Toa sto ti ne znaes ne znaci deka nema. Si znaat doktorite. https://mothertobaby.org/fact-sheets/paroxetine-paxil-pregnancy/
Ne se asentra najslabi,i vo bremenost sve dozvoluvaat,so redovna kontrola na doktor,ehee kolku deca se rodile zdravi pravi a majkite celo vreme piele ad,i sedativi
Ne jas znam mnogu dobro,sekoj lek plus e rizik za bremenost ako nekoj saka da rizikuva neka poveli.Se bockav so igla i spric 4 pati na den poradi dijabet vo bremenost,i jadev epten strogo po rezim da ne zgolemuvam doza na insulin.Toa bas ne e najlesno za psiha ,ama resiv da izdrzam za moeto dete.Na random fakti za lekovi so crven triagolnik ne veruvam,zarem mislis deka bi kazale drugo, i deka imalo dovolno ispituvanja?Ova go zboruva nekoj sto piel takvi lekarstva.,ne sto cita knigi za samopomos.Najmnogu od se za anksioznost i depresija pomaga psihoterapevt.Hemijata e da te digne koga e najtesko ,ne go resava problemot.,inaku site ke bevme izleceni i nemase da pieme apcinja so godini.
@ani23 имам 43 години, со анкс се "дружам" од мои 20 ти.. И психијатар и психолог имам. Ама факт е дека има жени кои мораат да пијат по стриктен надзор на лекар и во бременост.. За жал..
Jas poznavam mnogu sto piele posle 16 nedela i eve decava im se talenti, koj ne se soocil jako so anksov moze da pisuva poezija, ali ednostavno nekogas mora te poddrzuvam!
Zdravo Lejlla moze li i mene da mi pises iskustvo kako gi ostavi apcinjata? Maka macam so ostavanje AD
Nema nekoja filozofija,kako sto se naviknuvas taka i se odviknuvas,ako ne mozes,znaci uste immas potreba od niv,koga ke nemas potreba sama ke osetis, ke zaboravas da se napies,znaci veke ne ti trebat.
Jas so napravena shema od doktor gi trgnav za 1 mesec. 6 meseci mi bese super i posle odednas mi se vrati se duri i poloso. Mislam deka nikogas nema da uspeam da gi trgnam, golem shok mu bese ova posle 6 meseci odednas da ne mozam da stanam od krevet, da placam, do tocka na neizdrzlivost kade sto molam za pomos. Mi e strav deka mozokot se naviknal na hemiski serotonin i sega ne moze bez apcinja
E toa e strasnoto cim pocnis nema skros otkazuvanje, ke ti pomine i posle nekoe vreme se vrakja pa moras pak da zemas i se taka zacaran krug
Јас го оставив респиридонот без проблем, а со антидепресивите сум во фаза на прекинување пијам од 5 мг, Хелекс ретко ретко да се напијам и тоа од 0,25 cm. Можно е со добар психотер апевт и трајно да се откажат.
Mozno da se ostavat za sekogas ,ama koga ke dojde vreme,ako ne mozes da funcioniras normalno koja e poenta na ostvanje na lekovi,a da nemas nikakov zivot.?
Se nadevam deka ke uspeeme. Mojot prv obid bese neuspesen i mnogu se razocarav. Retko koj zbori vo temava kako gi ostavil AD, dali uspesno ili ne
Razbiram da, samo sto jas se shokirav zosto super mi bese 6 meseci i mislev deka ete veke ne mi trebaat a se vrati epten poloso. I normalno sega pak pijam za da mozam da funkcinoram