Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Angie999

Angie999 Активен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2021
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    28
    Dali imas preporaka za dobar doktor psihijatar? Mojot otide vo penzija i sega lutam malce ne znam kade da odam a poloso si pravam sto odam kaj razlicni

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  2. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    И мојот ојде во пензија и барам некој асолен.
    Да не одевме кај истио :D

На Angie999 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Angie999

Angie999 Активен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2021
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    28
    Jas vo Skopje odev vo voena kaj dr Petre

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  4. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    И јас во воена, кај Моме :D
    Последно ко ми требаше психијатар заради рецептите, и' реков на матичната да ми закажи кај кој било на клиника... досега не сум ја видела во живо докторкава, а три пати имавме разговор на телефон и така ме 'прегледува' |(

5. Angie999

Angie999 Активен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2021
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    28
    A Mome ne raboti sega privatno? Nesto ko da citav ama ne mozam da najdam. Jas mnogu se plasam na kogo da se doveram koga ke bidam bremena, mi treba doktor sto ke obrne vnimanie i ima iskustvo so trudnici so AD. Momentalno pijam asentra i dijazepam.

6. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Работи приватно, ама не е баш чоек што ми одговара за психотерапија, повеќе ми требаше за тестирања, поставување дијагноза, регулирање терапија и таквимитиработи.
    За разговор одам на психолог.

На Milicaakraavaa му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Angie999

Angie999 Активен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2021
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    28
    A preporaka za psiholog moze? Jas sakam konecno da se sredam za da mozam ako treba vo bremenost da se trgnat AD. Kako izdrzuvase vo bremenost bez AD, imas li nekoj sovet?

8. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Првите три месеци се штрапнував од умот... после почнав да се стабилизирам.
    Арно истерав.

9. Angie999

Angie999 Активен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2021
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    28
    Offf ke vidam jas izgleda ke moram so terapija da si teram bremenost. Mnogu panicam bez apcinja i moze poloso da napravam taka. Ne znam napadite kolku se stetni za plodot ama sekako ne sakam da bidam vo trpna sostojba. Ako moze so asentra taka ke teram. Bravo za hrabrosta sto si izdrzala cela bremenost bez AD!

На poi и WildMk им се допаѓа ова.
  10. poi

poi Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2019
    Пораки:
    1.195
    Допаѓања:
    2.397
    Јас пиев елицеа на почетокот околу 5-6 месеци и ништо не смена, состојбата само ми се влоши. Во меѓувреме добив уште два вида други за во моменти на панични напади, не се сеќавам на имињата. Потоа докторката ми препиша асентра, заласта и хелекс и ги пиев скоро една година така во комбинација со тргање прво на хелексот, па потоа и на заластата. Моментално пијам само асентра. Се поправив многу, но мислам дека е ради заластата или хелексот. Почнувам да се враќам во нормала откако не ги пијам веќе. Состојбата ми е многу многу подобра од што ми беше пред 1 или па пред 2 години. Значи јас сум за асентрата дефинитивно.
    * Имај во обзир дека секој организам различно реагира, ама додека не пробаш не можеш да знаеш.

На vivien_an и S.W.A.G им се допаѓа ова.
  11. Miy3

Miy3 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    182
    Zdravo zdravo, jas imav anksioznost i znam kako vi e. Ve razbiram vo potpolnost. Mene me spasija lekovite od psihijatar Demetrazepam. Se macev so toa 4 godini i fala mu na Boga pomina. I den denes nekogas koga ke se osetam taka ke ispijam pola apcence i ke mi pomine. Samo hrabro! Na se ima kraj pa i na toa

12. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228
    Здраво на сите...пијам елицеа од 20 еве веќе 3 месец ама симптомите ми се многу поизразени...не можам да излезам сама,нестабилност имам при одење,што не беше случај кога пиев флунисан...можев без проблем да излезам а ми ги сменија до елицеа зошто долго време ги пиев...имам и панични напади а сум немала долго време...е сега не знам дали ова да го препишам на елицеата и да барам да ми ги смени или треба уште време да чекам...

13. Zokiccc

Zokiccc Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2021
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    114
    Ви се има случено поради анкс. напади утре дента да ви отрпнат вратот и рамениците, како да не ги осеќате, чувствувам замор на тој дел? Не знам колку ме сфативте?

14. poi

poi Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2019
    Пораки:
    1.195
    Допаѓања:
    2.397
    Исто ми се случуваше со елицеата, малку погоре напишав:
    Консултирај се со доктор. Ако ги пиеш од скоро, им треба време да делуваат. Но ако ги пиеш подолго кажи ги симптомите и би требало да ти ги сменат.

На ivana.0909 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. poi

poi Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2019
    Пораки:
    1.195
    Допаѓања:
    2.397
    Мене не, иако имав по неколку напади на ден. Единствено психички збесвев и онака лесна физичка мака осеќав, не ми се мрдаше од место. Ама не ми отрпнало ништо до толку. Советувај се со доктор. Јави се и прашај, не мора да одиш.

16. Rioers

Rioers Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2020
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    2.730
    Дечки :hai: Како да го подобрам мојот сон? Имам проблем со тресење во сон поради претрпен стрес во минатото. Имате ли сличен проблем и како го менаџирате? Кој е вашиот ритуал пред спиење?

17. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.956
    Допаѓања:
    15.952
    Дали навистина ако плачеме може да си направиме здравствени проблеми?

Некако ко ќе се исплачам подобро ми е, но еве сегд ми рекоа дека стрес му прам на организмот и можи да ми се деси нешто.
    Ја барам док. Ја нема 3 дена да ми врати.
    Дали и каде згрешив?.

18. Angie999

Angie999 Активен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2021
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    28
    Luge baram doktor, znam deka site imaat razlicni iskustva kaj razlicni doktori, no mojot doktor otide vo penzija i sega baram nekoj koj ima iskustva so pacienti koi pijat AD, a planiraat bremenost. Jas sum svesna deka nema da mozam bez apcinja ni prvite 3 meseci, ednostavno takva mi e sostojbata. Baram lekar sto vnimatelno bi ja sledel terapijata, mojata sostoja, da ima iskustvo so trudnici i da posvetuva vnimanie.
    Gi znam slednive ama ne znam iskreno od kade da pocnam i kade da odam:
    - Ortakov vo Sistina
    - Mome Petkovski koj raboti privatno izgleda a bil vo voena
    - Vera Tipko
    - Aleksandar Marcikikj
    - Stavre Gramov
    - Tina Temelkovska
    - Slavica Arsova mislam deka e vo drzavna

Ili nekoj drug so koj imate iskustvo vo bremenost.
    Vi blagodaram od srce.

19. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.033
    Допаѓања:
    14.441
    Флоријан во државна

На unearthlysarah, Britneyboy и Angie999 им се допаѓа ова.
  20. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.033
    Допаѓања:
    14.441
    Имам идено кај Марцикиќ ама не во бременост. Човекот е солиден, искусен со знаење, за дијагноза знае, за психотерапија малце строг ама реален

На Mumoftwo30 и Angie999 им се допаѓа ова.