1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Lili93

Lili93 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2020
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    28
    Eve me mene :)) Nikogash ne sum bila panichar ni neshto slichno na toa, ostanav bremena i vo 23ta nedela mi rekoa deka imam skraten cerviks i bev na progesteron do kraj na bremenost, od tuka taka malce pochna grizhata i stravot za predvremen poragjaj, vrtoglavici loshenje itn. Bidna se okay se porodiv vo policiski chas, se drzhev super i pokraj toa shto bev sama so soprugot prv pat so novorodenche itn. Se beshe okay se dodeka posle 11 meseci ne fativme korona. Tuka se urna se ... Jas koronata ja pominav prilichno lesno, proliv nekolku dena, izguben apetit vkus i miris, gadenje. Soprugot beshe vo poteshka situacija, pagjashe saturacija, edvaj se dvizheshe i izgore od temp 10 dena, pak sami vo cela situacija. Ozdravevme i pochnav da sum super no kratko traeshe... Posle 2 nedeli pochnav da dobivam strashni grizhi, strav, so eden zbor najverojatno razviv aneksioznost... I da temperaturata mi e chesto pokachena do 37.1 bez da osekjam treska nastinka itn. Posebno 2-3 dena pred dobivanje se osekjam uzhasno, premn ladno, najgrdi misli vo tie denovi, odenje vo wc po 3-4 pati od stres... Shto nikogash ne mi se desilo porano...

2. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.187
    Допаѓања:
    3.779
    Душо, како јас да пишувам со твојот ник :D. Сите можни болести мислев дека ги имам. Толку имав истражувано што мислам дека попаметно беше медицина да запишам. Јас кога мислев дека имам леукемија и дури бев толку убедена што јас сама на специјалист заминав, без упат. И тој ( сега не знам дали да ме смири) ми рече, како леукемија со железо 17.
    Ако крвната слика ти е во ред, не се плаши. Знам дека сега тоа не е возможно ама смири се.
    Јас исто така имав вртоглавици на секое движење, се како што опиша. Дури во маркет кога бев во голем прсостор со многу луѓе исто ми се вртеше. И испитував се буквално, нит бев анемична нит ништо. Но се испостави дека хематокрит имам малку пониско од нормалните вредности.

На calm-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Kipce

Kipce Активен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2021
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    9
    Mise smace veke ot ankziosnosta non stop imam.napadi na paniki pa koga sum vo guzba poike mi idi da padnam pa pijam valeriaan caj ot kamilica baram spas i mi leta ot natre samo kako sruja me fajka i napad srceto mi izbrzuva toa e ankziosnost

4. meri11

meri11 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    53
    Ќе ве молам одговор, и мене истово ме интересира?

5. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2014
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    1.422
    И мене ме интересира, освен ако е бионергичарот Ласте.
    Кај него веќе бев и не ми помогна, за жал.

6. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Да,тоа е анксиозност,мене тоа речиси ми е надминато,земи апчиња на природна база,релаксан на пример,пробај со магнезиум,бедоксин.Ако не ти помогнат тие,побарај си упат за психијатрија за да не се мачиш со години,мене матичниот не ми кажуваше дека имам анксиозност ,само ми ги опишуваше симптомите и ми велеше млада си за апчиња.Потоа разбрав што ми е од интернет,ама веќе бев влезена во понапредна фаза и тогаш не сакаше да ме прати никаде,и на крај кога го достигна врвот при мн стресна ситуација,почнав да тонам во лежење ,да имам панични во сон,со пулс 150и покачен притисок,видов дека не ми обрнува внимание си сменив матичен и ме пратија одма на психијатрија,ми препиша психијатарот терапија и колку толку,сега сум подобра.Моментално не пијам ништо.

7. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Тоа пред да добијаш е скоро кај сите,јас некни пред да добијам и кога добив бев ужасно,дури и температурата кренав.Ианку и мене со короната ми се врати анксиозноста,не дека беше замината,ама бев стабилизирана,лани од Ноември кога фатив корона се од почеток ми се врати,плус сиот стрес пред тоа што го имав,што си го собирав,и оп корона и толку, анксиозност на најако.Повторбо на почеток,ама ние сме борци,ќе издржиме и ќе се бориме,некогаш подобро некогаш полошо.

8. Kipce

Kipce Активен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2021
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    9
    Isto i mene mi prepisha doktoro lekovi i me prati na psihijatar ama jas ne se slozuvam da odam na dva uma sum dolgo vreme veke trgam maki i mene taka mi cuka silno srceto potam ot racite nocite nemie nisto interesno malce da se nerviram odma me fajka ne ubo abe eksik stvarno mie tezko pijaf ednas apcijna sho mi prepisha doktoro lele koga me fate ponoke panika neznaef kaj sum se sulaef mislef jas gotovo ke umram nokeska dali ti se ima sluceno da padnish jas stalno so na sin mi kolickata setam zaradi ova ankziosnosta se mislam i se nadevam ot na sin mi kolickata se mislam taja me spasuva za da ne padnam oti ako setam taka mi se vrti umo i se mislam ke padnam i mise tresat nocite a jadena sum i odma ovenuvam najdef lek samo treba site ds go probame magdonos so spanak da varime na utro i da go pijame eden mesec i ankziosnosta ke se namali skros 2 pati denot

9. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Нема да падниш Хахахах,и јас така кога ќе ме фати попат напад само силно му ги стегнувам рачината на децата и добивам сила.Еве денес кога преспивав пошто сум трета смена,во сон тешко ми беше ,срцево како тешко да ми чукаше,сакав да се разбудам ама не можев,и сега кога станав тешко ми беше,одвај се стабилизирав малку од малку,ама уште сум така безвеза

На Kipce му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Kipce

Kipce Активен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2021
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    9
    Stvarno nema lek nikako za ova taja odi idi koga saka

11. Milicaakraavaa

Milicaakraavaa Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2021
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    23
    Se osekjam vo posledno vreme mnogu cudno kako da ne sum jas kako da ne e realnost kako da ne e moj glass, I mnogu napnato stegnato vo gradite nemozam nikako da se opustam I vo intimen odnos so soprugot voopsto nemozam da se opustam...a pred ova imav pojacena ankcioznost nz dali pak mi se vrakja najverojatno...

На Smajli5 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Заборавив да ти пишам,ако ти дал докторот терапија да ја земиш, првиот месец е така,ќе ти ти биди лошо неубаво ама после ќе видиш подобра

13. meri11

meri11 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    53
    Молам уште еднаш за одговор?

14. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Мене ми е само депресивно времево или има и други? Поготово кока ќе се стемни

15. LukrecijaBorgija

LukrecijaBorgija Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    235
    Kakva bioenergija se e toa gola voda, usite ti zujat na nervna baza, bioenergicari ne mozat da pomognat

16. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Јас изгледа ќе треба зимава да се вратам на АД,некако запаѓам,се почесто почнаа паники да ме фаќаат и да не се чувствувам добро,ја сменив и матичната,одлична е за разговор,незнам зошто пак почнав да паѓам вака со психава,пак ме маваат филмови

17. Lili93

Lili93 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2020
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    28
    Da prasham nekoj tuka dali ima dobar kardiolog vo remedika? Ili spodelete iskustva od drugi privatni bolnici, bi sakala da napravam opsht pregled eho i ekg na srce. Najverovatno e na psihichka baza no sepak imam istorija i nemam otideno na kontrola podolgo vreme. Dali i vie se soochuvate so chudni bolki vo leva raka i pozadi na grbot kaj srceto i dali tochno znaete deka vi e predizvikano od stres?

18. ElenaBUTTERFLY

ElenaBUTTERFLY Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2021
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    267
    Дечки,дали некогаш ве фаќа страв и анксиозност за некои глупости и банални работи што сте ги направиле,луѓето на кои сте му ги направиле овие глупости може да ве пронајдат и да ви наштетат,иако поминале години и доста долго време?

19. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.140
    Допаѓања:
    8.355
    Ако сакаш приватно да одиш, ти ја препорачувам д-р Маја Врчаковска од Срце. И многу мои роднини и пријатели биле кај неа и сите се задоволни. Еве линк:
    https://srce.com.mk/

20. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.140
    Допаѓања:
    8.355
    Ми се случувало да ми дојдат вакви мисли (иако не сум изразено анксиозна). Мислам дека секој си помислува некогаш на вакви работи. Зар малку филмови има со психопати, демначи и сл? И да не си помислил, ќе почнеш да се прашуваш што ако мене ми се случи ова.. не дозволувај кога ќе ти се појават вакви идеи во главата, да се задржуваш на нив и да ги разгледуваш, анализираш и сл. Регистрирај ги дека се појавиле и остави ги да си отидат. Некогаш може да е овој страв и последица од преживеана траума. Ако е таков случајот, најдобро да побараш помош од психотерапевт за да се справиш со последиците од траумата најпрвин.

На ElenaBUTTERFLY му/ѝ се допаѓа ова.