И јас буквално,ама сама сум си виновна,една дозволив да влијае врз мене и потоа сто и една друга.Будејќи така си оди тоа,ако не се спротивставиш на почеток ќе те западне целосно.
Скоро 5 саати со паузи сум сама в соба и доста ми е пријатно да седам сама. Со се изнаплакав раат. Барем ми олесна...... Ако има некој нека се придружи. Слободно
Здраво на сите Би сакала да ве запознаам и да ве прашам нешто во врска со мојата ситуација. Во септември ми беше дијагносицирана Анксиозност, а на лекар се јавив поради 4 дневни главоболки. Не ја зедов терапијата мислев дека сама можев да се извлечам. Од тогаш навака се нешто ме боли отидам на специјалисти се океј се во ред. Дојде сега до тој степен да почнувам да имам панични напади и завршував неколку пати во хитна. Првично почнаа да ми се јавуваат болки во мускулите што се движеа по рацете најчесто на левата и во двете нозе, во главата и кога ќе дојдеше во градите веднаш ми доаѓаше чувство на гадење. Пратена бев на неуролог и ја добив истата терапија со Сертралин. Моментално ги земам прва недела. Е сега имам болки кои можам да ги опишам како стегање и тресење на нозете кое е поизразено навечер кога треба да спијам. Тоа ме спречува и ме измачува во спиењето. Совет дали се тоа нормални болки стегања и тресење кај анкс. или??
Цела анксиозност се уствари опсесивните мисли.. Секогаш со нешто се опседнувам само што различна тема е низ годините. Јас веќе 11 години се борам со нив се до лани кога ми ја погодија конечно терапијата и се средив за 3 4 месеци бев нов човек! Морав да ги прекинам бидеќи бев бремена и се се врати како бумеранг па сега повторно се бориме..Се надевам дека и сега ќе се избавам.. Само добар психијатар! Јас сум презадоволна од Ортаков во Систина,во битола сакаа да ми дадат антипсихотик за мојата состојба но се се среди со антидепресив,ама вистинскиот!
Најважно е кога ти се појавуваат. Дали пред циклус, после некој настан без разлика позитивен или негативен, стрес, недоволен сон и најважно дали си со терапија и под надзор од психијатар. Конкретно за мене дозволен од психијатар ми беше хелекс пред циклус зошто бев тежок хаос. Не можев да функционирам, мисла врз мисла. Сега веќе немам потреба и не го користам, ама во тие моменти многу ми помагаше. Затоа консултација со психијатар и ќе се средиш. И најважно е кого ќе го одбереш зошто не секој знае да третира опсесивни мисли.
Дали ќе можи да кажиш дали во бременоста имаше опсесивни мисли и како ја помина бременоста. Јас веќе ги немам ама имам разговарано со психијатарката дека можи да ми се вратат кога ќе бидам бремена сепак се хормони во прашање.
Спас од несоница? Пијам хелекс 0.25 3 пати во денот и плус ми е препишано Санвал 10 мг како лек за спиење по потреба (3 дена само пијам терапија) .. Ама не треба да го користам секојдневно а јас не можам да спијам...
Пак ке речам,се менуваат во текот на животот 24/7 мислев на бременоста и на ќеркичката на тоа ми беа насочени. Некој ќе речи нормално е,не не беше нормално иако имав многу проблеми во бременоста. Останата бев на гугл на лекари и воопшто не уживав. Сега на друго ми се насочени и пак не уживам.. Едноставно убитачно,знаеш ништо не можеш да смениш а те мачат ден и ноќ психата е најтешка работа и најтешка болест што постои кој сака нека ме премислува
Моментално позитивна на корона Кон антидепресивите приклучив и хелекс. Можете да замислите како се осеќам. Стигнувам до најцрни сценарија. Господ нека ни дава сила.