Еве и јас од лично искуство да ти кажам. Секој добар психијатар прво ќе те упати да испиташ тироидна и хормони, за после тоа да можи да регулирате терапија. Од ад не иди до пореметување на тироидната и хормоните. И воздржете се од тоа дека се труете со ад, кога на многу луѓе му се потребни за да функционират едноставно му фали хормонот на среќа - серотонин
Ако може некој со искуство да пише како било за време на бременоста во однос на анксиозност и депресија? Докторите ме плашат дека во бременост уште толку се менуваат хормоните и дека може да ми биде полошо без разлика дали сум со терапија или не.
Sakam da prasam posle kolku vreme odkako vi napisale terapija so AD pocnale da vi deluva vo smisla primetivte vidna promena vo raspolozenie otrgnuvanje od tie negativni misli? I sto drugo pravevte za da se izvlecete od anksioznosta osven terapija od psihijatar?
Kako si pomagate za losi misli. Mnogu se plasam imam vrtoglavici pred eden mesec zelezoto mi bese 3.7 piev tothema ampuli 5 dena po dve. I posle ne otidov na doktor za drugo da mi prepisi. Izgleda ne e oporaveno i utre ke odam da ispitam povtorno. Ama jas sum licnost sto mnogu se plasi od bolesti i mi e strav da ne ne e od zelezoto. I opsto mnogu sum plasliva. Kazete kako da si pomognam...
Како сте, јас многу се вознемирив, ова фб Како некролог стана,само што правев муабет за тоа како објавуваат, уклучувам фб имаше објавено дека пончинало едно младо дете и тоа на неговиот профил, не го знам ни го познавам, само пријател на фб, младо дете незнам но 30 дали има, мислев дека има објавено за неговото куче, пошто вчера имаша слика со жената му, отворив кај неа на профил тој бил.Мн се вознемирив не го ни знам ,ама нон стоп со жената си објавуваа слики пресно земени, заљубени да ти е мерак да ги гледаш, и наеднаш шок, младо дете, сега ми страв да си легнам одма лошо ми е во желудников, што ти е животот, не да да бидеме после анксиозни, незнам што да кажам повеќе. И да дополнам, како му се зема во такви моменти телефон во рака не ми е јасно.
Kako si pomagate za losi misli. Mnogu se plasam imam vrtoglavici pred eden mesev zelezoto mi bese 3.7 piev tothema ampuli 5 dena po dve. I posle ne otidov na doktor za drugo da mi prepisi. Izgleda ne e oporaveno i utre ke odam da ispitam povtorno. Ama jas sum licnost sto mnogu se plasi od bolesti i mi e strav da ne ne e od zelezoto. I opsto mnogu sum plasliva. Kazete kako da si pomognam... Mene mi e da ne e nesto drugo mi vikaat od zelezoto e ama se plasam...
Jas pred godina ipol se porodiv I nekade nakaj 7 mesec mnogu stanav depresivna mislev deka e krajot I deka ke umram deka nema nisto smisla lowo mnogu loso mi bese edvaj cekav da se porodam si mislev ili ke se porodam I ostanam ziva ili deka ke go rodam I ke umram ova sve vo mojata glava mi bese I od koga se porodiv premina vo ankcioznost so isto deka ke umram mi traese pa nekade do 6 meseci od koga se porodiv I rekov dosta e moram da se sozemam... period e kaj nekogo pominuva pobrzo kaj nekogo podolgo vreme treba ama mora da pomine sekako I samata moras da gi kontroliras mislite znam e tesko no mora....
Ne nikogas sum nemala takvo nesto I nz sto mi slucuva mislev deka e pretcustvo deka ke umram a toa bilo depresija koga pojdov na psihijatar bev vo 8 mesec I piev 1 mesec samo za koncentracija edni pocnav so ad vekje posle dva meseci od koga se porodiv mnogu stanav ankciozna I ne se podnesuvase morav da pocnam.... inace ova poremetuvanje tocno od 7 mesec vo bremenosta mi se pojavi sega imam pak nekogas na momenti ama se kontroliram...
Za zal ne sum trudna. Dolgo pijam terapija za anksioznost i depresija i mi bese super, sakav dete i doktorot mi ja namali i trgna terapijata. Sakav da vidam kako ke mi bide nekoe vreme bez terapija pa da ostanam trudna. Ama mnogu mi se vlosi sostojbata, bez terapija osven anksioznost mi se razvi i depresija koja e ne znam dali umerena ili podlaboka, 1 mesec ne stanuvav od krevet, ne jadev, samo placev i mislev deka ke poludam. I ne mozev veke da izdrzam se vrativ na terapija. I sega mi e strav dali so terapija da planiram bremenost ili da probam pak da ja trgnam. Doktorot me isplasi deka sledno ostavanje terapija moze da bide uste poloso, deka bolesta zema zamav i deka moze da stane mnogu polos
Mnogu mie zal.. I jas ja prekinav tarapijata piev samo 3 meseci ama ja prekinav eve skoro mesec I se plasam da ne mi se vrati ama pak ne sakam da bidam celo vreme na ad sega I daj boze da ostane taka ama jas mislam treba povekje I samite ok tarapija ama ete ti si svesna za tvojot problem toa e dobro nz sto lravis dali rabotis kako ti se odnosite so tvoite blinking mnogu zavisi I semejstvoto I krugot na lugje okolu tebe mora nekoe hobi nedto da te ispolni pomace da si doma I pomalce na telefon samo ispolneto vreme mislam deka na povekjeto nie I e od premnogu monotono
Definitivno deka mora i samite da se borime, za zal nekogas ne e dovolno. Site okolu mene moite najbliski skroz me razbiraat i imam poddrska
Да ве прашам тие што пиете АД, смее да се пие во меѓувреме други апчиња пример гинко за концентрација?
Не се обидувај да ги избркаш лошите мисли. Така само уште повеќе ќе тонеш во нив. Прифати ги дека се тука. Кажи си, во ред е, и овојпат ќе поминат. Мислите не се факти. Сите имаме секакви мисли во текот на денот што не значи дека се вистина. И најважно, биди зафатена. Колку повеќе слободно време, толку повеќе простор за мислите да владеат со тебе.
So asentra dali imavte podobruvanje za anksioznosta, dali vi gi namali simptomite na nemir, taga, i losi misli