1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Lili93

Lili93 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2020
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    28
    Здраво на сите. Колку често ве боли главата и дали пиете тогаш нешто против болка? Мене прилично ретко ме болела глава но еве од изминатава недела секој ден или преку еден ден ме боли, ако не ме боли ја осеќам како под притисок како да ми тежи и добивам благо зашеметување при движења. Многу ми е страв да не е нешто сериозно :(

2. EvdoME

EvdoME Активен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2021
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    17
    I jas go cuvstvuvam toa ponekogas porano pocesto me bolese glavata bidejki si go zamoruvav mozokot zatoa sto premnogu razmisluvav, no sega pocnav nekako da ne razmisluvam mnogu da gi ostavam stvarite da doagjaat sami od sebe. I mi e mnogu podobro, no sega ponekogas poceto mi teži glavata ne mi e nisto nisto ne me boli samo glavata mi tezi mngu e cudno cuvstvoto no ne e nisto seriozno toa se slucuva zatoa sto mnogu razmisluvas dali ti e nesto i samiot mozok pravi da ti e nesto zatoa zemi istusiraj se razmeni mislenja zboruvaj so nekoj drugatki bos muabeti samo da ti go trgne vniamenieto ke vidis deka ke ti e mnogu podobro. Mozes da se napies paracetamol ili B6 da te opusti no samo ti treba relaksacija i da ne si go zamoruvas mozokot so mnogu mislenja❤️

3. Milicaakraavaa

Milicaakraavaa Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2021
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    23
    Ako si ankciozna licnost..toa tie se od tvojata situacija ....

4. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.349
    Допаѓања:
    24.371
    Многу често, некогаш и со денови. Еве на пример, вчера се разбудив со главоболка, се напив аналгин. Не ми помина, во текот на денот почна уште повеќе да ме боли. Синоќа пак се напив аналгин, но и лексилиум и ми помина. Утрово пак се разбудив со главоболка, се напив аналгин и овој пат ми помина од него само.
    Пред 5 години имав страшна главоболка, т.е. мигрена цели 9 денови, попратена со нагони на повраќање, зашеметеност и тунел вид. Тогаш тестирав и глава и вид и очен притисок, сè беше океј. Што беше причината? Според матичната - времето. Беше јуни, таман почнаа жештините. По препорака на матичната комбинирав апче за болка и апче за смирување, при силни главоболки само така има шанси да ми помине. Исто така, редовно пиење на магнезиум со б6 помага, упола ми ја скрати појавата на главоболка.

Колку време поминуваш пред екран?

5. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Како сте, јас од сабајле како замелушена, како да ме турка нешто, главав како заматена, незнам дали до времево е или до мене

6. MissChievous

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.349
    Допаѓања:
    24.371
    Времето и те како влијае. А што би било до тебе искрено?
    Каков ти lifestyle-от? Какво ти е секојдневието? Колку време поминуваш пред екрани (и мобилен и тв и лаптоп)? Колку време поминуваш надвор? Колку си физички активна? Каква ти е исхраната? Колку саати спиеш? Какво ти е спиењето?

7. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Мн малку на телефон, тв скоро ич, за надвор немам мн време, обврски низ дома, пола ден на работа, со спиење немам мака, дури и од фазла некогаш спијам, тој проблем ми е надминат од кога ми подпораснаја децава,исхрана редовна, можи да се кажи здрава.анксиозноста во поголема мера надмината т.е контролирана, ама знае вака да ме здрма одвреме на време, ама сите фази на анкс ги имам поминато од почеток до крај до најтешки фази, сега сум без ад, само на диезепамче кое обично го користам за болки во грбот ама некако се навлеков на него во последнава година.Што значи во последно време стрес на работа и дома, ситници ама ете стерсно ми влијаат пошто мислам дека немам веќе нерви

На MissChievous му/ѝ се допаѓа ова.
  8. FroggyLover

FroggyLover Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2021
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    171
    После одреден траумачен настан пред 2 дена, имам чуден трепет во десното око. Не знам како да го опишам како самиот очен капак се стега и опушта многу брзо. Прво мислев дека не е ништо но скоро сите дома го приметија. Дали ова е последица на стрес и како можам да го спречам?

9. LuckyCharm

LuckyCharm Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2020
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    194
    Да, голема е веројатноста да е последица од стресот.
    Земи магнезиум. Мене ми има помогнато. За ден-два би требало да се смири.

На FroggyLover му/ѝ се допаѓа ова.
  10. FroggyLover

Се зачлени на:
    8 ноември 2021
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    171
    Фала :inlove:

На LuckyCharm му/ѝ се допаѓа ова.
  11. EvdoME

EvdoME Активен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2021
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    17
    Moze li pomos? Od vcera pocnuvam pak da dobivam napadi na ankcioznost mnogu mj e strav! Kako svetot da ne e realen kako da sum pdnala od druga planeta, nemozam da se cuvstvhvam sama sebe neznam sto da pravam kako da si oomognam mnogu mi e loso i stalnk mi se place!

12. EvdoME

EvdoME Активен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2021
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    17
    Se cuvstvuvam kako nisto da ne e realno kako mzoe
    Da postoi svetot kako mozeme da postoeme nie i mnogu mj e tesko neznam kako da prestanam toa da go mislam kiga duri i se sto gledam ne mj e verno!

13. Zokiccc

Zokiccc Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2021
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    114
    Како сте дечки? Јас сум супер да не се подрекувам. Пробувам да ги отргнувам мислите, се справувам со нив, а кога веќе не можам медитирам, ме опушта.
    Да Ви кажам една вест, дечко ми ме запроси, ептен сум си среќна.
    Се надевам сите ќе бидете добро. Ве гушкамм❤

На Anie93, GirlLove, tasikike и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.580
    Допаѓања:
    40.010
    Честитки :l:

На tasikike му/ѝ се допаѓа ова.
  15. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Derealizacija, del od anksioznosta, ne razmisluvaj taka ke ti bidi poloso, jas pravev porano taka I mi bese isto,koj sme zosto sme od Kade sme,pred da bidi ova sto bilo, koj go sozdal kosmoso voopsto I red dr raboti, koj covekoviot um ne moze da go zamisli pa ne da go razberi

16. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    2.979
    Допаѓања:
    13.750
    Магнезиум, витамин б6, ако трае сеуште можеш неуровит

На FroggyLover му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    2.979
    Допаѓања:
    13.750
    Така е и мене ми се случувало ова и ми се случува на периоди. Пробај сама ако не можеш побарај помош од психолог. ќе помине:)
    @EvdoME

18. FroggyLover

Се зачлени на:
    8 ноември 2021
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    171
    Благодарам, сепак сум многу подобра! Пиев многу вода и се погрижив да каснам некој зеленчук и подобро ми дојде.

На Anie93 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. MissChievous

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.349
    Допаѓања:
    24.371
    Не сум наивна личност, знам дека едно видео не решава тон проблеми. Но се надевам дека барем за денес ќе ви даде мотивација, ќе ви светне една искра на позитивност. Изгледајте го, има многу добри поенти.

20. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.834
    Допаѓања:
    15.715
    Мене психијатрот ми забрани да гледам вакви работи и да читам психолошки книги

На steela.honey и nena2010 им се допаѓа ова.