1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.583
    Допаѓања:
    6.148
    Здраво на сите. Дали Деметрин успива? Дозволено ми е пола апче на ден, ама не сакам да се успијам на бадниковата вечер :D

Имајте убава Бадниковата вечер, исполнета со љубов, здравје и среќа.

2. Britneyboy

Britneyboy Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2017
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    5
    Одличен е.

На Anie93 и Angie999 им се допаѓа ова.
  3. Mazegin

Mazegin Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2019
    Пораки:
    324
    Допаѓања:
    930
    Не знаев каде да пишувам.
    Со месеци одам на работа, работам со луѓе, но работата е стресна. Се закануваат, урлаат, расправаат.
    Јас и пред ова работно место, имав панични напади пред да одам на работа. Нозеве ме враќаа назад, снемува воздух пред доаѓање на врата. Пиев тогаш б комплекс малце да ме опушти, но немаше ефект.
    Сега ми е полошо. Немам апетит, не можам да јадам и да спијам на раат кога знам дека сум сама на смена. Денес сум сама, и само ги тресам нозеве и паничам. А ништо лошо пример не се случи.
    Имаме и обезбедување, но јас се чувствувам така.
    Не е само до ова работно место, јас секаде бев ваква. Од дома не ми се излегуваше.. не знам како да си помогнам.

На prashinka и lale22 им се допаѓа ова.
  4. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.834
    Допаѓања:
    15.715
    Истата сум и јас.
    Ајде во ЛП да разговараме.

На Mazegin му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Lili93

Lili93 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2020
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    28
    Dobar den na site, sakam da prasham dali nekoj ima iskustvo so Neoleksan tabletite, dali se od pomosh, dali stvaraat zavist, dali se pochnuva startno so 100mg ili so pomalce? Pishuva deka se antidepresiv na prirodna baza no toa nekako ne mi izgleda taka. Do sega nemam primano nikakva terapija i ad samo povremeno mnogu retko sum zemala diazepam od 2mg no mislam deka sluchajot kaj mene ne e vekje za po potreba nekogash nego sum za neshto shto bi go primala sekoj den. Sekoe iskustvo bi mi bilo od pomosh. Vi blagodaram

6. Ciel

Ciel Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2019
    Пораки:
    383
    Допаѓања:
    2.129
    Јас ги користев во аптека ми кажаа дека е пожелно со 50мг да почнам бидејки самите таблети давале како гадење првична реакција. Моја другарка ги користеше исто нејзе и кажале со 100мг да почне незнам зошто различно на двете, а кај нејзе немале никаков ефект.И јас си почнав со 100мг и навистина имав гадење како нагони за повраќање, кај мене имаа мал смирувачки ефект друго ништо, па ги зголемив од 150мг земав следниот пат. Па ги прекинав не ми помогнаа нешто многу многу.

7. Lili93

Lili93 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2020
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    28
    Jas i bez niv imam gadenje offff. Shto bi mi preporachale neshto drugo na prirodna baza? Lunerba?

8. Ciel

Ciel Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2019
    Пораки:
    383
    Допаѓања:
    2.129
    Земав и лунерба и жолти и лилави хаха залудно потрошени пари. Јас на природна база земам Б6 и чај валеријана микс.

9. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.834
    Допаѓања:
    15.715
    Како се осеќате во пмс?
    Јас цело време сум стресна, пречувствителна, скокам,од нервите.
    Само да плачам и се затворам в соба.

На GirlVolley му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Milicaakraavaa

Milicaakraavaa Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2021
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    23
    Slicno

11. gogimica

gogimica Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    148
    Drugarcinja, da Ve prasam nesto.Imam kovid i anksot mi e pojacan.Vcera urlav doma odvsto meviznervira kerka mi.Vo pubertet e i ona neve kriva....Sea mi e mn.zal sto ja karav a imase i pricina...ja zwmoliv so ubavo da mi kupi do market nesto, mi rece ako iskacala ako ne ke videla.Zbesnav.Zasto se pravam doma iako sum pozitivna i me povredi mnogu.No dete i ja izbrzav sto i se derev.Neznam.Eve denes dobiv i ciklus i se sobrano.No mn.mi pags kosata sega, sto da kotistam od samponi iskustvo Vase? Alpecin, Fitoval...???

12. Lili93

Lili93 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2020
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    28
    Imam kapki od valerijana ama ushte ne mi se otvoreni taka si stojat za ukras :|

13. Lili93

Lili93 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2020
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    28
    Ich da ne prashuvash kako sme pred ciklus hahaha najkatastrofalno shto mozhe ... Ako me preskokne pred ciklus obavezno za vreme na ciklus kje mi se desi ...

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Lili93

Lili93 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2020
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    28
    Nemam koristeno nikakvi shamponi zatoa shto mi rekoa deka post kovid zaludno, kje prestanelo samo koga kje mu dojde vreme. Taka da 10 meseci mi pagjashe ama preterano mnogu celi snopovi, i eve sega posle 10 meseci prv pat gledam deka pagjanjeto e upola namaleno, pa ochekuvam i da dojde do skroz. Inache so pomin neka vi e se nadevam lesno si pominuvate, premnogu technosti i vitamini i dvizhenje povekje. A shto se odnesuva do derenjeto ne mozham nikakov sovet da vi dadam zatoa shto nervite mi se na najnisko nivo i imam skoro 2 godishno hiperaktivno dete i ne znam kaj teram hehehe.

На gogimica му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Milicaakraavaa

Се зачлени на:
    13 октомври 2021
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    23
    Jas eve vekje 3 dena mnogu se osekjam umorno mi se spie kako da nemam sila zasemetena I so misli I fizicki a imam I plus mensr...nemam sila usta da otvoram da zboram I kako usporena snimka sum dali nekoj vaka se osekja? Ednostavko ne mozam da mislam

16. Milicaakraavaa

Се зачлени на:
    13 октомври 2021
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    23
    Kako da stanav druga nekako nemozam da se so zemam da si go fatam redot vcera se vrativme od gosti bevme na posedok na 3 dena I sekogas koga ke se vratam doma kako druga se osekjam dali e normalno ova?

17. gogimica

gogimica Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    148

18. TSmile

TSmile Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2017
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    Dali nekoj mozhe da mi kazhe iskustvo so Magnezan Neuro od Dr. Viton? I dali 20 godishen smee da gi koristi?

На gogimica му/ѝ се допаѓа ова.
  19. EvdoME

EvdoME Активен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2021
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    17
    Jas vekje okolku 3 ipol meseci se sooucuvam so anksioznost. Jas toa go dozivuvam na nacin kako svetot da e nerealen, se cuvstvuvam prazno kako nisto da ne e realno, nemozam sa si opisam vo nekoi momenti dali sum tazna ili srekjna, sakam da gi dozivuvam momentite kako porano da bidam vesela licnost zatoa sto imam samo 18godini no ednostavno kolku i da se boram toa pak se vrakja ednostavno nemam zelba za nisto mi e strav od se. Ova mi se sluci pred nekoe vreme bidejki mislev deka sum bremena i celo vreme placev i imav pregolemi stresovi sto ke se sluci i odednas jas pocnav da go gledam svetot kako da e nerealen. Zboruvav so psiholozi ne me sfakjaa kako mislam deka svetot e nerealen , a jas neznaes kako da i opisam i sekoj pat koga ke probav mi doagjase uste potesko bidejki nikoj ne me razbirase. Potoa tuka bese decko mi zboruvav so nego toj mi objasni nekoi raboti, stalno zboruva so mene me tera da mu go opisam moeto cuvstvo sto mnogu pomaga, no na momenti se ke e okej i ke ja imam zelbata za zivot povtorno da e kako se sto treba no potoa posle nekoe vreme pak ke pojde po staroto. Jas znam deka ova ne e nisto strasno jas go znam ova vaka no nikako nemozam da si gi objasnam na mojot mozok , no sega e mnogu podobro od kolku sto bese, no nekako kako da se vrtam vo krug sega e dobro utre ke bide mnogu poloso ke mislam pak zivotot kako da ne e realen i neznam kako da si pomognam na pocetokot me fakjaa i panicni napadi gi imav nekolku no se smiruvav sama sebe uspeav sa si pomonam! No sega koga e kraj na sevo ova i jas go znam toa nekako mi e strav i neznam kako da go isfrlam skroz od mene i toa me poluduva i mislam deka sekoj moment ke poludam. Isto taka pred nekolku godini mi pocina nekoj sto mnogu go sakam ! Toa pomina jas se zaljubiv i mnogu go sakam decko mi no ova nesto me izluduva! J kolku i da ja baram pricinata nemozam da ja najdam!

20. gogimica

gogimica Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    148
    Slobodno, nisto nema da ti e

На TSmile му/ѝ се допаѓа ова.