Дали сте имале лоша крвна слика со покачено ЦРП и седиментација? Како симптоми се присутни студенило, ежење, лошење и брз пулс ? Дали е можно да се последица на анкциозност?
Да, јас пред скоро месец, многу високо црп и многу лоша крвна слика, тт до 40,грозница,треска, малаксаност. Помина за 4-5 дена, трицеф пиев, бактериска инфекција беше кај мене.
Koga se prekinuvaat antidepresivi se namaluvaat pa se prekinuvaat... jas pijam od 5 mg elicea e sega za da gi prekinam treba da se namali dozata po toa 5 da dojde na polovinka?
Шема за прекинување ад, одредува исклучиво психијатар. Консултирај се со него. Инаку така иде некако од прилика, постепено намалување. За колку точно, ќе ти каже докторот. Ти на своја рака ли ги оставаш?
Psihijatarot ne mi e tuka momentalno vo stranstvo e a jas osekjam mnogu energija agresivnost mislam deka mnogu mi deluvaat
Можеби треба да се намали или смени терапијата, евентуално да се прекине. Колку време ја земаш? Консултирај се со друг психијатар за симптоматиката. Ќе те упати конкретно како понатаму. Мојата шема за прекинување беше исклучиво под стручен надзор, на 2 недели намалував за четвртина. Сега пак земам есциталопрам, мислам се тука негде по состав со елицеа, ама за вакви нус појави не знам. Можеби има поупатени од мене, па ќе те насочат подобро. Мојот совет е сепак, прво консултација со стручно лице. @Milicaakraavaa се едитирам, пошо сега ти ги разгледав мислењата. Ако добро разбрав, минуваш деперсонализација и дерационализација, што по мене е полошо и од паничен напад. Ужас! Сакам да кажам, никако на своја рака да манипулираш со терапијата, особено не во ваква состојба. Не мора да е твојот психијатар, но мора да е психијатар! Шемата за терапијата ја добива секој индивидуално, следствено симптомите и состојбата во која се наоѓа. Така е и за почнување и за намалување ад. И секако дека е многу важно истата да ти одговара. Тоа што ми одговара мене, може да не е добро за тебе и обобратно. Затоа е тука докторот, нели. За добро менаџирање на состојбата, терапијата треба да се зема минимум 6 месеци.
Есциталопрам од 10 мг. Не се сеќавам точно, ама со сигурност повеќе од 6 месеци. Постепено зголемување, а потоа постепено намалување. Да заокружам на скоро година.
Еднаш ти пишав и пак ќе пишам, никако откажување и намалување на своја рака. Има и други психијатри, не е само тој што те води.
Edna moja preporaka, koja sekogas mi pomaga bavrem vo poveketo slucaii.. Ne kosta mnogu, skoro voopsto...Ednostavno po 1-2 pati vo denot najdobro nautro i navecer zemete po edna solja caj od Valerijana,, go ima sekade, mnogu e efikasen i ednostavno pomaga te opsuta...isto taka nema da steti na organizmot koga cuvstvuvate pregolema anksioznost pregolem panicen napad zemete eden Diazepam ne poveke od 2mg dnevno...Probajte nema da ima potreba od drugi lekarstva, sega gi ima mnogu koi demek pomagaat no, ne bash site... Pozdraav, i ubavi praznici
Да ве поздравам со илустрации од една од омилените дизајнерки. Ништо не форсирајте. Следете си ги чувствата и правете (или неправете) тоа што сакате.
Да... ама и се радувам на новата година и на новото лето господово , на сите ви посакувам среќни празници
Ако можи некој да каже искуства со Асентра? Некои несакани ефекти? Денес ми ја препишаа по долго земање Флунисан и еден месец Пароксетин... Фала