Bremena sum 20ta nedela zboruvav so psihijatarot mi rece da teram vaka do poragjaj...a jas sum bas loso...sekoj den mi e se poloso... Ako ima nekoja sto e bremena I sto pie ad neka spodeli iskustvo
So nadzor na lekari mnogu zeni pijat ad vo bremenost,psihijatarot mi kazuvase deka negova koleska isto psihijatar,tri bremenosti gi pominala so ad,site deca zdravi zivi,jas ne sum imala takvo iskustvo no sum slusnala, konsultiraj se so psihijatarot
Денеска сум баш ужасно, втора смена а енергија нула, болки во секој дел од телово небаре 100год имам,некои денови имам мн енергија ама некои како зомби сум, ми иди да си легнам и едно два саати да отепам хахха. Денеска ми е буквално се и психа и грб и раце...
Dali nekoj mozebi ima iskustvo so ispituvanje serotonin, dopamin i noradrenalin nekade? Kaj nas niedna laboratorija ova ne go pravi, znam vo Srbija deka ima i se mislam da odam, pa da kaze nekoj ako ima iskustvo. Dali ova e vsunost povrzano so ad sto gi pieme i so nasata sostojba? Nekako logicno mi e da se ispita ako veke pijam apcinja za tie hormoni.
Zdravo na site nova sum vo forumov na site sto se osekjaat anksiozno im preporacuvam(barem na tie sto ne probale) da se proveri tiroidna od licno iskustvo vi kazuvam naj iskreno jas se truev 6 meseci so AD na kraj mi se pojavija problemi so tiroidna pa psihijatarot mi rece ANKSIOZNOST MOZE DA SE POJAVI PORADI POREMETUVANJE NA TIROIDNA I SE BILO DZABE tie sto ne proveruvale obavezno na proverka na tiroidna
Dali odednas nekogas pocnale da vi trnat race i noze, i imate cuvstvo kako da ke se onesvestite? Obicno imam napadi so panika ama denes nemav napad, nemav panika, odednas samo sedejki pocna da mi se vrti. Ne znam dali e povrzano so anksioznost, so terapijata ili nesto drugo mi e.
6 meseci so ad go narekuvas truenje,tuka ima lugje sto pijat po 20 godini,i voopsto ne e truenje,ednostavno ne funkcioniras bez ad,ako se za truenje nikoj doktor ne e budala da gi prepise, ne znam zosto gi svakjate tolku tragicno,ednostavno ima period koga mora da pies,tocno e deka tiroidnata dava simptomi kako za ankcioznost,prepotuvanje, tahikardija i sl.no od antidepresivi ne mozes da ja zabolis tiroidnata, tuku sprotivno, i tocno, pred da se ustanovi ankcioznost vo sklop na site ispituvanja obavezno da se proveri i tiroidnata,taa e tivok ubiec ,a site na kraj pomisluvaat na nea.
Nemav ic panika, mi se stemni odednas kako da ke se onesvestam, srekja sto sedev zaso ako stoev sigurno ke padnev