1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Angie999

Angie999 Активен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2021
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    28
    Zdravo Lejlla, moze li i mene da mi pises za tvoeto iskustvo? Maka macam so ostavanje AD.

2. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    16.952
    Допаѓања:
    111.621
    Toa sto ti ne znaes ne znaci deka nema. Si znaat doktorite. https://mothertobaby.org/fact-sheets/paroxetine-paxil-pregnancy/

3. LukrecijaBorgija

LukrecijaBorgija Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    235
    Ne se asentra najslabi,i vo bremenost sve dozvoluvaat,so redovna kontrola na doktor,ehee kolku deca se rodile zdravi pravi a majkite celo vreme piele ad,i sedativi

На nena2010 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. LukrecijaBorgija

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    235
    Ankcioznost i napadi na panika,i mene mi se slucuva istoto,poseti si psihijatar.

На Nice guy му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Nice guy

Nice guy Активен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2021
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Dobro zar mozno e non stop da sum bez energija ponekas nemam sila ni da zboruvam glasno

6. ani23

ani23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    776
    Ne jas znam mnogu dobro,sekoj lek plus e rizik za bremenost ako nekoj saka da rizikuva neka poveli.Se bockav so igla i spric 4 pati na den poradi dijabet vo bremenost,i jadev epten strogo po rezim da ne zgolemuvam doza na insulin.Toa bas ne e najlesno za psiha ,ama resiv da izdrzam za moeto dete.Na random fakti za lekovi so crven triagolnik ne veruvam,zarem mislis deka bi kazale drugo, i deka imalo dovolno ispituvanja?Ova go zboruva nekoj sto piel takvi lekarstva.,ne sto cita knigi za samopomos.Najmnogu od se za anksioznost i depresija pomaga psihoterapevt.Hemijata e da te digne koga e najtesko ,ne go resava problemot.,inaku site ke bevme izleceni i nemase da pieme apcinja so godini.

7. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    16.952
    Допаѓања:
    111.621
    @ani23 имам 43 години, со анкс се "дружам" од мои 20 ти.. И психијатар и психолог имам. Ама факт е дека има жени кои мораат да пијат по стриктен надзор на лекар и во бременост.. За жал..

На mal.ecka и Blondie715 им се допаѓа ова.
  8. LukrecijaBorgija

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    235
    Mozno e ,zosto sega toa ti e zacrtano vo glavata,deka ne mozes,taka napagja anksot

9. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    Jas poznavam mnogu sto piele posle 16 nedela i eve decava im se talenti, koj ne se soocil jako so anksov moze da pisuva poezija, ali ednostavno nekogas mora :hug: te poddrzuvam!

На Nikolina35 и nena2010 им се допаѓа ова.
  10. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    16.952
    Допаѓања:
    111.621
    Точно. Сигурно нема да пишувам такви сериозни работи ако не сум сигурна.

На Blondie715 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Angie999

Angie999 Активен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2021
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    28
    Zdravo Lejlla moze li i mene da mi pises iskustvo kako gi ostavi apcinjata? Maka macam so ostavanje AD

12. LukrecijaBorgija

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    235
    Nema nekoja filozofija,kako sto se naviknuvas taka i se odviknuvas,ako ne mozes,znaci uste immas potreba od niv,koga ke nemas potreba sama ke osetis, ke zaboravas da se napies,znaci veke ne ti trebat.

13. Angie999

Angie999 Активен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2021
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    28
    Jas so napravena shema od doktor gi trgnav za 1 mesec. 6 meseci mi bese super i posle odednas mi se vrati se duri i poloso. Mislam deka nikogas nema da uspeam da gi trgnam, golem shok mu bese ova posle 6 meseci odednas da ne mozam da stanam od krevet, da placam, do tocka na neizdrzlivost kade sto molam za pomos. Mi e strav deka mozokot se naviknal na hemiski serotonin i sega ne moze bez apcinja

14. LukrecijaBorgija

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    235
    E toa e strasnoto cim pocnis nema skros otkazuvanje, ke ti pomine i posle nekoe vreme se vrakja pa moras pak da zemas i se taka zacaran krug

15. Angie999

Angie999 Активен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2021
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    28
    Zarem e mozno da ne moze da se prestanat? Ima li nekoj clen sto gi ostavil ednas zasekogas?

16. steela.honey

steela.honey Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.658
    Јас го оставив респиридонот без проблем, а со антидепресивите сум во фаза на прекинување пијам од 5 мг, Хелекс ретко ретко да се напијам и тоа од 0,25 cm. Можно е со добар психотер апевт и трајно да се откажат.

17. ani23

ani23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    776
    Mozno da se ostavat za sekogas ,ama koga ke dojde vreme,ako ne mozes da funcioniras normalno koja e poenta na ostvanje na lekovi,a da nemas nikakov zivot.?

18. Angie999

Angie999 Активен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2021
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    28
    Se nadevam deka ke uspeeme. Mojot prv obid bese neuspesen i mnogu se razocarav. Retko koj zbori vo temava kako gi ostavil AD, dali uspesno ili ne

19. Angie999

Angie999 Активен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2021
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    28
    Razbiram da, samo sto jas se shokirav zosto super mi bese 6 meseci i mislev deka ete veke ne mi trebaat a se vrati epten poloso. I normalno sega pak pijam za da mozam da funkcinoram

20. Angie999

Angie999 Активен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2021
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    28
    Isto mnogu mi se pravi strav deka mozokot se naviknuva na hemiski serotonin i tesko se ostavaat AD