1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. greenday

greenday Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    421
    Не, не ме поправија. Вежбам и се хранам здраво ако има тоа некаква улога не знам. Пароксетин со хелекс по потреба ми ги имаше препишано психијатарот, ама немав потреба од хелекс со пароксетинот пошто стварно ми беше супер. Инаку и јас сум многу склона на дебелеење, а и на крај краева и да се здебелеш, ќе ослабеш барем тоа се може, најбитно е да си имаш мир во душата. За дозата, не знам да ти кажам, психијатарот најдобро знае, јас пиев 10мг наутро.
    Се ќе се среди и ќе биде добро, и јас имам триста проблеми имам и понекогаш панични напади, анксиозност, депресивност итн ама не е како порано, секој ден да трчам на болница. Ќе даде Господ и бебуш и се во вистинско време, ете после сите голготи поминати јас шест месеци си галам меше со бебе.
    Мое мислење е да си пиеш апчиња да се средиш, па се друго ќе си дојди, ти си си најбитна.

На Bambola Bruce и emiliana им се допаѓа ова.
  2. Zokiccc

Zokiccc Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2021
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    114
    Мое мислење, да си отидеш кај мажот дури ти е порано, ќе си скрениш вака од нивните префрлувања без врска.
    Јас сум порасната со токсични родители и знам како ти е. Постојано ќотек, постојано вреѓање, постојано бркање од дома. Верувај бев дете а и сеуште сум за пример, исто како тебе, не учиш, ќе ти купиме овци да пасиш, ќе станеш уличарка, ќе станеш наркоманка, и така постојано. Фала му на Бога па се запознав со дечко ми во тој период, ми помогна и еве сега заедно живееме од мои 16 години, а сега сум 18. Ме спаси дефинитивно од нив и од тој стрес што го трпев, се грижи, пази, си работи, јас доучувам школо и така. Оди си кај маж ти и дефинитивно да не те боли онаа ствар за твоите. Имаш душа што чука во тебе, мораш на бебенцето и на тебе пред се да си мислиш. Биди си цврта и чувајте се со бебето.

На greenday му/ѝ се допаѓа ова.
  3. emiliana

emiliana Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2019
    Пораки:
    3.481
    Допаѓања:
    41.503
    Мило ми е за тебе, дај боже само така да продолжиш, гали мешко и уживај во бременоста.:hug:
    Јас ќе почнам едно по едно, па ќе видиме како ќе биде, фала ти многу.

На Ljubova и greenday им се допаѓа ова.
  4. Bambola Bruce

Bambola Bruce Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2019
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    49
    Фала за одговорот и со лесно бременоста :* Сите велат дека овие таблети многу поправаат а јас веќе сум поправена од флунисанот.. не ми се потребни уште кг. :o Јас ги земам веќе 2 недели наутро од 20 мг , се надевам дека и мене супер ќе ми делуваат и дека конечно малку ќе се вратам во нормала како порано. Ако може да споделиш колку време ги земаше и дали се земаат во тек на бременоста? Исто така голем проблем ми е итноста за мокрење од анксиозноста. Мислам дека тоа ми е најголем проблем од се. Често мокрење .. Кога ќе се вознемирам имам чувство на итност за мокрење и ако не отидам во вц.. имам нагони за повраќање. Дали има некој друг со ваков проблем и како го решил? Фала однапред

5. Zokiccc

Zokiccc Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2021
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    114
    Луѓе нормално ли е 3 4 дена пред менструација да е волку изразена анксиозноста, само плачам, ставам без волја за живот, стомакот ме кини, цела поцрвенувам од мислачки, ми се гади дури од мислење..

6. greenday

greenday Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    421

Не знам за бременост искрено пред да забременам и за време на бременоста не пиев ништо, досега во живот единствен АД што сум го пиела е пароксетинот и го земав лани од Октомври до средина на Јануари отприлика така некако. Не сум многу искусна на тема антидепресиви така да се што кажувам е од мое лично искуство, ете јас не се поправив не знам, а инаку кажав, апетитлија сум а и богами мнооогу лесно се дебелеам. Сигурно ќе ти помогнат, ќе ти биде подобро само трпение и добра мисла.

7. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.230
    Нормално е, сум слушала дека така се чувствуваат и многу други.
    Веројатно има врска со хормонските промени што се случуваат тогаш, но не е причина за паника.

На Cosmic Girl, Guns N` Roses и Srckata28 им се допаѓа ова.
  8. Lili93

Lili93 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2020
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    28
    Pa eve nie ne terame :lol:

9. sheis

sheis Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    244
    Девојки, сигурно ве има некои кои сте прележале ковид, па сакам да прашам како се справувате со анксиозноста? Јас пред две недели го прлежав вирусот, со затнат нос и губење на мирис 3 дена и тем 37.5 еден ден. Од тогаш многу сум исплашена, анксиозна и во секој момент мислам дека градите ме болат, дека имам неко последици и испаничена сум. Иначе снимка ренген и крв ми се супер. Но психички многу ме падна

10. Македонско04!#@

Македонско04!#@ Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2021
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    71
    Ќе посетиш психијатар, кој му помага на тие што биле болни и кои сега се психички погодени од тоа што го доживеале.
    ,,Некои болни болеста ја доживуваат како нешто нормално, додека некои се плашат" - Ова е заради тоа што секој различно психички реагира на некоја болест и на се она што го преживеал додека бил болен.
    Сега се надевам дека си во добра здраствена состојба, но гледај што побргу да појдеш на психијатар и со него да поразговараш за да ти помогни.

На sheis му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Zokiccc

Zokiccc Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2021
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    114
    Некој за разговор? Нека ми пиши..

12. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228
    Колку време ги пиеш? Јас веќе месец ипол ама некако се полошо сум исто како што напиша и ти...

13. Milicaakraavaa

Milicaakraavaa Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2021
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    23
    Tolku I jas gi pijam...sto osekjas ti

14. шеќерка

шеќерка Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2021
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    6
    Здраво. Дали некој има искуство со пиење на лунерба или некој други таблети на природна база за справување со хипохондрија, анксиозност,панични напади,негативни мисли и сл? Едноставно не можам да функционирам нормално постојано чуствувам страв за себе и за сите околу мене. Го знам изворот на сето ова,посетував психолог некое време но никако да го надминам стравот. После лекување на родител 3-4 месеци на клиника, за среќа со позитивен исход,јас не сум иста. После сето тоа ,посетата на доктор за било што, за мене е огромен чекор кој се уште не сум спремна да го направам и не знам како да го победам овој страв.

15. lolipoppp

lolipoppp Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2020
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    157
    Доколку неможете да ја најдете на youtube ја има за слушање во четири делови.

Прикачени фајлови:

16. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    Kako sto te razbrav odma te stavija na Paroksetin? Uf, toa malku cudno, posto toj e eden od najsilnite AD, ali cim si se sredila, uzivaj vo bremenosta i nema da imas potreba od AD cim ke si se ostvaris kako majka!

17. greenday

greenday Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    421
    Да, да. Прв пат отидов на психијатар и одма пароксетин ми даде.

18. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    16.974
    Допаѓања:
    111.734
    Paroksetin se od gospod dadena rabota za nas sto sme so anksioznosti i panicni napadi. So dobro vodenje na doktor moze da se pijat i vo bremenost ..

На Nikolina35 и greenday им се допаѓа ова.
  19. Nice guy

Nice guy Активен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2021
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Zdravo decki znaci vaka me fati korona pred 7 meseci i od togas se mi trgna naopaku problem so zeludnik veke dolgo vreme imav potoa operacija na sinusi i steknav strav koj denes e se po inteziven,non stop mislam na zdravjeto nesto ako me zaboli odma guglam na internet i prebaruvam bolesti i mislam deka gi imam site bolesti,vo posledno vreme nemam mnogu energija kako omalaksan kako otcekuvam da padnam vo sekoj moment se prepotuvam na grbot neznam kako da.vi objasnam i desnata noga ja osekjam kako da mi e otrpnata ili presecena od strav i ima denovi koga mokram mnogu koga imam nekoj napadi a ima denovi koga sum sosema normalen,najnogu osekjam koga odam vo nekoj market kako da mi ispaga dusata od teloto na sekunda dve ili kako da se vozbuduvam neznam ni sam sto e toa sto go osekjam ako moze nekoj da mi pomogne vi blagodaram.

20. ani23

ani23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    779
    ZA vo bremenest ja dozvoluvaat edino Asentrata,zasto se najslabi i za deca isto,i nekoe dijazepamce..Dosega ne znam trudnica sto piela PAROKSETIN.