 2 месеци..
Не помнам убаво зошто ми даде упат за да ми се испита тироидната жлезда. Се сеќавам дека се жалев од замор и дека кога многу ми е тешко, знае да ме заболи тироидната жлезда. Многу знам јас што ме боли. Таму само лекарите знаат, јас само треба да кажам каде ме боли. Ама битно таа препорака ми ја даде за кога ќе осетам болка на тој дел од вратот.
Ne znam dali me razbra prasav za PSIHOLOG,ne za psihijatar,stom sme na lekarstva sekako ideme na psihijatar.
Posle period na anksioznost i panicnj napadi koi me potrajaa nekolku dena.. denes smirena sum ama teloto ne .. imam tahikardija , kako teloto da mi treperi, a bas naprotiv, se custvuvam ok.. sto moze da e?
Imas probano da pesacis redovno? Jas za taa anksioznost pesacam primer 3 km denot i mi se olabavuva teloto...veke ako mozis poveke podobro... I dali imas provereno tiroida? Nivo na tiroidni hormoni? Mene mi se niski. Pocnav dodatok vo ishranata da zemam, i ja namaliv dozata na terapija. Preku eden den pijam. Osekam deka e podobro. Vidi ispitaj si hormoni i vitamini i minerali. Iskluci toa. Tuka nema e takva svest i kultura na redovna proverka na se ednas godisno. Mislam deka vo biotek mozis da ispitas se.
@nena2010, извини вака, сакам да те прашам нешто во ЛП, кратко прашање, но не можам да ти пишам. Може да ми пишеш да можам да те прашам нешто, те молам?
@calm-girl самото од себе ќе ти дојде. Нема зошто да се грижиш (иако вака го пишам не е баш лесно), нормално е да те погоди нешто ептен (а очигледно те погодило на подлабок начин од вообичаено) и да немаш солзи после. Не се форсирај со филмови, туку чајче и масирај слепоочници.
Ете така...за жал некогаш најблиската личност ни прави да се чувствуваме така како што се чувствуваме
Дали треба да бидам загрижена и да посетам психијатар ако доживеам паничен напад со времетраење 35/40 минути? Не знам како успеав да се смирам по тие 40 минути, помислив дека ќе умрам. Никогаш претходно нападот не траел толку долго. Не можев воздух да земам. Станав од кревет и едвај стигнав вода да се напијам. Немаше шанси да можам да стојам на нозе. Навистина беше премногу време, ама ситуацијата многу ме растажи и истиот ден имав менструација прв ден и ми прекина поради истото. По тој ден имам некои кратки панични напади во текот на денот ама не траат повеќе од 2/3 минути. Чувствувам дека цело тело ми се тресе внатрешно и имам тахикардија пред спиење, ама се убедувам себеси дека не ми е ништо. Косата ми опаѓа премногу и спијам по дванаесет часа. Можеби потсвеста реагира, не знам што ми е.
Zdravo jas sum nova ovde i sakam da vi kazam dolgo vreme patam ot napadi na panika grdo je stvarno i dali i vas vi se ima sluceno vo guzba ste i sakate da begate da barate vrata za izles a neznaete ot kade da begate i mislis na sekoeto ke padnite stvarno jas so ova se borram dolgo vreme i kako struja me fajka vo srceto mi pominuva nis moeto telo kako struja i taka pocnuva kaj mene panikata i plus sum so dve mali deca mazena i neznam kako izleguvam na krai i samata so ova ankziosnosta stvarnooo grdo je nemozam da trpam veke nemozime da zivejme na raaet
Se plasam da patuvam se plasam podaleku da odam se mislam kemise sluci nesto i doma mie naj ubo nemozam da svatam otkade doaga seto ova kako film je ankziosnosta toi pominuva nis tebe i zaminuva a tisi samo smatrac na tvoeto telo ne tie nisto interesno sakas da zivesh ama nemozish koga fajkat pusti napadi se posle si kako tepana ot ankziosnosta isto i ot visocina se plasam se sho postoi vo sveto mislam deka se mene kemi se sluci ot avion se plasam koga ima sonce isto naj mnogu mi smeta pret menstrualen ciklus imam isto napadi recisi sekoi den so istooto se borime eden den ne sum dobra ot sabajle pocnuvat losite misli i posle celden cekam kako nekoi napad da doidi navistina nemie ic uboo
Ужасно се чуствувам,добив,во главава во душава безвеза ми е,неубаво чувство,знам дека од што добив,и капак на се кренав температура,и тоа знам дека ми е од што добив,ама пак некако паника ме фаќа,градиве ме стегаат,препотувам,а трета смена сум.Си мислам нешто недај боже ќе ми се случи,и мн сум напната.
Ок штом несакаш во порака кажини кај кој биоенергетичар беше и дали ти го излекува зуењето во уши трајно дали и сега немаш зуење и на колку третмани беше