Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. nenuska

nenuska Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2010
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    462
    More stavaj tamu tendzereto ke dojdeme da probame i nie da ne bide za dzabe receptot :rofl:

На SparkyAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  2. SparkyAngel

SparkyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.366
    хахаха значи да не се фалам, ама супер си го погодив топлото чоколадо! :))))
    незнаете што убава дремка ми дојде од топлово чоколадо, за милинаа, од сега секоја вечер пред спиење ке си правам! :D

На nenuska му/ѝ се допаѓа ова.
  3. SanjaBucka

SanjaBucka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    460
    Ненушка, метни се на мене малку и нема да седиш дома :D. Јас скитнк невиден сум, само шо се прибрав, ама пак не сум прибрана дома, кај брат ми ќе си спијам :) и утре посабајлечки со обврски ќе си го затерам денот и цел ќе си го искористам :) .. Ама сепак и овде ќе ве дружам, не ве оставам сами .. :)

Пепице, какви два и пол часа пинг понг изиграв, мф мф мф, мераклиски, утре пак. Ајде повелеле, да те растурам еднаш?! :) Како си ми ти инаку? Се‘ е во ред, да не се секирам?!

Ибанез, треба да имаш лп од мене ..

Добра ноќ луѓенца мои, Ве гушкам и бакнувам ...

4. nenuska

nenuska Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2010
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    462
    Девојки како сте ми,јас нешто сабајлево многу сум нервозна ја спукав нешто со маж ми и сега се трудам да не се нервирам,знаете како кога се нервираш што уствари се нервираш(ме разбравте се надевам)
    а сакав и нешто да споделам една мисла што ја најдов на форумов а многу ми се допадна

‎" Мораме да запомниме дека не сме единствените кои се нашле во безизлезна ситуација. Исто како што леталото од хартија се крева на ветрот, дури и најтешките маки можат да нé направат посилни. Како што илјадниците пред нас ги снашла иста судбина и успеале да се справат, така можеме и ние! "
    :* :* :*

На SanjaBucka, ibanez, SparkyAngel и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Нервозна сум скоро секој ден и тоа лошо ми влијае, ама па генетски е....Перфекционист сум и мали грешки ме нервираат! ...тоа ми е најлошото нешто што можев да го наследам од татко ми!
    Превентирам со Б6 и тоа три пати на ден и два пати на ден Еглонил пијам, пошто и нервозен желудник имам!
    Добро сега, не баш секој ден, ама од седум дена во неделата јас сум шест дена нервозна! :lol:
    Незнам што да превземам, ме нервира и тоа! :D

6. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    98
    ми се вртииииииииииииии :puke: :worried: :puke: :worried: :puke: :worried: ми се лошиииииииии уф главава ми е тапан

7. SparkyAngel

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.366
    Здраво, мај супорт френдс! Kако сте луге, ја изморено напорен ден имав денеска, друго се по старо, со душа чекам да дојде викееееееенд...ајде уште утре! :)

8. ibanez

ibanez Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    102
    :hai: Jas da se nadovrzam so toploto cokolado.....Jas i komsikata si vlegovme vo film....I kazala sestra i deka salepot bil mnogu zdrav i nie vednas go sprovedovme vo praksa.....Si pieme dosta cesto(osobeno kogae navecer ladno)em si uzivame ,em si tracarime.....Mani drugo ,tuku i dvete nemame ni B od nasiot bronhitis...toa ti se 3vo1(uzivanje,druzenje i eliminacija na bronhitis...)Steta sto ke trgne na rabota,pak ke nema so kogo da prozboram....A za spondilozata lek nema...Samo ke cekas da te pusti...Nikakvi lekovi ne pomagaat...Koga ke se adaptirame na vremenskive turbulencii ke se smiri...SE NADEVAM!!!!!!Pozdrav do site!!!!

На SparkyAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  9. SparkyAngel

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.366
    Ајде не мисли на негативни работи, тоа уште толку ке ти ја влоши состојбата... си знаеш :)
    дај позитивни мисли, кај ке шеткаш викендов? може од ладново те боли главата, напиј се некое чајче,да се превентираш настинка, па пушти си добро филмче и се ке биде во ред. имај убав остаток од денот, и без грижи! :)

На ibanez му/ѝ се допаѓа ова.
  10. SparkyAngel

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.366

Ајде не се секирај! Ке се смирите и се ке биде во ред. btw лајк за мислата.
    ајде и ја ке пишам една мн интересна порака што прееска ја прочитав...

Before you diagnose yourself with depression or low self-esteem, first make sure you are not, in fact, just surrounded by assholes!

На ibanez му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ibanez

ibanez Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    102
    psZaboraviv da prasam;Lepa, pisuvas deka zemas eglonil za nervozen zeludnik...Mene mi go dadoa kako antidepresiv i mi rekoa da go zemam1nedela ,zatoa sto kaj zenite predizvikuval nus-pojavi(tecenje na mleko od gradite...)Procitaj go upatstvoto,pred zemanje....Inaku koga jas go zemav ,najdobro se osekav!!!!!A,b-6 mi otvaraa apetit(se popraviv)Kako i da e,pred da zemas lekarstva informiraj se i ako mozes da se izvleces so minimum hemija!!!Mlada si i imas mnogu sila za koja sto ne si ni svesna!!!Aktiviraj ja! :hai:

12. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.105
    Лелелелеле девојки бе шо сте направиле :D И секако по некое маже :lol:

Абе Петраааааа бе закон си еј, фала, види ја, организирала се бре бре бре, се бори за дружината своја, така бе така :rock:
    Фала :*

Ненушко и да ме победиш нема да се лутам :P Со среќа, за анкс гледам подобро си нема потреба да шкрапам.

Инаку до Буцата да земе малку да седне дома, тоа гзот ќе ти се растресе мор, дај седни го малку, и немој да ми се вадиш одма ок, секоа вечер истата песна, Буцо ало, шо има ново, па ништо бе Ана дома не сум прибрана, еве си одам, абе прашав ново, а не нешто шо секој ден слушам :?:
    Гуш

До другите гледам има нови, добро, битно си пишат, не се како стара багра ДОЈДОВ ВИДОВ НАПУШТИВ!!!
    Браво, е вака се граде држава :D

И сега ве напуштам одам да спремам вечера, мажето вечер иде, ќе имаме романтична вечера, па филмче, па после некои милости или па дивости видечемо :D

Бац.

На nenuska и danika им се допаѓа ова.
  13. SanjaBucka

SanjaBucka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    460
    Нестле, се учи теле, не вол ... :) .. Само што се прибрав повторно, и пак кај брат ми, а излезена сум од 7 и пол сабајле ако ми верувате, дојдов во 17:00 часот, мавнав еден туш и повторно надвор на обврски, дури и јас признавам дека претерувам, почнав додека возам да земам оброци, катастрофа, ама ако, убаво ми е, сакам кога цел ден ми е исполнет, особено вака кога на крај ќе си го зачинам со добра партија пинг понг .. :)

Ве поздравувам сега, се надевам дека сте добро ...
    Поздрав и секое добро и од мене .. :* :hug:

На Lale3 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098

Фала на информација! :hai:
    Речиси фармацевт сум и колку толку ги разбирам лековите, а и знам дека млеко од градите тече од Еглонил да, ама форте! Овие се обични. Морав да ги земам пошто од желудник болката ме маваше во лопатката позади (а желудник освен во среден дел на абдомен, боли и во лопатка, можда малце и во слабина). Морав едноставно да ги земам. Тој е на некој начин антидепресив за желудник. А Б6 го земав и пред тоа, нервози со испити ова-она и така превентирав!
    Фала уште еднаш .Поздрав.

15. PetraPanka3

PetraPanka3 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    432
    хаха, само уште да победите па да частите 8)

Инаку ова со Буцата стварно е така, 24/7 е излезена .

А,ова со мажето ќе да е нешто ново (или нешто што не го знам) како и да е - сега со јазикот да имаш проблеми само од лапкање а не од анксиозноста :D

ПОЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗДРАВ ТО ОЛЛЛЛЛ ПИПЛ

16. 485

485 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    38
    Dundicki gledam gore dole site ste ok I me raduva toa :)
    a jas nedelava izleguvam I ubavo si pominuvav bez panicni napadi I anksioznost AMA cim Eden den zasednam doma, osekam ko pak odnovo da sum ja izgubila rutinata vo druzenje I komuniciranje so luge i pak stanuvam introvertna I analiziram se I se si mislam deka e povrzano so mene :/ gluposti ! Razocarana sum za toa kolku lugevo se licemerni I losi bre LOSI I se mislam nekoj mi kova zavera zad grb I me ozboruva. Brejj ovie 2 Dena Sal na toa mislam I imam ogromna tezina vo stomakot :( se osekam sama!!
    U nedela sum vo kafana so klasot od sredno I ke Ima mnogu narod I ako uspeam da se pojavam bez da poludam ke ve castam za pobedata :) .. Lele mi se prevrtuva od Samata pomisla sto ke sedam na masa so tooolku luge lelelelee ne pametam posleden pat koga sum izlegla so tolku narod. Namesto da se raduvam ko site jas se Tupam so toa kako ke preziveam a da ne pocnam da se tresam ko vibrator :D :D cc a znam deka ke se desi toa I ke se izbrukam I kako I sekogas ke se desi toa I ovoj pat ne znam sto ke kazam kako izgovor. Auuu pred narod kolku gubam samodoverba , STRASNO! Strav neviden bozem na gilotinja me nosat. Budalce. A za sho?? Abe ajde koj ja izmislil anksioznosta neka ne mi ispaga pred oci!!!:worried: :D Ohoo znam deka sabota sprema nedela nema oko da sklopam, toa e toa .. Tuku aj so Se ne sum pominala I ova ke projde..kako da ja ubedam glupavava psiha da ne misli na najloso scenario vo momentot koga ke se najdam vo drustvo?? Hahaha kolku glupavo zvuci ova sto sama na sebe fakticki si go pravam ane mozam da si pomognam. Se smeam za da ne zaplacam, that's it! :D ma nek idam u pizdu mater za so go trosam uste vozduhot na Zemjava koga se nema korist od mene?!?! Ajt tamu neka se zatram.. Pred mesec Dena na Edna mojapoznanicka brat I se samoubi od depresija I epten me pogodi toa.. Zosto nikoj ne ni pomaga I zosto vaka da bide? Imam mnogu prasanja AMA ne znam na kogo da gi adresiram. Si baram pomos vo sebe ama veke presusiv.. Sreka so ve najdov vas...
    Aj Eden Vic na kraj za Da ne ve ubijam so postov :D
    go prasuvaat Eden cigan : bace ti imas li e*eno medicinska sestra?
    Ciganot: aaa takva ne , AMA onaa obicnata sestra da!
    :)))))))))))
    imalo beter I od nas :D ve ljubam.

17. PetraPanka3

PetraPanka3 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    432
    485 ... зошто не поработиш на твојата самодоверба ?

Цело време си напната и се опседнуваш со тоа дека некој те озборува или дека сите за тебе зборуваат... види и јас сум имала сличен проблем, можеби не исти мисли но слични , па сум си рекла, нити сум центар на светот , нити можам на лугето да им ги затворам устите, нека зборуваат ,
    дали ти кога би зборувала за некоја другарка би и променила нешто во животот ?! не !
    Така и тие кои зборуваат , само лаат , нека зборуваат , нека оговараат , твојот живот е твој, и играј го по твоите правила без ни една мисла да посветиш на останатите .
    Свесна си за се , но без борба ништо .
    Поздравче и главата горе , мисли во што ќе се дотераш на средбата со генерацијата , а не на глупости.

18. danika

danika Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    136
    Како сте ми дружино happy people ;) јас еве добро сум,овие денови мааалку понагласен ПМС,па неколку пати се подрасправам со моите дома,со мајка ми посебно,ама ќе помине :D
    Анушке ти посакувам мнооогу љубов во врската :inlove: :inlove: ,многу се радувам за тебе драга,само напред :!:
    485 имаш убав совет од Петра Панка примени го и не се предавај така лесно,ќе се усрамела пред класот од средно,ами како да не,ајде таму главата горе и помини си најубаво што може,плус и кога ќе почнете муабети нема ни да ти текне на анкс.

Поздрав и гушкииии од мене :hug:

На ibanez и nenuska им се допаѓа ова.
  19. SanjaBucka

SanjaBucka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    460
    485, Прво да ти кажам браво за вицот, се изнасмеав, хахахахахаххахха, значи како шо може да ме насмее виц поврзан со ромите и самите роми, ништо не може така, легенди се , многу ги сакам.. :) ..
    Сега, се согласувам со Пепи, не треба воопшто да мислиш дали некој зборува за тебе и што зборува, ниту пак да се замараш со тоа како ќе помине вечерта и колку луѓе ќе има и дали ќе се избрукаш. Верувам си доволно интелегентна да можеш да излезеш од секоја глупа непредвидена ситуација и да не дозволиш било кој да ти влијае негативно. Од искуство ти кажувам, има начин да го направиш тоа, но и ти мораш да бидеш малку ‘‘лоша‘‘ како сиот лош народ таму надвор, со добрина не се вади ова чудо, за жал , но и за жал не можеш да се смениш многу, но можеш да глумиш дека си се сменила :). Тоа што братот на познаничката го сторил, не е свесен за истото, тој имал вистински проблем, а ние немаме, а ти мораш да научиш како да го исфрлаш она што не се однесува на тебе, пример ова не е твоја работа за да се замараш и полниш мисли со истата. 485, верувај ми, никој не може повеќе од тебе да си го среди анксот. Гледај ти си програмерот на твојот живот, ти го правиш сценариото за истиот, но и ти си главната улога во него, така што цел компјутер си ти, како ќе се инсталираш, така ќе работиш, ако немаш добар антивирус, одма ќе те нападнат и уништат, ако имаш, може само да ти бакнат врата и да си заминат ;) . Чувај се дете, има еден тон позитивност и енергија во тебе, извади ја, дозволи и да излезе на површина, што си и ја затворила вратата, престани да бидеш себична кон себе, животот е убав :inlove: ... Сите имаме прашања, но не и одговори на сите прашања. Не сме енциклопедии, но овде можеш да прашаш се‘ што ти душа сака, сигурна сум дека нема да останеш без одговор ако некој од нас го знае прашањето.
    И со такви мисли, земјава нема корист од мене, НЕ!!! Ќе ме налутиш и тоа многу, а не сакаш да ме видиш лута, верувај ми :D ...
    А сега пошо знам дека ќе преживееш, јас сакам да бидам првата што ќе ја почастиш :D ..
    Не се чувствувај сама, не си ИЧ, а од кај знаеш , може на исто место ќе бидеме собрани со класовите, па нема да имаш проблем .. ахахахаххахаха .. Ајде олабави се, уживај во вечерта и не мисли на негативно ... Јас излегувам сега ... Поздравинла и секое добро .. :)

На 485 и ibanez им се допаѓа ова.
  20. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    98
    вицот ти е лудница :lol: :D
    мене девојчиња главава ми е тапан синусите пак се упм . сега ке барам чаре да ги испуштам да ги плукам. половината ме боли а и стомакот па си ставив еден појас ( ич неможам да го поднесам ) бубрезите најверојатно се настинати а и цистит сигурно се има појавено . ич неможам да поднесам ладно одма се разболувам .
    пиче сање ке те побарам на телефон муце некни неможев
    ве бакнувам сите